Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

:: Off :: Książki

Strona 9 z 23 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 16 ... 23  Next

Go down

Pisanie 29.09.19 23:53  •  Co aktualnie czytasz? - Page 9 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Dawno mnie tu nie było, ale że udało mi się odkurzyć wyzwanie Wszystkie Moje Christie...

Agatha Christie 21/70

Tajemnicza historia w Styles
Tajemniczy przeciwnik
Morderstwo na polu golfowym
Niespodziewany gość
Mężczyzna w brązowym garniturze
Tajemnica rezydencji Chimneys
Poirot prowadzi śledztwo
Zabójstwo Rogera Ackroyda
Wielka Czwórka
Zagadka Błękitnego Ekspresu
Śledztwo na cztery ręce
Tajemnica Sittaford
Samotny Dom
Świadek oskarżenia
Śmierć lorda Edgware'a
Czarna kawa
Parker Pyne na tropie
Morderstwo w Orient Expressie
Tragedia w trzech aktach
Śmierć w chmurach
Dlaczego nie Evans?

Plus w międzyczasie znów machnęłam sobie dla oderwania Szklarskiego serię o Tomku, jak co wakacje. Z tym, że teraz utknęłam na siódmym tomie, bo nieopacznie zostawiłam go u przyjaciółki. I odzyskam pewnie za kilka miesięcy. Q.Q

Verity
Studentka
Verity
Studentka

GODNOŚĆ :
Daisy Verity Greenwood

Powrót do góry Go down

Pisanie 01.10.19 17:43  •  Co aktualnie czytasz? - Page 9 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Planeta Przeklętych, Harry Harrison

Całkiem niezłe. Gatunek science fiction nigdy do mnie nie przemawiał, ale postanowiłam dać mu jeszcze jedną szansę z tą dość krótką (niewiele ponad 200 stron) pozycją. Drugi raz raczej czytać nigdy nie będę, ale całkiem przyjemnie się przez to brnęło. Trochę obcych planet, zmutowane ludzkie rasy, nieco latania w kosmosie, ale więcej walki z 'obcym' zagrożeniem i napięcie do ostatnich stron.

Yū ✿
Przywódczyni
Yū ✿
Przywódczyni

Powrót do góry Go down

Pisanie 01.10.19 21:28  •  Co aktualnie czytasz? - Page 9 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Agatha Christie 22/70

Tajemnicza historia w Styles
Tajemniczy przeciwnik
Morderstwo na polu golfowym
Niespodziewany gość
Mężczyzna w brązowym garniturze
Tajemnica rezydencji Chimneys
Poirot prowadzi śledztwo
Zabójstwo Rogera Ackroyda
Wielka Czwórka
Zagadka Błękitnego Ekspresu
Śledztwo na cztery ręce
Tajemnica Sittaford
Samotny Dom
Świadek oskarżenia
Śmierć lorda Edgware'a
Czarna kawa
Parker Pyne na tropie
Morderstwo w Orient Expressie
Tragedia w trzech aktach
Śmierć w chmurach
Dlaczego nie Evans?
A.B.C.

Verity
Studentka
Verity
Studentka

GODNOŚĆ :
Daisy Verity Greenwood

Powrót do góry Go down

Pisanie 05.10.19 11:55  •  Co aktualnie czytasz? - Page 9 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
A mi dawno tak źle nie szło... Czytam na przemian „Dżumę” i „Chłopców Anansiego”, ale w obu jestem gdzieś na początkach i nie mogę się przebić przez blokadę.

Hlep me.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 20.10.19 22:11  •  Co aktualnie czytasz? - Page 9 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
✓ Stan Niewolności, Lois McMaster Bujold

Ej cholercia, to było ciekawe. Może jednak ugrycienie tego science fiction nie było takim złym pomysłem? Jutro zaliczam bibliotekę i idę szukać kolejnych ciekawych tytułów. Co do książki, sam pomysł ludzi którzy mają ręce zamiast nóg z początku mnie mocno odrzucił, ale to wszystko miało sens.

