Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

:: Off :: Muzyka

Strona 2 z 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Pisanie 02.05.16 23:17  •  O muzyce ogólnie - Page 2 Empty Re: O muzyce ogólnie
Tak à propos tematu z projektem MAP "Virus", bo tam o muzyce było co pasuje a co nie, ale mówię bez związku z tamtym, tylko tak ogólnie to słuchałam ostatnio Modestep i niektóre piosenki z albumu "London Road" z Virusem mi się skojarzyły. Szczególnie Damien, Game Over i Sing (idk, Snake też, fuck, Rainbow też, bo czemu by nie). I Bite The Hand, ale to chyba już z innego albumu było .-.

Ego
Desperat
Ego
Desperat

GODNOŚĆ :
Matthew Greenberg

Powrót do góry Go down

Pisanie 19.01.17 19:06  •  O muzyce ogólnie - Page 2 Empty Re: O muzyce ogólnie
Nie wiem gdzie to wsadzić, więc wsadzę to tu...
20 czerwca 2017 na Torwarze w Warszawie jest koncert Evanescence. Idzie ktoś? Myślę o kupieniu sobie miejscówki na Golden Circle (tuż pod sceną, ale cena kosmiczna - 275 zeta), ale osoba towarzysząca właśnie próbuje wyruchać mnie w dupę i się wykręcić, wymyślając sobie milion powodów. Nie za bardzo chce mi się iść samej, ale z drugiej strony nigdy nie byłam na żadnym koncercie, to jest pierwszy koncert Evanescence w Polsce i mają być grane utwory z albumów Fallen i The Open Door, czyli moich ulubionych. Niezbyt chcę przegapić, a fajnie byłoby otworzyć do kogoś mordkę w międzyczasie.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 23.04.17 19:46  •  O muzyce ogólnie - Page 2 Empty Re: O muzyce ogólnie
Metamorfoza Hayley Williams z Paramore. D:
Z tego:

W to:

Ale nadal ją kocham, może nawet bardziej niż wcześniej.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 26.05.17 16:47  •  O muzyce ogólnie - Page 2 Empty Re: O muzyce ogólnie
Hej. o7
Zgłaszam się z pomocą do was, muzyczne zdolniachy, bo pewnie jesteście bardziej obeznani w świecie niż ja. Jakie piosenki/autorów/zespoły po prostu trzeba znać? Nie mówię, że lubić, ubóstwiać, drukować sobie tekturowe twarze wokalistów i przyklejać je do swoich: chodzi o pewne muzyczne rozeznanie.

Shirōyate
Opętany
Shirōyate
Opętany

GODNOŚĆ :
Shirōyate Hiroki.

Powrót do góry Go down

Pisanie 23.08.17 21:23  •  O muzyce ogólnie - Page 2 Empty Re: O muzyce ogólnie
Dziękuję za pomoc. Jesteście nieocenieni.
Tymczasem przychodzę z kolejnym pytaniem-prośbą, na którą pewnie też dostanę taką lawinę pomocnych list! Szukam dobrych soundtracków. Z gier, horrorów, byle nuta trzymała w napięciu.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 23.08.17 21:36  •  O muzyce ogólnie - Page 2 Empty Re: O muzyce ogólnie

Eve
Kotek     Anioł
Eve
Kotek     Anioł

GODNOŚĆ :
Eve, ewentualnie Ewa, Matka Ludzkości, Pierwsza Kobieta na Świecie.

Powrót do góry Go down

Pisanie 18.09.17 19:50  •  O muzyce ogólnie - Page 2 Empty Re: O muzyce ogólnie
By Adrian von Ziegler
1 Hour of Creepy Doll Music
Figue Folle - Igorrr & Ruby My Dear
Pavor Nocturnus - Igorrr

I baj de łej. Może to najbardziej będzie adekwatne.

