Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

Strona 5 z 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Pisanie 09.07.19 2:19  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 5 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Prawda jest taka, że wy non stop narzekacie jak się coś dla was organizuje. To nie jest kwestia pięciu minut, tylko niekiedy nawet tygodni przygotowań. I w imię czego? Wiecznego narzekania i kręcenia nosem. A potem zdziwienie, że administracja oraz ochotnicy nic nie chcą dla was organizować. Bo i po co? Jak i tak będzie wieczne psioczenie. Zawsze coś nie pasuje.

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :
Nathair Colin Heather, pierwszy tego imienia, zrodzony z burzy, król Edenu i Desperacji.

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.07.19 11:12  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 5 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Ej, akurat mnie do grupy "marudziliście na brak akcji" proszę nie wrzucać, mnie tu wtedy nie było, a odkąd jestem, to staram się unikać wątku apokalipsy jak mogę. Jakbym chciał akcji — poszedłbym specyficznie na wydarzenie albo choćby pisałbym sobie coś z nią po prostu po ustaleniach z drugą osobą. I... Można też wyciągnąć wnioski, że jeśli "gracze się pierdolą nie wiadomo ile czasu", to może dlatego, że nie chcą brać udziału w tym evencie; nie można oczekiwać od ludzi, że kiedy coś im przypadkowo wleci, to będą chcieli się tym zajmować przez kilka kolejnych wątków i często zwyczajnie psuć sobie plany. Pisałem o tym w pw do apokalipsy i powtórzę się: macie już sporo zaangażowanych osób (niektóre, na to wygląda, zgłosiły się same), więc zajmijcie się nimi, bo nie ma sensu tego rozflaczać na /kolejny/ rok. Fajnie by było mieć jednak możliwość wyboru, a nie "wbiło ci to masz się tym zajmować, nie wbiło to też masz". Trochę jednak to zmusza do brania udziału, bo nie weźmiesz to będziesz gnić żywcem albo nie będziesz mógł pisać fabuł w teraźniejszości, żeby choroba się nie rozwijała. Takie podejście jest pokazywane w tej chwili (nie wiem na ile świadomie, ale hej, jestem tu po to, żeby uświadomić) i mówiąc szczerze, mnie odstręcza od tego eventu. Gdyby po jednej przepuszczonej kolejce ludzie nie dostawali eboli czy ślepoty, to może żywotność uczestników czy ilość chętnych byłaby większa. Nie sposób nie wspomnieć też o tym, że technicznie Verity i Ego powinni się już w grobie przewracać, skoro mieli 5 dni życia od wbity apokalipsy, a artefakt dyktatora nie został jej przekazany.
Słyszałem wersję, że przeniesiono to na aktualny rok, ale jeśli tak jest, to opadają ręce i to totalnie. Raz, że wychodzi na wierzch niekonsekwencja (nikomu nie chcę ubijać na siłę postaci, żeby nie było; sami chyba widzicie, że straszak "uuu umrzecie" zwyczajnie nie ma tu pokrycia z rzeczywistością), dwa, że wobec tego S.SPEC to zgraja jasnowidzów. Choćby dlatego, że w mojej chronologii wątek z Kraską w jej gabinecie ma miejsce od razu po fabule w szkole, a zatem ma miejsce jakoś w marcu. I co, jeśli uznam, że nie chcę naginać chronologii pod event, w którym udziału brać... No też nie chcę? xD nie z mojej winy, raz jeszcze, wypływają /u mnie/ absurdy. Nie mogę przenieść całości w jakiś inny punkt, bo reakcja łańcuchowa powinna pociągnąć za sobą chronologię dla przynajmniej trzech innych osób.
