Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

:: Off :: Książki

Strona 19 z 23 Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Next

Go down

Pisanie 08.06.20 19:31  •  Co aktualnie czytasz? - Page 19 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
J. Szamałek, Ukryta sieć #1. Cokolwiek wybierzesz i Ukryta sieć #2. Kimkolwiek jesteś
Pierwszą doczytałam dla przypomnienia, jako że w końcu dorwałam się do kontynuacji. Wyrwałam tacie w połowie czytania i pochłonęłam w jeden dzień, bo akcja jak zwykle nie zawodzi. Nawet jeśli tym razem nieco inna, to i tak po każdym rozdziale nie sposób nie zacząć następnego.
Pilnie potrzebuję części trzeciej.

Verity
Studentka
Verity
Studentka

GODNOŚĆ :
Daisy Verity Greenwood

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.06.20 7:14  •  Co aktualnie czytasz? - Page 19 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Mam pierwszą część tej serii w „chcę przeczytać”. To mówisz, że taka dobra?

LEPSZE NIŻ OPOWIEŚCI Z NARNII, KTÓRE WŁAŚNIE MĘCZĘ? Mam szalenie mało czasu na czytanie w tym miesiącu; chęci chyba jeszcze mniej. Dlatego za mną dopiero trzeci tom, w sumie najgorszy z dotychczasowych – był jakiś taki mozolny. Poza tym zakończenie. >:C Wszystko mi kurde odbiorą, jak zawsze.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.06.20 7:39  •  Co aktualnie czytasz? - Page 19 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Nie zadawaj mi takich pytań, mi się Opowieści z Narnii podobały. |D Aczkolwiek mam podejrzenie, że Szamałek szybciej Ci wejdzie. Jego się po prostu bierze i nie odkłada.
Mam w domu jeszcze jego kryminały historyczne, też się pewnie za nie zabiorę zaraz po skończeniu całej Christie. Tak na oko (w półkę patrząc) to jestem już gdzieś w 2/3 kolekcji.

Verity
Studentka
Verity
Studentka

GODNOŚĆ :
Daisy Verity Greenwood

Powrót do góry Go down

Pisanie 12.06.20 1:02  •  Co aktualnie czytasz? - Page 19 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Szanuję ludzi, którzy potrafią przysiąść do jakiejś serii i lecieć w niej książka za książką. Aktualnie NAPRAWDĘ PRÓBUJĘ takich cudów przy Narni. I właśnie wbrew pozorom - całkiem mi się podoba. Nie powiem, że trafił mi się szczyt literatury, bo to jednak książki dla dzieci. Ale czyta się szybko, a treść jest odmóżdżająca. Może właśnie tego mi brakowało po ostatnich tytułach.

Zwłaszcza, że polecono mi jedną książkę Paulo Coelho... a ja nie jestem zbytnio zaznajomiony z jego twórczością. Kojarzyłem jedynie te „wzniosłe” cytaty, których tak wiele w internecie. I... szczerze... myślałem, że to autor pokroju Antoine'a de Saint-Exupéry'eg od „Małego Księcia”. Tymczasem w ogóle nie zrozumiałem fabuły „Nad brzegiem rzeki Piedry usiadłam i płakałam”. Albo może inaczej - kompletnie nie rozumiem zachowania bohaterki pod sam koniec. Niech ktoś wyjaśni mi ten zryw na finiszu, bo jakkolwiek nie analizowałem tak dalej nie mam pojęcia i czuję się jakiś za płytki na głębię tego dzieła.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 13.06.20 12:40  •  Co aktualnie czytasz? - Page 19 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Dorwałem całą serię Dzikich Kart George'a R. R. Martina... Co prawda na razie w formie ebooków, ale nie odpuszczę sobie kupienia fizycznych książek, bo kocham książki autora. Problem w tym, że jestem w trakcie czytania pierwszej części Wojowników Nocy Mastertona i teraz nie mogę się na nich skupić, bo Dzikie Karty leżą i kuszą. ;-;
Pomocy.

A jak wam idzie? Też wisi nad wami tytuł, który chcecie już wziąć w ręce?

Rhett
Kundel     Opętany
Rhett
Kundel     Opętany

Powrót do góry Go down

Pisanie 13.06.20 13:10  •  Co aktualnie czytasz? - Page 19 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Bardziej wisi nade mną tytuł, który muszę przeczytać — na egzamin za tydzień, ale to na szczęście tylko Robinson Cruzoe. W oryginale nie najbardziej porywająca powieść, ale przeleciałam już przez nią jakieś parę lat temu, więc teraz powinno być łatwiej. Mam nadzieję.

Verity
Studentka
Verity
Studentka

GODNOŚĆ :
Daisy Verity Greenwood

Powrót do góry Go down

Pisanie 13.06.20 14:57  •  Co aktualnie czytasz? - Page 19 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Verity napisał:Bardziej wisi nade mną tytuł, który muszę przeczytać — na egzamin za tydzień, ale to na szczęście tylko Robinson Cruzoe. W oryginale nie najbardziej porywająca powieść, ale przeleciałam już przez nią jakieś parę lat temu, więc teraz powinno być łatwiej. Mam nadzieję.

