Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

:: Off :: Postacie

Strona 27 z 55 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 41 ... 55  Next

Go down

Pisanie 10.05.15 12:19  •  Oceń osobę powyżej - Page 27 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Nick: W sumie na ten temat już się wypowiadałam. Choć przyznam, że ostatnio kusi mnie wprowadzenie postaci o nicku Nat, tak żeby wprowadzić ostateczny chaos.
Avatar: Podoba mi się. Nie jest jakiś wyjątkowo uroczy ani mroczny. Żałuję tylko, że zrezygnowałaś z kolorów, bo teraz można zapomnieć, że postać ma różowe włosy.
Postać i posty:Wydaje mi się, że Nathair powoli zaczyna dojrzewać. W końcu spełniają się jego pragnienia (jestem słaba w śledzeniu wątków), może akurat wpłynie to jakoś na jego charakter? Miło byłoby spotkać na fabule odmienionego aniołka. A posty jak zwykle porządnie sklecone, poprawne, ciekawe. Aż przyjemnie je czytać.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 10.05.15 16:25  •  Oceń osobę powyżej - Page 27 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Nick: Brzmi oryginalnie, ciekawie, aż czasem przyłapuję samą siebie na tym, że go czytam na głos xD Co prawda i tak skraca się to tylko do "Tai", ale nie zmienia to faktu, że cholernie mi się podoba.
Avatar: Choroba, Twoje avki zawsze mają w sobie to coś. Kij, że nie ma twarzy, tylko jakiś kawałek ust - kolory, fakt, że nie jest mangowy, kolory takie mocne wow, no i po prostu kciuk do góry, no.
Podpis: Napisy jak napisy, a obrazek taki delikatny. I ładny.
Postać: Dobrze, że Tai została prorokiem, Abi by jej mogła codziennie kwiatki przynosić. Nie do końca święta, ma coś w sobie, że niektórzy mogliby za nią pójść, bo tak. No i jest ruda, a my takie lubimy. c: Nie umiem się tutaj jakoś mocno rozpisać... Bo tak |: Po prostu jak widzę Tai w tle, to rzucam takim "tak, tak, omg, prowadź nas do zwycięstwa" i w ogóle wut, co się dzieje. Więc, no. Ma coś w sobie, powtarzam.
Posty: Mimo iż pisałam z Lipsum, ciężko mi jest cokolwiek powiedzieć. Pewnie dlatego, iż Twój styl na najemniku był zupełnie inny i nijak nie idzie porównać go z tym, jaki jest na Tai. Ale to jest już jakiś znak, że jesteś w stanie dopasować styl myśli i wypowiedzi do danej postaci, a to się w życiu przydaje. Z czytanych postów wnioskuję jednak, że ciekawie piszesz. Nie tylko jako MG, rzecz jasna. No i nie widuję u Ciebie ścian tak często, jak u niektórych, co też wcale nie jest złą rzeczą. D:

