Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

:: Off :: Książki

Strona 20 z 23 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21, 22, 23  Next

Go down

Pisanie 19.06.20 13:58  •  Co aktualnie czytasz? - Page 20 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Nigdy nie siedziałam zbyt mocno w tematyce literatury, nie znam najnowszych wychodzących serii, nie śledzę autorów, zawsze czytam to co akurat wpadnie mi w ręce i nie jestem zbyt wybredna, więc ciężko mi powiedzieć czy jest coś, za co szczególnie chciałabym się zabrać. Dla mnie czytanie to taki przerywnik w ciągu dnia, żeby nie ślepić cały dzień w ekran i rzadko kiedy faktycznie mam wielką chęć wykorzystywać swój czas na czytanie. Mam wrażenie, że jestem bardzo złym odnośnikiem gdy ktoś szuka "dobrych" książek bo oceniam bardziej przez sentyment/swój gust niżeli uniwersalną jakość i kunszt autora... Chciałabym mieć takie podejście, że CHCĘ coś przeczytać, muszę to zdobyć i dokończyć... ale niestety nie mam :<

Właśnie dzisiaj wybieram się do biblioteki. Chciałam upolować ostatni tom Anioła, ale oczywiście nie ma go dostępnego. Meh, nie lubię przerywać sobie jakiejś serii, gdy już ją zacznę. I siedzę właśnie na jakichś stronach szukając tytułów wartych przeczytania, krótkich, żeby nie robić sobie zbyt dużej przerwy.

Chciałabym też dorwać nową z książkę z uniwersum Igrzysk Śmierci (bo mam pozostałe trzy, więc niech już będą wszystkie)i widziałam, że Ruchomy Zamek Hauru wyszedł, ale to pewnie dopiero w lipcu. Moja motywacja do czytania ostatnio nie istnieje.

Lwiątko
Wtajemniczony     Opętany
Lwiątko
Wtajemniczony     Opętany

GODNOŚĆ :
Konegi Louma, Reoone, Lwiątko

Powrót do góry Go down

Pisanie 19.06.20 14:07  •  Co aktualnie czytasz? - Page 20 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Lwiątko napisał:Chciałabym mieć takie podejście, że CHCĘ coś przeczytać, muszę to zdobyć i dokończyć... ale niestety nie mam :<

Masz tak:

Lwiątko napisał:Chciałabym też dorwać nową z książkę z uniwersum Igrzysk Śmierci (bo mam pozostałe trzy, więc niech już będą wszystkie)i widziałam, że Ruchomy Zamek Hauru wyszedł, ale to pewnie dopiero w lipcu. Moja motywacja do czytania ostatnio nie istnieje.

: D

Właśnie o to chodzi - po prostu chce się coś dorwać, coś dokończyć (jak ty Nocnego Anioła).
Ja tak długo miałem z kolejnymi tomami Johna Cleavera, ale już się przestałem łudzić na kontynuację tłumaczenia i w najlepszym wypadku doszlifuję swój angielski i spróbuję przeczytać resztę części w pierwotnym języku. ;;

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 19.06.20 14:20  •  Co aktualnie czytasz? - Page 20 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Arcanine napisał:w najlepszym wypadku doszlifuję swój angielski i spróbuję przeczytać resztę części w pierwotnym języku. ;;
!!!
Dawaj. Wierzę w Ciebie.

Ja tymczasem wczoraj zaczęłam i skończyłam Robinsona. Zdążyłam zapomnieć jak bardzo momentami fabuła jest nierealistyczna... no ale, w XVIII wieku może nikomu to jeszcze nie przeszkadzało. Teraz do samego egzaminu czytać będę już tylko notatki, a potem wracam do Christie.

Verity
Studentka
Verity
Studentka

GODNOŚĆ :
Daisy Verity Greenwood

Powrót do góry Go down

Pisanie 25.06.20 0:31  •  Co aktualnie czytasz? - Page 20 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Zaraz się wścieknę. Jak na początku miesiąca szło mi aż zbyt dobrze, tak teraz męczę się tydzień z JEDNĄ książką – i nadal nie jestem nawet w połowie. Nie jest aż tak okropna (czytałem gorsze rzeczy, na przykład wczoraj machnąłem sobie zbiór poezji Łozińskiego. Ta pozycja to jakieś nieporozumienie), ale jednocześnie praktycznie nie wciąga. Niech ktoś podkręci w niej tempo albo chociaż podeśle mi coś lepszego, żebym mógł się oderwać od tego monotonnego rytmu i ochłonąć przy czymś żwawszym. (Najlepiej postapo. Mam ochotę na jakiś gigantyczny kataklizm i walkę o przetrwanie. Cośktośjakoś?)

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 25.06.20 0:39  •  Co aktualnie czytasz? - Page 20 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
O nie, czuję twój ból... Tak szybko przeleciałem przez pozycje na początku miesiąca, a teraz nie mogę zmęczyć Wojowników Nocy. Nie to, że książka jest kiepska, bo w zasadzie zaintrygował mnie motyw i czyta się raczej sprawnie. Tylko jakoś zabrakło weny na czytanie. Pomocy. ;-;

Rhett
Kundel     Opętany
Rhett
Kundel     Opętany

Powrót do góry Go down

Pisanie 25.06.20 0:42  •  Co aktualnie czytasz? - Page 20 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
... ja się trochę nudzę przy tej książce, którą czytam, bo na przemian ma świetny motyw (Gehenna) i marny (jak dzieje Kajetana w obcym Planie, które się tak potwornie ślimaczą...). Tak mnie to frustruje, że zacząłem chyba z trzy inne pozycje (no przecież, nie byłbym sobą) i teraz nie umiem się skupić na żadnej. _(:з」∠)_ A przydałoby się przycisnąć jakąś książkę, żeby wpłynęło trochę weny. Posty się same nie napiszą.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 25.06.20 0:44  •  Co aktualnie czytasz? - Page 20 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Zobaczmy który pierwszy wygra swoją bitwę z książką...