Onie. To była lektura... bodajże w gimnazjum. I pamiętam, że BARDZO próbowałem ją przeczytać, ale dla dzieciaka była tak nudna, tak mozolna, a przy tym nieemocjonalna... Powodzenia ci. xD Na LC nie ma wzmianki, a ja sam nie pamiętam: to obszerniejsza książka czy zamyka się w 200 stronach?

Sam się teraz biorę za "Konia i jego chłopca", czyli piąty tom Opowieści z Narnii. Czwarty odhaczyłem wczoraj i... w sumie im dalej, tym lepiej. Jestem w ogóle w szoku, że tak wiernie trzymam się jednej serii. W dodatku DLA DZIECI. W tym miesiącu na pewno odhaczę wszystkie. I wtedy najpewniej zabiorę się za "Modlitwę żaby" Anthony'ego de Mello.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 13.06.20 17:11  •  Co aktualnie czytasz? - Page 19 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Ma prawie 200 stron, rozprawię się z nią w max dwa popołudnia. :3

A Koń i jego chłopiec to moja ulubiona część serii, więc daj znać jak Ci się podobał. c:

Verity
Studentka
Verity
Studentka

GODNOŚĆ :
Daisy Verity Greenwood

Powrót do góry Go down

Pisanie 16.06.20 20:54  •  Co aktualnie czytasz? - Page 19 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Veri, był całkiem niezły, chociaż szybko domyśliłem się zakończenia. Nie, żeby to było ciężkie przy fabule konstruowanej dla dzieci, ale no. Arawis była bardzo fajną postacią, zresztą, tak samo jak Julia z poprzedniej części. Podoba mi się jak autor tworzy dziewczęce postacie. Takie butne.

Biorę się teraz za ostatni tom i tym sposobem zakończę pierwszą serię w swoim życiu. XD"

challenge:

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 16.06.20 21:06  •  Co aktualnie czytasz? - Page 19 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Bardzo się z Tobą zgadzam co do postaci kobiecych. Zresztą mam wrażenie że Opowieści z Narnii mają bardzo przyjemnie skrojonych bohaterów, szczególnie gdy się je czyta za dzieciaka.

Verity
Studentka
Verity
Studentka

GODNOŚĆ :
Daisy Verity Greenwood

Powrót do góry Go down

Pisanie 19.06.20 12:35  •  Co aktualnie czytasz? - Page 19 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Coś w tym jest, chociaż niektóre postacie były wybitnie wkurzające – jak Łucja. Jak Zuzanna. Trochę Piotr. Bardzo Aslan (niby nie człowiek, ale no). Za to Edmunda lubiłem, tak samo jak Eustachego. Pewnie lepiej by się to czytało, gdyby się miało z dziesięć lat, ale tak czy inaczej książki całkiem, całkiem. Poza tym naprawdę szybko się je wchłaniało; tekstu niewiele, strona leciała za stroną, a to chyba jeszcze bardziej człowieka napędza.

Widzę zresztą spadek w chęciach, bo wróciłem do Ostatniej Rzeczypospolitej – zacząłem „Białą redutę”, trzeci i na chwilę obecną ostatni tom serii Tomasza Kołodziejczaka. Mam nadzieję, że i tak będzie lepszy niż drugi, bo chciałbym mieć to już za sobą (a już w ogóle chciałbym, żeby mnie wciągnęło, bo sam pomysł oryginalny i miodny). Potem prawdopodobnie wezmę się za „Dobry omen”, bo też musnąłem i sfbiudfhusidhfois Pratchett i Gaiman tworzący jedno dzieło? Biorę w ciemno.

Ghhhh, jest tyle książek, które chciałbym przeczytać. (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Tyle. Całych. Serii.

Christie – wszystkie dzieła, bo po tych kilku, które poznałem, to już kocham. Dokończyć Achaję – bo mimo wszystko mi się podobała pierwsza część. Zacząć sagę Powiernika Światła, bo to przecież od Brenta Weeksa, a nie znam innego autora, który by wywołał we mnie takie uwielbienie i sentyment. Poza tym jest seria blisko trzydziestu książek Fabrycznej Zony – no aż ŻAL NIE PRZECZYTAĆ. Albo reszty tomów o Harrym Hole czy o wiedźminie, albo o tych kocich wojownikach, którymi jara się Yū. I nekroskop, i książki Maggie Stiefvater, bo naprawdę dobrze pisze. I dokończyć Kronikę Nieciosanego Tronu oraz Rozbite Imperium.

A wy macie coś co koniecznie chcecie przeczytać, ale ciągle wpada coś innego/nie ma czasu/cokolwiek?

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

:: Off :: Książki

Strona 19 z 23 Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Next
- Similar topics