To zresztą bardzo ładnie obrazuje niekonsekwencję w prowadzeniu chronologii i używania bilokacji. Ludzie piszą sobie fabuły "po zakończeniu apokalipsy", która nie wiadomo jaki będzie miała wynik, Ver, która padła ofiarą pięciodniowej choroby będąc fabularnie w lecie/jesieni na zimę znajduje ciało Willa, teraz jest ten wjazd, gdzie nie jest wiadome, czy na naszych drugich fabułach będziemy żyć. Kirai trafił na zazdrosnego męża Iana i nie wiem co się z nim stanie, w korespondencji z Apokalipsą pisałem zaś, że Laz będzie walczyć w aktualnym etapie wydarzenia. Przecież nie mogę wywinąć akcji, że on chodzi i zrywa kwiatuszki, a Karitsuki wyrywa sarghalom swoją własną rękę. I nie jest to nijak nasza wina akurat, że /ktoś/ się nie zorientował w tych sytuacjach. Zasłanianie się, że "był rzut, mogliście wyjść" nie ma żadnej mocy. Ja do offtopu przecież nie chodzę, mogłem nie zauważyć. Wiecie co było jeszcze? Mój skrót karty postaci, który mówi o tym, że nie życzę sobie brania udziału w Apokalipsie. W czym preferencje usera dwukrotnie branego pod uwagę przy tym rzucie są gorsze od "był rzut" (który nie miał racji bytu choćby dlatego, że /nie chcę brać w tym udziału/, dziękuję, nie polecam).
Także nie ma to nawet nic do "marudzenia na eventy" samego w sobie, co do marudzenia na to, jak ten event wszystko gwałci. I to nie jest wyłączna wina "pierdolących się graczy" (których zresztą można nakierować, bo wiele osób ma podejście "nie wiem czy mogę", równie wiele ma "lol nope, już tego nie tykam skoro jestem wolny") ale to już wypunktowałem. Zresztą inne eventy jakoś nie muszą narzekać na brak chętnych. Może dlatego, że mogą się zgłosić sami, a nie się ich na siłę ciągnie i jeszcze narzeka, że się pierdolą nie wiadomo ile czasu. To nie jest miłe.
Rozumiem jednak po części ten punkt widzenia, bo wkładacie w to pracę. Szanuję. Po prostu jednak nie chcę być w to zaangażowany i pewne luki widzę. Gdyby ktoś postawił przede mną ładny sernik z rodzynkami, to z zewnątrz bym docenił, ale bym powiedział, że wolę nie jeść, bo nie lubię rodzynek. Po prostu... Nie tędy droga. Jeśli gracze w sporych ilościach piszą, że "oby nie wbiła Apokalipsa", to może wbijać nie powinna, a dawać tematy w dziale z fabułą (albo mieć jeden, aktualizowany), że tego i tego dnia pojawi się w danej lokacji (nie wbijając nikomu, nie mieszając nikogo na siłę) coś związanego z całym zajściem. Jeśli się nie mylę, to za randomowe spotkania z Apokalipsą nie dostaje się PF, nie? Może warto to też zmienić. Za darmo to i ocet słodki. Co prawda nie dla mnie, ale danie niektórym cukierka na osłodę mogłoby podziałać pozytywnie.
Trochę offtopowo, ale jednak na temat. Chyba. ¿?¿?¿?