Ostatnio zmieniony przez Abigail dnia 10.05.15 17:12, w całości zmieniany 1 raz

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 10.05.15 17:02  •  Oceń osobę powyżej - Page 27 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Nick: Wspominałam, że istnieje pewna Abigail Walker? No więc uwielbiam tę postać całym serduszkiem, i chociaż właściwie nikt nie zwracał się do niej po prawdziwej godności, tak nadal, kiedy widzę to imię, skojarzenia idą mi tylko w jej stronę. Masz to na plusik i ogółem bardzo lubię wydźwięk tego nicku. <3
Avatar: Mam ten art na telefonie, więc to znaczy, że zasłużył na moją uwagę, tak... xD co nie zmienia jednak faktu, że nie pasuje mi tu biała ramka i ogólnie niezbyt bogata obróbka. Nie mówię, że ma być napieprzone, aż boli, ale jednak przydałoby się coś, do czego mogłaby się odnieść ta biel, zamiast tylko odstawać od reszty avataru.
Postać, posty: Generalnie lubię koncept aniołów należących do KNW z powodu tego, jakim Bóg był chujerem, ale trzeba to umieć sobie rozpracować i jakoś pogodzić to z byciem postacią z natury pozytywną. Da się? Da się. Nie mam jakoś szczególnie dużo do powiedzenia, bo to Abigail ma właśnie się wypowiadać i mnie przegadać. A w tych dość składnych i prostych do ogarnięcia, przyzwoitej długości postach wydaje się odgrywać swoją rolę idealnie.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 10.05.15 17:37  •  Oceń osobę powyżej - Page 27 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Nick: Mio, Mio, czy ty jesteś Mio?
"Jestem Mio, ale mówią mi Mio, wiec mów mi Mio". (MUSIAŁAM.)
Niby trzy proste literki, ale tak już mi to do ciebie pasuje, że no. Ogólnie łatwo zapamiętać, problemów z czytaniem *zerka na swój nick i kaszle dyskretnie* nie ma, jest przyjmny i ma uroczy wydźwięk. A że cały czas latasz jak chomik na psychotropach, na...walasz węgorze i jesteś mega pozytywną, uroczą osobą to mi do ciebie pasuje. I twojej postaci też. |:
Avatar: LOLI. Co prawda wolę twoje rysunki Mio, ale ogólnie jest śliczny i Crawford by brał. |: Właściwie to dlaczego nim cię nie oceniam? Meh.
Postać i posty: Okej, grałam takimi postaciami. Wieczne ADHD, PIESEEEEK i w ogóle~
Po dłuższym czasie można je odbierać jako irytujące, ale może dlatego że jak już wspomniałam - sama się w coś takiego bawiłam - odbieram to wyłącznie humorystycznie. Poza tym strasznie mi się podobają te takie nagłe zmiany charakteru Mio. W jednym momencie romansuje z psem Crawforda, rzuca jakieś teksty o "Chase chasingu", po czym momentalnie poważnieje i wysyła go do swojej dziewczyny z miną typu 'Jak nie pójdziesz to ci zrobię krzywdę'. A może to ja ją tak odbieram~
I przestań w końcu narzekać, że piszesz za krótkie posty, bo nie są za krótkie. Ogólnie póki co pisze mi się z tobą bardzo dobrze, przyjemnie, nie muszę nic robić na siłę i będę cię dalej dręczyć przeróżnymi postaciami. *stalker* Bądź przygotowana.

Ostatnio zmieniony przez Rhyleih dnia 10.05.15 18:13, w całości zmieniany 1 raz

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 10.05.15 17:44  •  Oceń osobę powyżej - Page 27 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Nick: Bądźmy szczerzy, gdyby ktoś mi nie powiedział, jak się go czyta, nadal tkwiła bym na etapie kaleczenia sobie języka. Bynajmniej nie jest to dla mnie wada, bo okazuje się, że w formie poprawnej jest bardzo fajny w wymowie, ot taka zagadka. Poza tym uwielbiam nicki z niemym 'h', więc zachwycam się nim.
Avatar: Kobieca wersja Uty. Specjalnie dla avatara zaklepałam sobie ocenianie Cię. Pod względem technicznym wcześniejszy podobał mi się bardziej i miał więcej detali, ten jest taki... 'nowoczesny', czyli im mniej, tym lepiej. Może przez to, że znam postać słabo kojarzy mi się z Rhy, której wizję mam ciągle przesiąkniętą Nivanem. Co do sentencji... nie wydaje mi się szczególnie głęboka, pewnie właśnie taka miała być, co nie zmienia faktu, że ja osobiście nie gustuję w tekstach, które zdają się obrażać czytającego. Nie, żebym czuła się urażona, ale mam takie wrażenie... że postać na pewno jest niemiła, ze względu na to, co przekazuje jej avatar.
Podpis: Nie lubię animacji, które tak przeskakują, ale samo wykonanie, rozmieszczenie elementów i tekst tym razem do mnie przemawiają. Jest estetycznie i bez przegadania, forma i treść w równowadze.
Postać i posty: Pozwoliłam sobie połączyć te dwie rzeczy, z racji że czystej okazji do pisania z tobą nie miałam, ale co-nieco udało mi się kiedyś wyłapać lub gdzieś podczytać, więc w tej formie zdaje się, będzie mi łatwiej. A więc, postać z tego co czytałam wygląda mi na wyluzowaną i zdystansowaną. W tym przypadku jest to plus, bo mało jest tu osób, które tak bawią się mimo rzekomej tematyki survivalu na forum. W porównaniu do innych postaci, które prowadzisz, ta wydaje mi się najbardziej hmm... zadziorna. Prawie jakby mówiła: "No dalej, podejdź, zobacz na co mnie stać", chociaż nie wiem, czy była by w stanie ostateczności spełnić te groźby. Nie mówię, że jest słaba, ale chyba najmniej bojowa z twojej gromadki. Przy czym oczywiście wszystko to jest moim wrażeniem. Dzięki temu, że prowadzisz ją tak, a nie inaczej, posty też wydają mi się pisane z pełnym luzem, płyną swoim tempem, nie ma przeskoków akcji, wszystko na swoim miejscu, może to przez to, że sama pisze chaotycznie, ale czasami brakuje mi w nich nieco zaskoczenia. Ogółem na plus.

