Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

:: Off :: Postacie

Strona 36 z 55 Previous  1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 45 ... 55  Next

Go down

Pisanie 02.10.15 18:22  •  Oceń osobę powyżej - Page 36 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Nick: Berenika, Weronika~ Oryginalny, ale pasujący do postaci. Taki dziewczęcy i w ogóle.
Avatar: Bardzo ładny. Podoba mi się jak mało który avatar tutaj. Jest prosty, ma ładne kolory, a postać niby trochę trąci jakimś anime, ale też nie do końca. I książki <3
Podpis: Informacyjny, ale w całkiem przyjemny, estetyczny sposób. Lubię.
Postać: Po wymianie z ośmiu postów mogę stwierdzić z całą pewnością, że Twoja postać jest taką prostą, delikatną dziewczyną, której nie da się nie lubić. Trochę trąci szarą myszką, która nie lubi zwracać na siebie uwagi i wiedzie spokojne, poukładane życie.
Posty: Przyzwoitej długości, pisane poprawną polszczyzną, przyjemne do czytania. Do tej pory jeszcze nie przytrafiło mi się nic, co by w jakiś rażący sposób zniechęciło mnie do Twojego stylu pisania i mam nadzieję, że tak pozostanie.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 03.10.15 21:21  •  Oceń osobę powyżej - Page 36 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Nick: jest imieniem postaci, co jest dobre. Kojarzy mi się z filmem Disneya, jednym z moich ulubionych z lat dziecięcych.
Avatar: to nie moja estetyka, bo animu, obróbka i napis, ale jak na ten typ i tak jest spoko. Pasuje do postaci i ma ładne kolory.
Podpis: n/a
Postać: jest zwyczajnie uroczy. Lubię, jak ktoś decyduje się pisać kompletnie normalne postaci, to wymaga o wiele więcej wysiłku i umiejętności, niż pisanie postaci z przesadzonym poziomem zagrożenia, bo trzeba obmyślić charakter postaci bez zasłaniania się kolejną oryginalną mocą i heterochromią (tm). Urzeka mnie, że jest ogrodnikiem, świetnie się zgrywacie z Kamikaze - chociaż nie wiem, czy kiedykolwiek pisałyście razem?
I duży plus za włócznię. Broń drzewcowa = najlepsza broń.
Jedyne, czego nie rozumiem, to ta pierwsza słabość. Jak to może w ogóle działać :I
Posty: umiesz pisać. Tak generalnie. Może czasem wychodzi Ci lekki chaos i trudno się połapać w narracji, ale wymierzasz dobrą proporcję między narracją a tekstem dialogu. Poza tym posty nie są ścianą tekstu, a to zawsze jest plus, przynajmniej dla mnie. Lepiej mało i treściwie niż długo i rozwlekle.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 04.10.15 0:59  •  Oceń osobę powyżej - Page 36 Empty Re: Oceń osobę powyżej
NICK, POSTAĆ, POSTY: Nick nie jest zbyt trudny do zapamiętania, co jest plusem i wiadomo, jakie jest jego pochodzenie. Postać bardzo lubię za realizm, z jakim ją prowadzisz, co odbija się w twoich postach. Nie jest super-bohaterką, nieczułą na groźby przeciwników. Martwi się o brata, jest wierna organizacji. Jednocześnie, mam wrażenie, że nie jest dyktatorem tylko po to, by nie przyciągać tak wielkiej uwagi potencjalnych zabójców i tak naprawdę może zrealizować każdy swój plan, który mógłby przyjść jej do głowy. Posty piszesz czysto i schludnie, czasami zdarzają się błędy, ale tak jest u każdego i nie ma w tym nic złego. Wiadomo, kiedy są to jej przemyślenia, a kiedy akcje i nie mieszasz zbytnio jednego z drugim.

AVATAR & PODPIS Avatar jest ciekawy i całkiem mi się podoba. W sumie kojarzy mi się z tym, co pisałem wyżej. Z zewnątrz niewyróżniająca się, zlewająca z tłem, urzędnik jakich wielu, co z tego, że na wysokim szczeblu, natomiast oczy, nos i usta wyraźnie zarysowane, oddające jej silną indywidualność i stoicyzm, z jakim obserwuje przebieg zdarzeń, jeśli nie dotykają ją osobiście. A piosenka w podpisie fajna, przesłuchałem całą, ale nie skupiłem się niestety na tyle, by wychwycić jakieś nawiązania do Ayako.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 04.10.15 1:55  •  Oceń osobę powyżej - Page 36 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Nick: Blight - proste w zapamiętaniu, krótkie, przyjemne, nigdzie z nim nie spotkałem się dotychczas, nie licząc tego forum. Lubię go i śmiało mogę powiedzieć, że jest jak najbardziej w porządku. Niestety, ale z niczym konkretnym mi się nie kojarzy.
Avatar: Ach, gdzie podziała się ta twarz, no gdzie... Taki trochę animcowy, a średnio przepadam za tego typu awatary. Ale nie jest zły; moim zdaniem odzwierciedla charakter Blighta.
Podpis: Podobnie jak z awatarem, acz tutaj jest nieco lepiej z nim. Fajniejszy art, cytat też jest super. I również (moim zdaniem, ofc) został tutaj pokazany charakter tej postaci. Generalnie grafika została fajnie zrobiona, tak.  
Postać: Jest na swój sposób ciekawa, bo kto na co dzień spotyka osobę, która odgrywa trzy różne charaktery? Dąży do określonego celu, nie poddaje się. Cóż, Vellard z miłą chęcią spotkałby się z nim na fabule, ale tylko on.
Posty: Nie miałem przyjemności czytać tych Blightowych postów, ale zważając na inne Twoje konta i w jaki sposób odgrywasz tam postacie, to zakładam, że z nim jest praktycznie tak samo - dobry kawał roboty. Na dniach dorwę którąś z Twoich fabuł i wczytam się w Blightowe posty. Składniowo i gramatycznie wszystko się zgadza, aczkolwiek nie mnie to oceniać, kiedy sam jestem kulawy z tym.