Kirai
Poziom E
Kirai
Poziom E

GODNOŚĆ :
Jirō Hirai.

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.07.19 11:55  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 5 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Piszę na szybko z telefonu w pracy, więc błędy poprawie po powrocie, a nie chce, aby myśl mi uciekła.

To, co Toseki napisał, są to naprawdę skrajne przypadki, gdzie i tak zazwyczaj postać A i B wcześniej się zgadują. Ale dobra, załóżmy taki plot twist. W tym wypadku widzę jedno rozwiązania:

Jeżeli pojawia się taki plot twist w fabule z Pole1, to automatycznie fabuła z Pole2 jest zamrożona i brak możliwości bilokacji do momentu skończenia fabuły z Pole1.

Ponadto starajmy się znaleźć złoty środek, coś, co poniekąd zadowoli obie strony. Nie możemy iść tropem "moja racja jest mojsza i ja wam udowodnie, że tak jest, więc patrzcie, jak się mylicie" by za wszelką cenę wygrało "nasze", bo nie o to tu chodzi. Znajdzmy wspolnie rozwiązanie c:

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :
Nathair Colin Heather, pierwszy tego imienia, zrodzony z burzy, król Edenu i Desperacji.

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.07.19 12:11  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 5 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Hm. No to złotym środkiem byłoby chyba to, o czym piszę na samym końcu w moim poście. Przynajmniej ja widzę głównie to rozwiązanie, ale tutaj mamy jakieś 20-30 głów do myślenia minimum. Randomowi gracze (ja, ja, to ja! Ale nie tylko ja) nie będą jojczyć, że łe, ja nie chcę, chętni będą musieli sami sobie dostosować wszelkie chronologiczne sprawy i tak dalej. Nikt nie powinien być wtedy pokrzywdzony.
W kwestii tego pole 1/2 — o ile wiem, to to jest w regulaminie bilokacji już teraz. A przykłady podane przez Hunda mają miejsce nawet teraz. Przynajmniej przykład numer 2.
Also, wycofuję słowa o PF, kwestię tego wyjaśniono mi na pw.
Swoją drogą, jeśli dyskusja ma iść na ten temat, to nie byłoby lepiej wyciągnąć jakieś ważniejsze punkty z wypowiedzi o apokalipsie stąd, zebrać je i wrzucić jako nowy temat w tym dziale. Trochę dyskusja o bilokacji się zatraca.

EDIT, żeby nie lecieć kolejnym postem nie na temat: Yury, jak chcesz się mnie czepiać, to chociaż umiejętnie, a nie znowu zakładasz, że jest w jakiś sposób, kiedy nie jest xD

Ostatnio zmieniony przez Kirai dnia 09.07.19 12:51, w całości zmieniany 1 raz

Kirai
Poziom E
Kirai
Poziom E

GODNOŚĆ :
Jirō Hirai.

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.07.19 12:11  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 5 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Nagrody. Nagrody. Nagrody. Zauważyłem, że odkąd pojawił się system PF część userów, w tym ty, Kirai, ciągle wspominacie o nagrodach za udział w absolutnie wszystkim, w czym się da. Kiedyś ich nie było i forum funkcjonowało całkiem dobrze. Czasem odnoszę wrażenie, że o wiele lepiej niż dzisiaj. Skoro userzy powinni zostawać nagrodę za udział, jaką nagrodę powinni otrzymać organizatorzy eventu?
Pytanie retoryczne i mocno offtopowe. Nie chce poznać na nie odpowiedzi, chyba, że takową udzielą mi administratorzy.

PS Nic nie zakładam. Piszę, jak jest. Nie jestem jedyną osobą, która to  zauważyła, tak gwoli ścisłości. Jeżeli chcesz coś dodać - zapraszam na PW. To odpowiednie miejsce do tego typu dyskusji, które nie wiążą się z głównym tematem toczącego się głosowania.

Namawiam do powrócenia do tematu głównego dyskusji, a mianowicie głosowania umieszczonego w pierwszym poście oraz sposobie, jak zadowolić obie strony.

Za: Arcanine, Hund, Will, Lazarus, Kirai, Karyuudo (6)
Przeciw: Yury, Yume, Rain, Nathair, Skoczek, Yoshi, Jericho, Biel, Nier (9)

Yury
Windykator     Opętany
Yury
Windykator     Opętany

GODNOŚĆ :
Wcześniej Kido Arata, teraz Yury. Czasem Wujek Menel (c)Chyży.

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.07.19 18:00  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 5 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Dobra, żeby było w jednym miejscu, podsumowując mój pomysł na pogodzenie obu stron.

1. Ograniczenie bilokacji do jednego terenu (nie będzie więcej sytuacji, gdzie postać X jest jednocześnie w Edenie i M3 etc)
2. Ograniczenie bilokacji, jeżeli fabuła rozgrywka się pod okiem MG (brak możliwości bilokacji)
3. Wprowadzenie w profilu obowiązkowych dwóch pól, które trzeba na bieżąco aktualizować (ułatwiona kontrola chronologii). Za brak wypełnionego pola użytkownik poniesie konsekwencje (jeszcze nie wiem co dokładnie, chociaż już wczoraj była rozmowa z Growem. Od zakazu bilokacji, po odjęcie PF, na blokadzie mocy kończąc). Za systematyczne wypełnianie pól nagroda.
4. W przypadku jeżeli na wcześniejszej fabule pojawi się plot twist (porwanie/walka/nagła integracja mg etc.), fabuła nr 2 automatycznie jest zamrożona.
5. Wprowadziłabym OBOWIĄZKOWE uzupełnienie tematu z chronologią. Na tej samej zasadzie co w przypadku pól w profilu. Nagroda za uzupełnienie. Kara za brak uzupełnienia.