Ostatnio zmieniony przez Yuu dnia 10.05.15 17:57, w całości zmieniany 1 raz

Yū ✿
Przywódczyni
Yū ✿
Przywódczyni

Powrót do góry Go down

Pisanie 10.05.15 17:54  •  Oceń osobę powyżej - Page 27 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Nick: Prosty, krótki. Nigdy nie miałam z nim problemu. Łatwo zapisać i wymówić. Nigdy nie spotkałam się z podobnym, więc jest także oryginalny. Same plusy. Jest coś do dodania?
Avatar: Pamiętam, że było już kilka różnych. Jedne były według mnie ładniejsze, inne mniej. Ten nie podoba mi się najbardziej z nich, ale myślę, że pasuje do postaci i do obecnej grafiki na forum. Trochę dziwi mnie dekolt na nim, bo postać wygląda przez to jak mężczyzna, ale z racji, że Yuu nie jest jakąś tam kobietką, mogę przymknąć na to oko. W skrócie, art oceniam na plus.
Podpis: Prosty i skromny. Wpasowujący się w tło forum. Mądre słowa. Masz plusa za to.
Postać: Wydaje mi się ciekawa. Podziwiam ją jako przywódczynie Łowców. Z tego, co zauważyłam, świetnie nadaje się na to stanowisko. Potrafi być silną kobietą, która rządzi organizacją silną ręką, ale jednocześnie traktuje ich jak własną rodzinę i potrafi rzucić się w wir walki by uratować swoich krewniaków. Jej zmienny charakter również jest dość ciekawy. Przypomina mi przez to trochę Nat. Wszystko jest w porządku, a tu nagle bum i latają krzesła, by później powrócić do spokojnej konwersacji.
Posty: Nie miałam jeszcze okazji pisać z tobą normalnej fabuły. Jak dotąd spotkałam się jedynie z relacją  Yuu-MG(Nat) lub MG(Yuu)-Ab + miałam okazję poczytać twoje inne fabuły. Podoba mi się twój styl. Tekst jest spójny, ciekawy i nie ogranicza się do kilku zdań. Nie mogę się doczekać, aż będziemy miały chwilę by napisać fabułę Abem i Yuu albo Natalie i Łowczynią. Choć ta druga będzie zapewne bardziej burzliwa, jeśli dziewczyny trafią na swoje gorsze strony charakteru. Niemniej jednak, czekam na to spotkanie z niecierpliwością i liczę, że jakoś zdołają się dogadać.

[Moje postacie, które można opisać: Natalie, Memory, Haruki, Kira, Abaddon.]

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 10.05.15 18:37  •  Oceń osobę powyżej - Page 27 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Nick: Huh, jak pierwszy raz zobaczyłam postać Abaddona, to trochę się zdziwiłam, bo nie kojarzyłam tego imienia wcześniej. Ale, choć czasami mam ochotę nazwać go jakimś Maćkiem (bo do nieco dziecinnej postaci wydaje się pasować bardziej) to jednak takie porządne, anielskie imię zakorzenia Aba w jego prawdziwej naturze i wieloletniej historii. No i bardzo zgrabnie się skraca.
Avatar: Nie jest zły, ale osobiście bym go zmieniła (pewnie nie masz czasu szukać artów ._.). Postać użyta w wyglądzie pasuje do Aba, no i w obecnym avku ma taki pasujący do niego wyraz twarzy. Bo w moim odczuciu do niego pasują dwie miny - albo szeroki, beztroski uśmiech, albo takie straszliwe oblicze pokroju "Wypruję ci flaki".
Postać & posty: Posty piszesz dobre, ciekawe i optymalnej długości, co w Twoim pisaniu cenię. W opisie czynności Aba udaje Ci się zawrzeć wszystko to, czego bym się tam spodziewała, całą tę jego charakterystyczną żywotność. Od razu widać, że umiesz nim grać. Lubię jego koncepcję, szczególnie jako stróża bojącej się aniołków Yuu i moje osobiste przybrane dziecko. No bo jak tu takiego nie kochać?

