Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

:: Off :: Gry

Strona 23 z 30 Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 26 ... 30  Next

Go down

Pisanie 22.02.19 11:23  •  Ogólnie o grach. - Page 23 Empty Re: Ogólnie o grach.
Gram. Tyrell też gra.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 19.04.19 14:18  •  Ogólnie o grach. - Page 23 Empty Re: Ogólnie o grach.

Shirōyate
Opętany
Shirōyate
Opętany

GODNOŚĆ :
Shirōyate Hiroki.

Powrót do góry Go down

Pisanie 19.04.19 21:58  •  Ogólnie o grach. - Page 23 Empty Re: Ogólnie o grach.
+ Dostałem info od Lena, że na epic games store jest darmowy TRANSISTOR.

Ja już gierkę mam i polecam bardzo mocno. Grafika, historia, BOHATEROWIE.

Shirōyate
Opętany
Shirōyate
Opętany

GODNOŚĆ :
Shirōyate Hiroki.

Powrót do góry Go down

Pisanie 11.05.19 2:14  •  Ogólnie o grach. - Page 23 Empty Re: Ogólnie o grach.
To ja. Raz jeszcze.
Znów mam info od moich orłów okazji.

> Age of Wonders III, za darmo.
klik

Gra cholernie rozbudowana. Mam za sobą tylko dwie godziny, ale mózg boli od natłoku literek, informacji, zadań, ulepszeń. Nic nie umiem. |:

Reia
Upadły anioł
Reia
Upadły anioł

Powrót do góry Go down

Pisanie 12.05.19 0:34  •  Ogólnie o grach. - Page 23 Empty Re: Ogólnie o grach.
Divide By Sheep - za freeko o/

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 13.05.19 22:18  •  Ogólnie o grach. - Page 23 Empty Re: Ogólnie o grach.
Wziąłem. >D

Aż mi się wierzyć nie chce, że wreszcie, po tylu latach i depresjach, jest gra, którą sam z siebie odpalam — OKAMI HD / 大神 絶景版. Może to przez ten japoński klimat, Amaterasu w formie białej wilczycy — ale też przez fakt, że to pierwszy tytuł, w którym mogę się uczyć gry na padzie.

Z tego co kojarzę — produkcja jest dość stara, z bodajże 2006 czy 2007 roku. Mimo tego przyjemnie się na nią patrzy, szczególnie, że swego czasu została odnowiona. Całość graficzna przypomina obrazy malowane tuszem; wszystko jest też kanciaste i jaskrawe.

Fabuła tyczy się legendy, w której ośmiogłowy demon Orochi został pokonany przez Izanamiego. Według mitów ogromny potwór co noc pożerał dziewice — aż do momentu, w którym dzielny wojownik postanowił się z nim zmierzyć. Izanami pragnął ocalić ukochaną, która została wybrana starym zwyczajem — wraz z nadejściem nocy wystrzeliwano jedną płonącą strzałę w niebo. Dom, w który wbijał się grot, musiał odstąpić dziewicę w ramach daru, mającego uspokoić siły zła (innymi słowy: trzeba było pozwolić zeżreć swoją córkę, żeby wszyscy we wsi byli spokojni). W całość bitwy wmieszał się wilk, wcześniej postrzegany jako jeden z wysłanników Orochiego — biała wilczyca wspomogła Izanamiego w walce, wreszcie pokonując demona. Na jej cześć wzniesiono pomnik.
Po dokładnie stu latach Orochi zostaje uwolniony; na ziemię spływają mrok i demony zakłócające życie mieszkańców Japonii. Bogini słońca, Amaterasu, wstępuje w posąg wilczycy Shiranui i pod jej postacią postanawia ponownie pokonać demona — to już nasza rola.

Duży plus za główną umiejętność — korzystanie ze specjalnego, boskiego, pędzla. Kreśląc tuszem odpowiednie wzory, zadajemy obrażenia lub w inny sposób wspomagamy postać w walce czy w eksploracji terenu. Strasznie mnie to jara, tym bardziej, że niektóre z demonów mogą być pokonane tylko w szczególny sposób: na przykład poprzez przecięcie im skrzydeł.

Tak naprawdę jedynym, co mnie wnerwia, to system dialogów — nie wszystkie da się „przyspieszać”, a niektóre z nich idą dość mozolnie. Nie chodzi w zasadzie o sam dubbing — bo jego nie ma. Ani angielskiego, ani nawet japońskiego. Postacie „mamroczą” i wydają z siebie jakieś nieartykułowane dźwięki. Brzmią jak Simsy, nie polecam tego. Same napisy pojawiają się zaś powoli i nim gość dobrnie do brzegu, ja już golę brodę. Po tych kilkunastu godzinach gry zdążyłem się do tego przyzwyczaić, ale na początku krwotok z uszu był potężny.

Nie żałuję wydanych pieniędzy.
Dziękuję.
Żegnajcie.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 16.05.19 2:49  •  Ogólnie o grach. - Page 23 Empty Re: Ogólnie o grach.
Karyuudo napisał:Divide By Sheep - za freeko o/

... nie chcę nic mówić, ale ta gra jest świetna. XD

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 16.05.19 2:50  •  Ogólnie o grach. - Page 23 Empty Re: Ogólnie o grach.
<3

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 16.05.19 22:15  •  Ogólnie o grach. - Page 23 Empty Re: Ogólnie o grach.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 26.05.19 21:29  •  Ogólnie o grach. - Page 23 Empty Re: Ogólnie o grach.
Ja i Koi szukamy dwóch ofiar, które będą chciały zakupić grę Pacify, by razem z nami pacyfikować straszne dziewczynki w nawiedzonym domu. Ogółem gra kosztuje 18 złotych, obecnie jest na przecenie i można nabyć ją za 14,50. Tak czy inaczej różnica jest niewielka, a dowiedziałem się, że lepiej grać w pełnym składzie 4 osób. Gra nie ma powalającej grafiki, ale podobno nadrabia klimatem, więc może być zabawnie strasznie.

Fucker
Rottweiler     Opętany
Fucker
Rottweiler     Opętany

Powrót do góry Go down

Pisanie 26.05.19 21:33  •  Ogólnie o grach. - Page 23 Empty Re: Ogólnie o grach.
| ω •)

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

:: Off :: Gry

Strona 23 z 30 Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 26 ... 30  Next
- Similar topics