Wiem, że z pewnością mogą pojawić się niespodziewane sytuacje, ale to margines. Myślę, że ten pomysł może zadowolić dwie strony. Bilokacja jest ograniczona, chronologia będzie bardziej pilnowana (sama będę was sprawdzać psotniki :3), a jednocześnie bilokacja zostanie dostępna. c:

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.07.19 18:25  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 5 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Nathair napisał:Dobra, żeby było w jednym miejscu, podsumowując mój pomysł na pogodzenie obu stron.

1. Ograniczenie bilokacji do jednego terenu (nie będzie więcej sytuacji, gdzie postać X jest jednocześnie w Edenie i M3 etc)
2. Ograniczenie bilokacji, jeżeli fabuła rozgrywka się pod okiem MG (brak możliwości bilokacji)
3. Wprowadzenie w profilu obowiązkowych dwóch pól, które  trzeba na bieżąco aktualizować (ułatwiona kontrola chronologii). Za brak wypełnionego pola użytkownik poniesie konsekwencje (jeszcze nie wiem co dokładnie, chociaż już wczoraj była rozmowa z Growem. Od zakazu bilokacji, po odjęcie PF, na blokadzie mocy kończąc). Za systematyczne wypełnianie pól nagroda.
4. W przypadku jeżeli na wcześniejszej fabule pojawi się plot twist (porwanie/walka/nagła integracja mg etc.), fabuła nr 2 automatycznie jest zamrożona.
5. Wprowadziłabym OBOWIĄZKOWE uzupełnienie tematu z chronologią. Na tej samej zasadzie co w przypadku pól w profilu. Nagroda za uzupełnienie. Kara za brak uzupełnienia.

Wiem, że z pewnością mogą pojawić się niespodziewane sytuacje, ale to margines. Myślę, że ten pomysł może zadowolić dwie strony. Bilokacja jest ograniczona, chronologia będzie bardziej pilnowana (sama będę was sprawdzać psotniki :3), a jednocześnie bilokacja zostanie dostępna. c:

Co do samego punktu czwartego prędzej byłbym zdania, że jeśli nasza postać została porwana tudzież zniewolona - nie jest w stanie korzystać pod żadnym względem bilokacji, a jeśli dojdzie do tego to ponosi konsekwencje (co nawet zostały wspomniane). Nie wspominając o samym fakcie zamrożenia drugiego wątku, a co do samego pilnowania chronologii... byłbym zdania żeby nie jedna, a dwie osoby nadzorowały. Tak żeby ułatwić robotę każdemu, a już nie mówiąc o zredukowania szansy, że chronologia zostałaby zapomniana jeśli ktoś by poszedł na nieobecność.

A co do wprowadzenie nowego pól w profilu... nie jestem co do tego przekonany. Wiadomo to ułatwiłoby zadanie, ale czasem nie lepiej byłoby podrasować już obecne pole jak "Fabularnie"? Chodzi mi o sam fakt, że można byłoby wykorzystać do tego bbcode (url dokładnie) i ustawić ewentualnie kolor zielony (brak konfliktu z bilokacją) i czerwony (konflikt z bilokacją). Np. [1# Nazwa lokacji] & [2# Nazwa lokacji]

