Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

Strona 3 z 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Czy jesteś za usunięciem postaci specjalnych?

Usunięcie grupy postaci specjalnych [ANKIETA] - Page 3 Empty71%Usunięcie grupy postaci specjalnych [ANKIETA] - Page 3 Empty 71% 
[ 15 ]
Usunięcie grupy postaci specjalnych [ANKIETA] - Page 3 Empty29%Usunięcie grupy postaci specjalnych [ANKIETA] - Page 3 Empty 29% 
[ 6 ]

Wszystkich Głosów : 21

Poll closed
Postać specjalna w pierwotnym założeniu miała być specjalna pod względem zamieszania. Niestety, praktyczny każdy użytkownik ze specjalem zrobił postać specjalną pod względem innej rasy.

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :
Nathair Colin Heather, pierwszy tego imienia, zrodzony z burzy, król Edenu i Desperacji.

Powrót do góry Go down

Blight,
Postać specjalna musi mieć istotny wpływ na fabułę. Udzielać się tam, robić zamieszanie, armagedon – cokolwiek, byle było ciekawie.
Postać o rasie "Inne" (borze, jak to brzmi) będzie natomiast zwykłą postacią, tylko z nietypową rasą. Żadnych bonusów, żadnych zobowiązań itd.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Ale nadal posiadanie rasy "Inne" oznacza, że jest czymś co nie odpowiada rasom tego uniwersum, ba, nadal może sugerować, że można zrobić syna Szatana czy kosmitę.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Dlatego pod tym względem trzeba będzie dosadnie uściślić, co może znaleźć się w innych, żeby potem ludzie nie wymyślali tego typu postaci. Chociaż patrząc z perspektywy tych, które już powstały, mogą znaleźć się ci czepliwi, którzy rzucą, że ktoś mógł, a oni nie. Hm.

Zero
Anioł Stróż
Zero
Anioł Stróż

Powrót do góry Go down

Uściśli się co można, a czego nie. I jak będzie limit, to i tak w większości wypełnią go postacie, które już istnieją.

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :
Nathair Colin Heather, pierwszy tego imienia, zrodzony z burzy, król Edenu i Desperacji.

Powrót do góry Go down

Myślę, że nie ma co się rozdrabniać. Bo obok postaci specjalnych jak Hex, Natalie, Marcelina są tam też umieszczone Gazetka i Putin-chan. Co zrobić z Putin-chanem?

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Putin-chan zostaje, tak jak Gazetka on jest bytem zewnętrznym. Nie tykać.

Osobiście nie widzę sensu robienia rasy "inne", bo to niemal dokładnie to samo, co zostawienie PS. Już szybciej sensowne byłoby wprowadzenie rasy "hybrydy", ale czy chcemy robić nową rasę, kiedy niektóre świecą pustkami?

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

No niby można to określić, ale to też może rozpętać shitstorm. "Skoro Zdziś ma upiora to czemu ja też nie mogę być upiorem? Że co, że ma chody u administracji?". Sprawiedliwie byłoby albo zostawić postacie specjalne jako takowe i określić zasady przyjmowania, albo się ich całkiem pozbyć, porozkładać do innych grup i zamknąć temat nim ktoś wpadnie na zrobienie Matki Wierzby z Pocahontas, gadającego lustra ze Śnieżki albo gadającego imbryczka, bo przecież już istnieje postać związana z Alicją. Ewentualnie skoro jest dżin, to trzeba także stworzyć wszystkie mu pokrewne byty, chociażby ifryty. A może demony? Przecież jesteśmy w Japonii, kultura Japońska ma demony, czemu nie możemy ich użyć? Itd. itp.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Dżiny i ifryty akurat dla mnie miały by sens jako odmiana aniołów, ale to wymagałoby dyskusji teologicznej, a nie wiem, czy ktoś ma na nią ochotę. No ale.

Chyba, że zrobić rasę zgarniającą wszystkie "mieszanki" - eksperymenty laboratoryjne i biomechy. Tylko wtedy co z androidami, które oprócz paru chwalebnych wyjątków są wyjątkowo niepopularne.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Może lepiej spisać wszystkie PS, które mamy i zobaczyć, czy da się przydzielić je do jakiejś grupy?

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Chiyo, tu jest spis aktywnych postaci specjalnych. klik
Plus moja, nie wpisana jeszcze postać. klik

To powoli przestaje być ankietą, a kolejną dyskusją.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 3 z 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
- Similar topics