Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

Strona 6 z 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Pisanie 09.07.19 20:30  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 6 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Sprawę z NPC załatwiłabym w innym temacie, bo zaraz nawarstwi się kilka rzeczy i powstanie chaos. Załatwmy tutaj tylko i wyłącznie bilokację.

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :
Nathair Colin Heather, pierwszy tego imienia, zrodzony z burzy, król Edenu i Desperacji.

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.07.19 20:40  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 6 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Tylko tak czy siak dotyczy to exploitowania bilokacji. I szczerze takich sytuacji być nie powinno, że gracz robi randomowego npc (a nie daj boże jeszcze z umiejętnościami czy bonusami, jeśli nie jest do tego uprawniony choćby jako przywódca grupy) i tyra nim na rzecz grupy, bo ma zajętą w bilokacji postać. O to chodzi.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.07.19 21:16  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 6 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Niekoniecznie dotyczy. NPC to NPC, bilokacja to bilokacja. Powtórzę - skończmy najpierw jeden temat, potem można wziąć się za kolejny. Jak już zamknie się temat z bilokacją, wtedy można ruszyć NPC i poruszyć ten temat.

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :
Nathair Colin Heather, pierwszy tego imienia, zrodzony z burzy, król Edenu i Desperacji.

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.07.19 22:41  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 6 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Przeciw zniesieniu, bo w sumie bardzo mi z tego powodu wszystko jedno. Jak ktoś nie chce pisać w dwóch miejscach, to zwyczajnie nie musi tego robić.

Zero
Anioł Stróż
Zero
Anioł Stróż

Powrót do góry Go down

Pisanie 12.07.19 10:36  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 6 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Przeciw.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 12.07.19 14:08  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 6 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Przeciw!
To że bilokacja jest tematem dyskusji mnie nawet bardzo zaskoczyło. Gram tu już 3 lata i kilka dni. Nie było wcześniej żadnych problemów z bilokacją, a przynajmniej sobie o nich nie przypominam. Nagle jest to problem dla kilku graczy. Osobiście dziwi mnie że ktoś podaje przykłady innych graczy, każdy gra tu chyba dla siebie. Chcesz korzystać z bilokacji, droga wolna, nie chcesz to tego nie robisz. Co kogo obchodzi co inny gracz robi skoro nawet z nim fabuły nie ma.
Wszyscy doskonale wiemy jak działa forum, akcja która trwałaby normalnie w życiu kilka godzin ciągnie się tygodniami, czasami miesiącami (i winą tego nie jest korzystanie z bilokacji, ale to że każdy poza forum ma też swoje życie. Studia, praca, związki).
Każdy z nas jest tutaj żeby się dobrze bawić, tak mi się przynajmniej wydaje. Jest temat z chronologią żeby się graczom nie pomieszały fabuły, ale pewnie są gracze który tego tematu nie potrzebują bo doskonale wiedzą jak ich chronologia przebiega. Gdzieś mi się coś rzuciło w oczy o nagradzaniu osób które pilnują w temacie chronologii i o karaniu tych co tego nie robią - ten pomysł mi w ogóle nie leży. Komu się będzie to chciało sprawdzać i po jaką cholerę? Jak tu ma jakiś reżim wejść to jaka z tego zabawa? Bo jak ktoś czuje potrzebę żeby si,ę przyjebać do innego gracza z jakiegoś osobistego powodu, to pbf'y nie są chyba dla takiej osoby..
Usunięcie bilokacji jest niepotrzebnym ograniczeniem gracza, zwłaszcza że nie jest ona przymusowa.

Angel
Wtajemniczona
Angel
Wtajemniczona

GODNOŚĆ :
Angel Lacour de Fanel

Powrót do góry Go down

Pisanie 12.07.19 15:57  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 6 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Wydaje mi się, że tutaj nie chodzi o "przyjebywanie" się do innego gracza, ale żeby uniknąć różne, nielogiczne kwiatki. Bilokacja na pewno zostanie z tego co widzę, bo jest więcej głosów "za", ale mimo że sama jestem za tym, aby została, to jednak rozumiem, że trzeba wprowadzić nieco zmian i ulepszyć ten system, aby nie było chaosu etc. c:

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :

Powrót do góry Go down

Pisanie 25.07.19 11:09  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 6 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
No dobra, to generalnie co zostało ustalone?

