Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

:: Off :: Książki

Strona 10 z 23 Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16 ... 23  Next

Go down

Pisanie 24.11.19 17:41  •  Co aktualnie czytasz? - Page 10 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Pegaz (Przedświt, Łączność z przyszłością, Pegaz, Drobne szczegóły, Tryumf łowcy, Nasz diabeł stróż, Obłędne podejrzenie, Android), Henry Kuttner

Książka, po której ze wszystkich ostatnio wypożyczonych spodziewałam się najmniej, a była najlepsza. Pegaz to właściwie zbiór opowiadań autora z zakresu science fiction i fantastyki. Każde z nich było oryginalne, ciekawe i z zaskakującym zaskoczeniem, albo wystarczająco intrygującą puentą, że po prostu chciało się doczytać do końca, żeby zobaczyć jak ugryzł to pisarz. I z tą pozycją kolejną rundkę z biblioteki zaliczyłam. Trzeba się wybrać po nową uwu

Yū ✿
Przywódczyni
Yū ✿
Przywódczyni

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.11.19 17:53  •  Co aktualnie czytasz? - Page 10 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
;;

LC dodało na stronię średni czas przeznaczony na przeczytanie danej książki, to mnie trochę pociesza, lubię wiedzieć, co muszę potrajać, by dotrzeć do mety. Wczoraj zacząłem zresztą pierwszą od miesięcy młodzieżówkę, startowy tom serii „Felix, Net i Nika”. Tylko cicho liczę na to, że następne części będą bardziej wciągające, bo nie chcę powtórki z Parry'ego Hottera. Dlaczego jak już sięgam po młodzieżówkę to zawsze na granicy szkoła podstawowa/gimnazjum a nie gimnazjum/liceum?

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 25.11.19 17:23  •  Co aktualnie czytasz? - Page 10 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Wojownicy. Zachód słońca, Erin Hunter

Intrygi, przepowiednie, brutalne zabójstwa... jeju, ta część miała w sobie wszystko. Próbowałam się powstrzymać, ale nie dało rady i całość przeczytałam w jeden dzień. Szybko się czyta, ale inna sprawa, że działo się tyle rzeczy w fabule, że miałam trudności z oderwaniem się, bo MOŻE JESZCZE JEDEN ROZDZIAŁ... no i kończyła drugą serię z uniwersum. Teraz ta gorsza strona czytania, czekanie, aż rozpoczną wydawanie trzeciej serii. Umilę je sobie jeszcze jednym tomem Wojowników wydanym poza głównym wątkiem, tym razem już chyba na spokojnie (。>ω<)。

I widziałam właśnie te czasy na LC. Bardzo ciekawy dodatek do wszystkich informacji o książkach, które tam mają. Powinni jaj na MALu dać ogólne podsumowanie ile każda osoba spędziła na czytaniu na podstawie dodanych do listy pozycji. Lubię widzieć ile czasu z życia na czymś spędziłam... A co do "Felixa...", jestem prawie pewna, że któraś część z tej serii jest lekturą w podstawówce. Widziałam do niektórych części recenzje w gazecie, więc coś w tym musi być. Czekam aż przeczytasz, bo aż chce wiedzieć czy wypada lepiej niż HP.

Yū ✿
Przywódczyni
Yū ✿
Przywódczyni

Powrót do góry Go down

Pisanie 11.12.19 18:41  •  Co aktualnie czytasz? - Page 10 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Wojownicy. Tygrysia Gwiazda i Sasza. Szukając schronienia, Erin Hunter.
Słodka wstawka do głównej serii ♡

Szóstka wron, Leigh Bardugo.

Rany, rany, rany. Jak ja długo czaiłam się na ten tytuł. Zawsze mnie kusił jak widziałam go na sklepowych półkach, ale czkałam ja okazję, by dokonać zakupu i... pojawiła się w końcu w mojej bibliotece. Z jakiegoś powodu strasznie lubię takie serie z przestępczymi geniuszami w lekko fantastycznym uniwersum. Trochę mi przypomina Kłamstwa Locke'a Lamory, które były wyśmienite, a Wrony są oceniane równie dobrze, o ile nawet nie lepiej. Szybko pożarte grube tomiszcze i już myślę jak tu dorwać kolejny tom serii po takim zakończeniu pierwszej części. ♡ ♡

Yū ✿
Przywódczyni
Yū ✿
Przywódczyni

Powrót do góry Go down

Pisanie 11.12.19 21:11  •  Co aktualnie czytasz? - Page 10 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Przeczytałam dziś tomik wierszy Piosenka o przymierzaniu Karola Maliszewskiego. I jeden wiersz tak bardzo mi przypomina o mojej skasowanej już postaci Haru, że aż mnie ciągnie żeby znów nim zagrać .-.