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 10.05.15 19:28  •  Oceń osobę powyżej - Page 27 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Nick: Akane. Łatwy, ciekawy, oryginalny. Trzy razy tak, przechodzimy do następnego pytania.
Avatar: Chyba wolałam poprzedni. Ale masz u mnie plus, za obrobienie arta samemu. Oby tak dalej. Ładnie ci wyszło. ; )
Podpis: Wydaje mi się być trochę za duży i nie dopasowany do avatara. Jest ciekawy, ale trochę bym go przerobiła.
Postać: Lubię ją. Spokojna i opanowana. Na swój sposób dostojna, a do tego przejmująca się wiernymi i pomocna. Z drugiej jednak trony, ślepo zapatrzona w Ao i lubiąca grać innym na nerwach. Tyle sprzeczności, a tak do siebie pasuje. Jest dobrą członkinią starszyzny.
Posty: Lubię z tobą pisać. Nie muszę czekać na odpis miesiącami, zawsze jest rozsądnej długości i nigdy nie nudzi mnie jego czytanie. Często wybucham śmiechem, czytając nasze (i nie tylko) fabuły. Nie mogę się doczekać kolejnego wątku Akane-Kira. Jestem ciekawa, które z nich będzie bardziej działało drugiemu na nerwy i czy jeszcze bardziej się przez to polubią. XD

[Moje postacie, które można opisać: Natalie, Memory, Haruki, Kira, Abaddon.]

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 17.05.15 19:15  •  Oceń osobę powyżej - Page 27 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Nick: Hmmm, hmm, hmmm Natalie. Niby prosty, taki typowy w sumie dla ludzkich nazw. Nie wyróżnia się zanadto, a równocześnie ma swój milusi wydźwięk.
Avatar: Pandora Hearts zawsze na plusie. Pamiętam twoje poprzednie avatary i powiem szczerze, że jeden, który chyba miał w sobie odcienie fioletu podobał mi się znacznie bardziej niż ten obecny.
Podpis: Za wiele tutaj powiedzieć nie można. Zwyczajny napis kursywą, czcionką serif. Tekst nieco aluzyjnie rzuca, że być może bohaterka szuka spokoju w swej własnej śmierci, aczkolwiek to może być tylko zwykły napis.
Postać: I tu się zaczyna. Zaczynając na wirusie dobrze pamiętam, iż ta ponętna "dziewczynka" zaczynała w S.SPEC jako haker, czyż nie? W każdym razie miło widzieć ewolucje postaci. Oceniając, nie powiem ciekawie to wszystko sobie obmyśliłaś. Postać interesująca, niby taka lolitka, drobna panienka, która potrafi mocno skopać tyłek.
Posty: Posty to coś.... szczególnie interesującego. Rzadko kiedy się zdarza, że piszesz krótko. Zwykle są one długie i bogate w treść. Piszesz całkiem fajnie, brak błędów gramatycznych, ortograficznych itp. A jak jakieś są to naprawdę rzadko. Opisy akcji, miejsc, dialogi, wszystko jest naprawdę spoko. Nie mam nic do dodania.

Marcelina napisał:O MATKO! Błagam, daj się złapać Szakalowi kiedyś na fabule!
Proszę bardzo, skarbie. Czekam na PW.

Ostatnio zmieniony przez Aequalis dnia 17.05.15 22:32, w całości zmieniany 1 raz

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 17.05.15 19:20  •  Oceń osobę powyżej - Page 27 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Nick: Jakiś taki unikalny. Podoba mi się!
Avatar: Jest uroczy na swój sposób, ale totalnie nie mój klimat.
Podpis: Super. Piękno w prostocie!
Postać: Ciekawa. Co prawda nie czytałam całej karty, ale przetrawiłam spory kawałek.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 17.05.15 19:28  •  Oceń osobę powyżej - Page 27 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Nick: Całkiem przyjemny i w sumie mało spotykany na forach. No, przynajmniej ja nic takiego nie spotkałam. Tak więc jak najbardziej na plus.
Avatar: Ładny. To chyba Twój najlepszy do tej pory avatar. Poprzednie jakoś niekoniecznie wpadały mi w oko. A ten? Prosty i uroczy. I nawet kolory nie są jakieś mocno oczojebne.
Podpis: Fajny pomysł, ale szkoda, że gif w monochrome. Gdyby był w kolor to wiele ładniej komponowałby się z avatarem. Ale i tak jest dobrze.
Postać: Niestety nie znam, liznęłam jedynie tyle co na zgromadzeniu. Nie wiem co mogę o niej powiedzieć oprócz tego, że nie wiem co robiła tam, skoro odwróciła się od Boga. Zero też się odwrócił i jakoś się nie pojawił. Ale oprócz tego wydaje się być przemyślana. Może kiedyś poznam ją bliżej.
Posty: Z tego co widziałam to wydają się być przyzwoite i bez rażących błędów.

Ostatnio zmieniony przez Nathair dnia 17.05.15 22:53, w całości zmieniany 1 raz

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :
Nathair Colin Heather, pierwszy tego imienia, zrodzony z burzy, król Edenu i Desperacji.

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

:: Off :: Postacie

Strona 27 z 55 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 41 ... 55  Next
- Similar topics