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 25.07.19 11:16  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 6 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Za zlikwidowaniem bilokacji - Arcanine, Hund, Will, Lazarus, Kirai, Karyuudo (6)
Przeciw zlikwidowaniu bilokacji - Yury, Yume, Rain, Nathair, Skoczek, Yoshi, Jericho, Biel, Nier, Fucker, Angel, Rashn (12)

Przeważająca część userów jest za pozostaniem przy bilokacji. Teraz pytanie - jaką formę ona ma przybrać?

Jeżeli pominąłem czyjś głos, to przepraszam. Dopiszę.

Aurich.
Generał Eliminatorów
Aurich.
Generał Eliminatorów

GODNOŚĆ :
Rokuro Aurich

Powrót do góry Go down

Pisanie 25.07.19 11:23  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 6 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Nathair napisał:Dobra, żeby było w jednym miejscu, podsumowując mój pomysł na pogodzenie obu stron.

1. Ograniczenie bilokacji do jednego terenu (nie będzie więcej sytuacji, gdzie postać X jest jednocześnie w Edenie i M3 etc)
2. Ograniczenie bilokacji, jeżeli fabuła rozgrywka się pod okiem MG (brak możliwości bilokacji)
3. Wprowadzenie w profilu obowiązkowych dwóch pól, które  trzeba na bieżąco aktualizować (ułatwiona kontrola chronologii). Za brak wypełnionego pola użytkownik poniesie konsekwencje (jeszcze nie wiem co dokładnie, chociaż już wczoraj była rozmowa z Growem. Od zakazu bilokacji, po odjęcie PF, na blokadzie mocy kończąc). Za systematyczne wypełnianie pól nagroda.
4. W przypadku jeżeli na wcześniejszej fabule pojawi się plot twist (porwanie/walka/nagła integracja mg etc.), fabuła nr 2 automatycznie jest zamrożona.
5. Wprowadziłabym OBOWIĄZKOWE uzupełnienie tematu z chronologią. Na tej samej zasadzie co w przypadku pól w profilu. Nagroda za uzupełnienie. Kara za brak uzupełnienia.

Wiem, że z pewnością mogą pojawić się niespodziewane sytuacje, ale to margines. Myślę, że ten pomysł może zadowolić dwie strony. Bilokacja jest ograniczona, chronologia będzie bardziej pilnowana (sama będę was sprawdzać psotniki :3), a jednocześnie bilokacja zostanie dostępna. c:

Nath tutaj zaproponowała rozwiązania. Przypomnę tego posta, bo może uciec w dotychczasowej dyskusji. :C

Kirai
Poziom E
Kirai
Poziom E

GODNOŚĆ :
Jirō Hirai.

Powrót do góry Go down

Pisanie 08.08.19 23:44  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 6 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Pomysł Nath z rozwiązaniem bilokacji z grubsza mi się podoba, aczkolwiek dołożyłbym do tego jeszcze jeden punkt odnośnie przemieszczenia się między lokacjami. Skoro w KP istnieje punkt "miejsce zamieszkania", postać na star powinna zaczął od tej lokalizacji. Przykładowo u mnie Major ma wpisane M-3, więc jego dziewicza fabuła na forum zaczyna się od M-3. W przypadku chęci rozpoczęcia jego przygody fabularnej w innej lokacji niż docelowa (miejsce zamieszkania) - rzut kością zgodnie z obowiązującymi kryteriami.

Yury
Windykator     Opętany
Yury
Windykator     Opętany

GODNOŚĆ :
Wcześniej Kido Arata, teraz Yury. Czasem Wujek Menel (c)Chyży.

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 6 z 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
- Similar topics