Yū ✿ napisał:Szóstka wron, Leigh Bardugo.
Wiele dobrego słyszałam, a teraz jeszcze twoja recenzja... Kiedyś też dorwę.

Ego
Desperat
Ego
Desperat

GODNOŚĆ :
Matthew Greenberg

Powrót do góry Go down

Pisanie 11.12.19 21:16  •  Co aktualnie czytasz? - Page 10 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Ja właśnie też sporo dobrego słyszałam, ale przede wszystkim... ja lecę na fanarty. Jak znajdę przypadkiem z czegoś rysunki i okażą się one być na podstawie książki, to od razu łapię przynętę. Czasami nawet nie wiem dokładnie o czym jest tytuł, ale ryzykuje. Z biblioteką jest o tyle dobrze, że jak nie podpadnie, to przynajmniej nic nie stracę. Ale tym razem to była bardzo przyjemna młodzieżówka i zaskakująco dobra. Pierwsze kilka rozdziałów było takie... zwykłe, ale potem się rozkręciło. Polecam.

Haru ;_;

Yū ✿
Przywódczyni
Yū ✿
Przywódczyni

Powrót do góry Go down

Pisanie 11.12.19 21:30  •  Co aktualnie czytasz? - Page 10 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
territory of light, yūko tsushima
bardzo przyjemna mała powieść o nieidealnej samotnej matce starającej się jak najlepiej wychować swoją córkę i poradzić sobie z codziennym życiem. żadnych dramatycznych zwrotów akcji, żadnej wyjątkowej filozofii, po prostu okruchy życia. jeśli chcecie coś spokojnego i przyjemnego, to polecam.

ukochane równanie profesora, yōko ogawa
jeszcze nie skończyłam, ale już muszę wam polecić. cudna książka -- przetłumaczona na przepiękną polszczyznę, poetycką, ale nie przepoetyzowaną (czapki z głów dla tłumaczki anny horikoshi), poza tym bardzo ładnie wydana (ładna okładka, gruby kremowy papier, rozmiar taki akurat do trzymania w ręce) -- bardzo przyjemny przedmiot. czyta się bardzo dobrze, fabuła jest trochę zakręcona, ale opisana tak, że człowiek się wciąga od pierwszych stron i nawet nie myśli o tym, żeby w coś nie dowierzać. wydało moje ostatnio ulubione wydawnictwo tajfuny, jeśli gdzieś chcecie kupować azjatycką literaturę, to polecam w ciemno.

Nao
Wtyka     Zbuntowany android
Nao
Wtyka     Zbuntowany android

GODNOŚĆ :
Tanaka Risa / Generyczna Jednostka Konserwująca #1874 / Nao

Powrót do góry Go down

Pisanie 11.12.19 21:47  •  Co aktualnie czytasz? - Page 10 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
A widzisz, ostatnio na Targach Dobrej Książki kupiłam Niedźwiedzi bóg Hiromi Kawakami z Tajfuny. Mam nadzieję przeczytać przed świętami, bo w sumie to prezent dla siostry. Planuję kupić jeszcze jedną z tego wydawnictwa, dla innej siostry, może właśnie Ukochane równanie? :>

Robin ;;

Ego
Desperat
Ego
Desperat

GODNOŚĆ :
Matthew Greenberg

Powrót do góry Go down

Pisanie 18.12.19 17:57  •  Co aktualnie czytasz? - Page 10 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Zaginiony Świat, Arthur Conan Doyle

Co ja czytam

Yū ✿
Przywódczyni
Yū ✿
Przywódczyni

Powrót do góry Go down

Pisanie 18.12.19 21:44  •  Co aktualnie czytasz? - Page 10 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
To teraz polecam ci kolejną książkę z tej serii Profesora Challengera "Trujące pasmo" <3

Ego
Desperat
Ego
Desperat

GODNOŚĆ :
Matthew Greenberg

Powrót do góry Go down

Pisanie 27.12.19 20:13  •  Co aktualnie czytasz? - Page 10 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Chłopaki Anansiego, Neil Gaiman.
Felix, Net i Nika oraz Gang Niewidzialnych Ludzi, Rafał Kosik.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

:: Off :: Książki

Strona 10 z 23 Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16 ... 23  Next
- Similar topics