Rhett
Kundel     Opętany
Rhett
Kundel     Opętany

Powrót do góry Go down

Pisanie 25.06.20 0:47  •  Co aktualnie czytasz? - Page 20 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
........................ a zatem rzucasz mi rękawicę?

Przyjmuję wyzwanie.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 25.06.20 0:52  •  Co aktualnie czytasz? - Page 20 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
No i świetnie. *podwija rękawy* Jestem na 128 stronie z 434. Brzmi jak wyzwanie, ale to wyzwanie, którego się podejmę. Mam nadzieję, że w trakcie tego wyzwania powstanie pomysł na karę dla przegranego. ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ

EDIT. *patrzy na powtórzenia* A wy jeszcze śmiecie mi wmawiać, że wciąż umiem pisać...

Rhett
Kundel     Opętany
Rhett
Kundel     Opętany

Powrót do góry Go down

Pisanie 25.06.20 22:28  •  Co aktualnie czytasz? - Page 20 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Przeczytałem.

„Biała reduta” Kołodziejczaka to trzeci tom Ostatniej Rzeczypospolitej. Generalnie podziwiam za stworzony świat, za połączenie zupełnie niepasujących do siebie elementów (elfy, ludzie, sci-fi ściśle przekładane fantastyką, a gdzieś w tym wszystkim POLSKA, chrześcijaństwo, obcy). Nie można narzekać na brak wyobraźni u autora, ale problemem jest przedstawienie całego uniwersum tak, aby było zrozumiałe. Początek był niezły, o wiele lepszy niż w dwóch poprzednich częściach. Już się łudziłem, że pisarz trochę spuścił z tonu i zaczął rozmawiać z nami, maluczkimi, z ludźmi, którzy na co dzień nie używają słów zahaczających o fizykę kwantową albo matematykę poziomu magistra. Ale nie. Nie zaczął. Bywały dobre momenty – czasami śmiać mi się chciało, gdy pojawiał się pomocnik Roberta, elf Barg'O'Dar, który był najlepszym przykładem sztywniaka jaki mi teraz przychodzi na myśl. Poza tym autor wprowadził krótsze rozdziały – i chwała. Zdecydowanie lepiej się to czytało, zwłaszcza, gdy przychodził moment dwóch nowych postaci – Karla i Henriego. Ich perspektywa podobała mi się najbardziej; może to po prostu moje klimaty.
Poza tym jednak co rusz pojawiały się całe akapity – a raz co najmniej 3/4 rozdziału – przeładowane naukowym bełkotem, który zwyczajnie męczy. Człowiek po kilku zdaniach przestaje skupiać się na tekście, bo umysł odpływa, zanudzony formułkami. Gdyby od tego odejść, a wcisnąć trochę więcej akcji i bardziej ludzkich zachowań (już nawet motyw z Robertem wydawał się robić w porządku...) to poszłoby w lepszym kierunku.

Plus jest taki, że na chwilę obecną autor nie wypuścił następnego tomu. Co w sumie jest albo dziwne, albo niepokojące. Poprzednie wydawał w odstępie dwuletnim, ale „Biała reduta” trafiła do sklepów w roku 2014. Więc albo Kołodziejczak się zablokował i nie umie ruszyć tego uniwersum... albo tworzy jakiegoś wielkiego kloca o tysiącu stron. D:< Niech mnie nie przeraża.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 26.06.20 23:17  •  Co aktualnie czytasz? - Page 20 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
CZERWIEC
Na Krawędzi Cienia, Brent Weeks
Morderca jest wśród nas, Lucy Foley
Kostnica, Graham Masterton
Wirus, Graham Masterton
Wojownicy Nocy, Graham Masterton
Rozmowy z psychopatami. Podróż w głąb umysłów potworów, Christopher Berry-Dee [59|279]

No więc tak... Masterton często używa demonow, wierzeń, zjaw i tak dalej. I bardzo często są to nazwy, których zwyczajnie NIE POTRAFIĘ dobrze przeczytać, o wymówieniu juz nawet nie wspominając. Tak było również tym razem! Książka dotyczy tego, że trójka zupełnie obcych sobie osób spotyka się nagle na plaży i znajduje zwłoki. Spotkanie nie jest przypadkowe i ze względu na niego dochodzi do późniejszych wydarzeń. I znów nie mogę narzekać... ale w sumie zachwycać też nie. Głównie przez to, że mam wrażenie, jakby całość za szybko się skończyła, była za krótka jak na takie a nie inne elementy. Znacznie więcej mogło być przedstawione i wtedy czytałoby się to z większym zaangażowaniem. Jest też kilka wątków o których chyba trochę zapomniano. Po prostu się działy, ale nagle rozdział się skończył i w sumie nie wiadomo co dalej. Niby można to sobie jakoś wytłumaczyć, no ale nie wiem. Nie jestem jakoś szczególnie zachwycony. .-.

Rhett
Kundel     Opętany
Rhett
Kundel     Opętany

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

:: Off :: Książki

Strona 20 z 23 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21, 22, 23  Next
- Similar topics