A coś od siebie, by - powiedzmy - nie robić offtopu w offtopie, hue.
W polskiej muzyce nie siedzę, ale coś tam kojarzę. Bakflip, Dżem, Hunter (a jak Hunter to i Jelonek, ofc!), Kali, Ak47, Blindead, Me And That Man (powiedzmy, że semi-polski, bo Darski, choć Behemothem gardzę), Chemia. A tak to generalnie zagraniczne. A tyle tego jest, jak bardzo sięga mój eklektyczny gust, o czym świadczy profil na last.fm.
Hejcę hip-hop, a sama słuchałam, nie? Wszystko z winy znajomych, z którymi miałam do czynienia jakieś 2-3 lata temu. Jeszcze trochę a przywykłabym do reggae. Chryste. Dobrze, że odcięłam się w ogóle od tamtego rakowiska.
Tak, ostatecznie to - OCZYWISTA TO RZECZ, NIE - discopolo uważam za rakowe, "muzykopochodne" coś.
Od ciężkich brzmień i odchodzę, i na trochę wracam. Teraz wchłaniam chillout/edm i pochodne od tego wszystkiego. Najlepiej coś, co ma solidny bass i wpadnie mi w ucho. Na pewno nie mam ani jednego zespołu, żebym lubiła z niego wszystkie utwory. Tak samo co raz częściej odnajduję utwory w gatunkach, za którymi też zwykle nie przepadam.
Mam szczególną słabość do j-rocka, a konkretnie do the Gazette, Maximum The Hormone, Gilgamesh, Dir En Gray, lynch., D'espairsRay.
Inną słabością oczywiście jest muzyka z lat .70/.80. Przynajmniej połowa z nich.
Combichrist to jedyny zespół, dla którego poszłam... pojechałam na koncert do Progresji. Byłam oczarowana... no dobra, kompletnie wszystkim - mówiąc prosto i rzeczowo. Zaczęło się od soundtracku z najnowszego DmC, gdzie bardziej leżały mi utwory, w których górowały gitary nad elektroniką. Sporo czasu zleciało, nim przywykłam do reszty. Do tej pory nie wyobrażam sobie, jak mogłam ich hejtować za całokształt.
Aczkolwiek jest trójca która całe życie będzie nieustannie poruszać struny mojego serca: 1. R.E.M. - Losing My Religion 2. The Cranberries - Zombie 3. Moby - Lift Me Up. Amen.
Zespołów "cięższej kategorii" nie wymieniam, bo większość jest na laście. Pomijając fakt, że to moje... hm, drugie/trzecie konto, z jeszcze wyzerowaniem obecnego profilu, a już mam naliczone równe 3,2k. Ale od kwietnia nie scrobbluję nic nowego, bo yt nie podchwyci. Chyba.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 01.11.17 21:33  •  O muzyce ogólnie - Page 2 Empty Re: O muzyce ogólnie
Desperacko potrzebuję japońsko/koreańsko/angielskich tworów. Najlepiej po japońsku, ale nie z animu. Coś jak Kero Kero Bonito albo Yentown, KOHH (japońskie rapsy bardzo love), REOL, Oneeva... Pls, ostatnio nie mogę znaleźć nic nowego.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 01.11.17 21:47  •  O muzyce ogólnie - Page 2 Empty Re: O muzyce ogólnie
Polecam SHIT HAPPENING ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 01.11.17 22:56  •  O muzyce ogólnie - Page 2 Empty Re: O muzyce ogólnie
Yuno, utwory czy mogą być wykonawcy?

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :
Nathair Colin Heather, pierwszy tego imienia, zrodzony z burzy, król Edenu i Desperacji.

Powrót do góry Go down

Pisanie 01.11.17 23:12  •  O muzyce ogólnie - Page 2 Empty Re: O muzyce ogólnie
O też p o m o d o r o s a polecam ♥ Bardzo ją lubię. Może też ci podpadnie.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

:: Off :: Muzyka

Strona 2 z 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
- Similar topics