Jednak co do samej takiej propozycji to powiem szczerze, że nie wiem co sądzić o niej osobiście. Nie ukrywam, że moim zdaniem lepiej byłoby po prostu bilokację, ale nie będę negował czyjegoś konceptu, który mógłby zredukować procent szansy na wydymanie zignorowaną chronologię - stąd też pozostanę w tej kwestii bez zdania (jeśli chodzi o konsensus), bo muszę zebrać pewne myśli i wyrobić zdanie.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.07.19 18:48  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 5 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Zdania o bilokacji nie zmieniam (dalej uważam, że jakoś bardzo potrzebna nie jest i że retro łatwiej pilnować), jednak jeśli zostanie dostępna, to faktycznie rework się przyda. I moje zdanie jest... Uh:
1) nie mam zdania o tym, tak szczerze. Powiedziano mi, że obecnie jest trudno kontrolować kto rzucał, ale do tego coś dorzucę na koniec posta. Szczerze średnio miałem świadomość, że to jest aż takie rażące (ludzie robili i robią to ciągle przecież) i w sumie mam na 3 postaciach taką sytuację. Szczęśliwie z dwóch już wychodzę.
2) za.
3) raczej za. Całość można by było jednak zamknąć w tym jednym polu, które mamy teraz, ale nie będę się zapierać, jeśli będzie do uzupełniania jedno więcej. Dorzuciłbym przymus linkowania fabuł, bo byłoby łatwiej zerkać, czy kochający offtop Krzyś, który ma w nim 400 postów z ostatniego tygodnia, dalej się bawi z MG, czy już dali zt, niż szukać po ostatnich postach Krzysia, MG i w omówieniach.
4) za.
5) jest napisane, że to już jest obowiązkowe dla użytkowników bilokacji, ale stanie z batem i cukierkiem nad ludźmi może dać tu sporo. Jeśli już jest osoba, która miałaby to pilnować — why not. Za. Proponuję zapis w regulaminie + wzorze kp, że poza kartą konieczne są do założenia dwa tematy: skrót kp i chronologia. Nie każdy zerka do tych działów, o ile nie uzna, że te są dla niego konieczne. Do wzoru karty patrzy... Jednak każdy, kto kartę pisać będzie.

Dorzuciłbym jeszcze coś, czyli temat analogiczny do zgłoszeń chorób, ale do przejść między działami. Nie wiem czy to nie jest aż za duża kontrola userów, ale po rozmowie z modem kontrolującym przejścia myślę, że mogłoby się to przydać. Mielibyśmy zgłaszać:
— wyniki rzutów oraz to, co z nimi robimy (czy piszemy wydarzenie, czy korzystamy z możliwości pisania z mieszkańcem, czy z bonu na przejście między lokacjami; w ostatnim przypadku najlepiej byłoby linkować, skąd mamy ten bon, by czasem ktoś nie używał ich ciągle)
— zakończenie fabuły „przejściowej”, jeśli taka miała miejsce
— prowadzenie fabuły bez rzutu, ale i tak z wydarzeniem (moje szukanie roślin na Desperacji, Lys i Rhett w Edenie, żeby nie szukać daleko).
Mam nadzieję, że przedstawiłem myśl jasno x:

Kirai
Poziom E
Kirai
Poziom E

GODNOŚĆ :
Jirō Hirai.

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.07.19 19:08  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 5 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Kirai napisał:
3) raczej za. Całość można by było jednak zamknąć w tym jednym polu, które mamy teraz, ale nie będę się zapierać, jeśli będzie do uzupełniania jedno więcej. Dorzuciłbym przymus linkowania fabuł, bo byłoby łatwiej zerkać, czy kochający offtop Krzyś, który ma w nim 400 postów z ostatniego tygodnia, dalej się bawi z MG, czy już dali zt, niż szukać po ostatnich postach Krzysia, MG i w omówieniach.

Można to zamknąć w jednym polu, w sumie nie robi to różnicy. Chodzi o to, aby było przejrzyście. I tak, zapomniałam dodać o przymusowym dodaniu linku do danej fabuły, co też z kolei pomoże w uporządkowaniu.

Kirai napisał:jest napisane, że to już jest obowiązkowe dla użytkowników bilokacji, ale stanie z batem i cukierkiem nad ludźmi może dać tu sporo. Jeśli już jest osoba, która miałaby to pilnować — why not. Za. Proponuję zapis w regulaminie + wzorze kp, że poza kartą konieczne są do założenia dwa tematy: skrót kp i chronologia. Nie każdy zerka do tych działów, o ile nie uzna, że te są dla niego konieczne. Do wzoru karty patrzy... Jednak każdy, kto kartę pisać będzie.