Amarylis
Opętany
Amarylis
Opętany

GODNOŚĆ :
Serin Kershaw, Helix Contabile, Wieszcz zagłady, wyznawca wirusa, fałszywy anioł, Amarylis

Powrót do góry Go down

Pisanie 23.10.19 1:04  •  Co aktualnie czytasz? - Page 9 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Rany, Veri. Jak ty łykasz pozycje Christie. *kaszl* Też by mi się przydała seria, która tak wciągnie. Aktualnie zacząłem „Lśnienie” za namową Take. Może wreszcie coś ruszy naprzód z tym czytaniem. /:

Reia
Upadły anioł
Reia
Upadły anioł

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.10.19 20:31  •  Co aktualnie czytasz? - Page 9 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Twierdza na moczarach, Andre Norton
To było... bardzo przeciętne. I totalnie nie rozumiem fabuły. Do ostatniej strony miałam nadzieję, że zaraz autor w jakiś błyskotliwy sposób wszystko wyjaśni... Książka jest chyba bardziej przeznaczona dla fanów D&D. Chociaż momentami czułam się, jakbym czytała losową fabułę virusa rozszerzoną do dwustu stron lektury, więc z jednej strony ciepło i bliskość, a drugiej poczucie braku większego celu. W dużym skrócie traktuje ona o ludziach, którzy zostali przeniesieni do świata z uniwersum D&D jako wymyślone przez siebie postaci.

Amarylis
Opętany
Amarylis
Opętany

GODNOŚĆ :
Serin Kershaw, Helix Contabile, Wieszcz zagłady, wyznawca wirusa, fałszywy anioł, Amarylis

Powrót do góry Go down

Pisanie 30.10.19 7:59  •  Co aktualnie czytasz? - Page 9 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
A nie miałam internetu przez około trzy dni, więc było czytanko.

- Monologi waginy, Eve Ensler
- Dobre ciało, Eve Ensler
- Przewodnik ksenofoba. Japończycy, Sahoko Kaji, Noriko Hama
- Rozdziobią nas Loki, wrony, Kevin Hearne, czyli ostatni tom Kroniki Żelaznego Druida, jak znacie jakieś dobre urban fantasy to polecajcie!

Ego
Desperat
Ego
Desperat

GODNOŚĆ :
Matthew Greenberg

Powrót do góry Go down

Pisanie 18.11.19 0:17  •  Co aktualnie czytasz? - Page 9 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Czy jedyną opcją na zaczęcie czytania jest brak internetu? ಥ_ಥ

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 18.11.19 15:46  •  Co aktualnie czytasz? - Page 9 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Smutne, ja wiem.

Ale teraz (już z internetem, notabene) przeczytałam sobie The Infinite Noise Lauren Shippen i zaczęłam Ostatnie życzenie, Miecz przeznaczenia Sapkowskiego. Więc no... da się, da się.

Ego
Desperat
Ego
Desperat

GODNOŚĆ :
Matthew Greenberg

Powrót do góry Go down

Pisanie 22.11.19 22:03  •  Co aktualnie czytasz? - Page 9 Empty Re: Co aktualnie czytasz?
Dzieci Demonów, J.M. McDermott

Pierwsza i chyba jedyna część trylogii Psiej Ziemi, która została w Polsce wydana. Nie dziwie się, oceny ma słabe i nie bezpodstawnie. Fabuła w którymś momencie robi się ciekawa, ale sposób jej przedstawienia, moim zdaniem, jest okropny. Wszystko opowiada nam kobieta-wilczyca, która w towarzystwie swojego męża ściga dzieci demonów. Za pomocą kości odczytuje ich wspomnienia i... na dobrą sprawę te krótkie fragmenty z życia demonów (które są bardziej ludzkie niż cała reszta postaci) są ciekawsze niż pełny zamysł na książkę.

Yū ✿
Przywódczyni
Yū ✿
Przywódczyni

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

:: Off :: Książki

Strona 9 z 23 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 16 ... 23  Next
- Similar topics