Aye, jest obowiązkowe, ale ogólnie nie przestrzega się tego. Teraz, jeżeli zaostrzy się to, będzie kara i nagroda, będzie się tego pilnować - będzie nad tym większa kontrola i możliwość nielogicznych chronologicznych kwiatków będzie mniej. I propozycja Tosekiego, żeby były dwie osoby - jasne. Bardzo chętnie przygarnę do pomocy jeszcze kogoś c: (bo pierwsze miejsce sprawdzacza polizałam i zaklepuje! :o).

Kirai napisał:Dorzuciłbym jeszcze coś, czyli temat analogiczny do zgłoszeń chorób, ale do przejść między działami. Nie wiem czy to nie jest aż za duża kontrola userów, ale po rozmowie z modem kontrolującym przejścia myślę, że mogłoby się to przydać. Mielibyśmy zgłaszać:
— wyniki rzutów oraz to, co z nimi robimy (czy piszemy wydarzenie, czy korzystamy z możliwości pisania z mieszkańcem, czy z bonu na przejście między lokacjami; w ostatnim przypadku najlepiej byłoby linkować, skąd mamy ten bon, by czasem ktoś nie używał ich ciągle)
— zakończenie fabuły „przejściowej”, jeśli taka miała miejsce
— prowadzenie fabuły bez rzutu, ale i tak z wydarzeniem (moje szukanie roślin na Desperacji, Lys i Rhett w Edenie, żeby nie szukać daleko).

Sama nie wiem. Znaczy się, nie jestem ani przeciw, ani za, raczej neutralna. Ale jeżeli inni się na to zgodzą, to why not c:

Hund napisał:
A co do wprowadzenie nowego pól w profilu... nie jestem co do tego przekonany. Wiadomo to ułatwiłoby zadanie, ale czasem nie lepiej byłoby podrasować już obecne pole jak "Fabularnie"? Chodzi mi o sam fakt, że można byłoby wykorzystać do tego bbcode (url dokładnie) i ustawić ewentualnie kolor zielony (brak konfliktu z bilokacją) i czerwony (konflikt z bilokacją). Np. [1# Nazwa lokacji] & [2# Nazwa lokacji]

Może być, ale bardziej mi chodzi o wyciągnięcie to pod avatar. By po najechaniu było od razu widać, co łatwiej byłoby kontrolować.

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.07.19 19:31  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 5 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Według mnie zgłaszanie wyników rzutów komuś na PW jest zbędne. Zawsze można opatrzyć pierwszy post linkiem do takowego. Poza tym przecież jest osoba, która tego pilnuje i jest tylko jeden temat do tego przeznaczony. Analogiczna sytuacja powinna przedstawiać się w przypadku użycia talonów na darmowe przejścia.  
Ale generalnie koncept Nath na rozwiązanie problemu z bilokacją jest dużo czytelniejszy od obecnej samowolki i z pewnością pomoże wyeliminować rodzące się niejasności. Chętnie dopomogę Nath w sprawdzeniu poprawności owego systemu u userów korzystających z bilokacji.

Yury
Windykator     Opętany
Yury
Windykator     Opętany

GODNOŚĆ :
Wcześniej Kido Arata, teraz Yury. Czasem Wujek Menel (c)Chyży.

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.07.19 19:58  •  Bilokacja. Do kosza z nią. - Page 5 Empty Re: Bilokacja. Do kosza z nią.
Skoro już próbujemy załatać te bilokacyjne dziury to można by od razu zająć się samotnymi NPC, którymi niektórzy kierują w wątkach w których ich postaci nie ma. Określić czy tak się bawimy w ogóle, czy się nie bawimy, czy taki NPC może być zwykłym ziomkiem, którego wymyślimy w pięć minut czy to musi być NPC wcześniej zdobyty by móc nim szarżować, czy taki NPC rzuca na przejścia między działami itp., bo fajnie byłoby to gdzieś zebrać w jakieś zasady i spisać dla wszystkich jeżeli już.

Lazarus
Dezerter
Lazarus
Dezerter

GODNOŚĆ :
Boris Nikołajewicz Azarow; Lazarus bądź po prostu — Łajza

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 5 z 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
- Similar topics