Ostatnio zmieniony przez Vellard dnia 07.10.15 13:31, w całości zmieniany 2 razy

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 04.10.15 7:25  •  Oceń osobę powyżej - Page 36 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Zaklepane

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 04.10.15 18:49  •  Oceń osobę powyżej - Page 36 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Nick: Olivieer. Nie wiem czemu, ale całkiem mi się podoba. Chyba była gdzieś jakaś postać o takim samym imieniu (nie na pbf'ach, gdzieś jeszcze indziej). yup.
Avatar: Jest całkiem ładny, podoba mi się z kreski.
Podpis: Tyle tego, że nie idzie się połapać.
Postać: Jak wspomniała wcześniej Luka - to normalna postać, normalny ogrodnik, bez żadnych udziwnień, co dodaje mu uroku. W dodatku jest spokojnym, miłym i przyjemnym chłopakiem, to już w ogóle miło się w środku robi, jak się go widzi. I potrafi dźgnąć włócznią. Szczerze mówiąc, tego bym się po nim nigdy nie spodziewała |:
Posty: Proste, nie pakujesz w nie nie wiadomo ile, czyta się całkiem dobrze, więc jest gut. Tyle nam wystarczy do szczęścia.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 07.10.15 20:34  •  Oceń osobę powyżej - Page 36 Empty Re: Oceń osobę powyżej
NICK: Krótki i łatwy do zapamiętania. Nie jestem pewien, skąd się wziął i czy jest powiązany z postacią, ale to może być moja wina, gdyż nie znam aż tak dobrze postaci. Ogólnie, jest spoko.
AVATAR: Podoba mi się i mam nadzieję, ze nie zamierzasz go zmieniać w najbliższym czasie. Większość osób stawia teraz na czarno-białe obrazy, by pasowały do kolorystyki forum, ale nie wydaje mi się to w tym wypadku konieczne. Avatar nadal pasuje do całości i naprawdę mi się podoba.
PODPIS: Fajny. Stanowi jakąś odmianę do tych wszystkich gifów, a do tego zawiera coś, co może się przydać podczas fabuły. Masz tutaj plusika.
POSTAĆ: Wydaje się być ciekawa. Przyznam szczerze, że nie mam zbyt wiele czasu, by śledzić twoje wątki, ale podejrzewam, że mógłbym ją polubić. Jest oryginalną postacią z niebanalnym charakterem. Musze sobie zanotować w pamięci, by poszukać jej kiedyś na fabule, jak znajdę chwilę.
POSTY: Podoba mi się twój styl i... i jak zwykle nie mam wiele do dodania. Błędów nie robisz, bym miał cię za co ganić, czy poprawiać. Pozostaje mi tylko powiedzieć: rozwijaj swój styl i pisz dalej. Do zobaczenia na fabule. ; )

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 07.10.15 20:35  •  Oceń osobę powyżej - Page 36 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Nick: Posiu! Naprawdę nie sądziłam, że będzie można go tak miło zdrabniać. Dodatkowo w swej pierwotne formie pasuje do postaci i dobrze się komponuje w szarym kolorze. Jak każdy nick, hue >D
Avatar: jest seksowna klata, są blizny, jest normalny nos, w przeciwieństwie do poprzedniego - trzy razy tak, przechodzisz dalej. A rozwijając: podoba mi się pozostawienie tylko czerni i bieli oraz dobre kadrowanie. Chociaż lubię Avy, na których widać twarz postaci, to jakoś pomaga w dobrym wyobrażaniu sobie danej osoby.
Podpis: Patrząc na ten gif nie da się ie usłyszeć takiego szyderczo - szalonego śmiechu, charakterystycznego dla zwariowanych doktorków. I chociaż gify są dość powszechne, to ten w sumie lubię.
EDIT: Zmieniłeś w trakcie, pawianie. Oceniłam stary, piernicz się >:C
Postać: Na kartę postaci czekałam z zapartym tchem nie tylko dlatego, że Łowca, że strateg, ale także przez wzgląd na dobry początek i ciekawe elementy, przez które aż prosiło się o więcej. Podoba mi się konsekwencja w doborze mocy i słabości. Do węży jakoś nie mam sentymentu, ale Posiek jest dobrze poskładany z poszczególnych elementów. Nie mogę się doczekać wspólnej fabuły!
Posty: Trudno ocenić czytając tylko te cudze. Na poczet tej oceny zerknęłam w Twoją fabułę z Dum i przyznaję, że tym bardziej mnie pali na wspólną misję. Piszesz dobrze, składnie, ładnie z długością. Myśli są w przystępny sposób wyróżnione kursywą i lekko ciemniejszym kolorem, dialogi też wyraźnie widać. Czasami mam wrażenie, że niektóre zdania za szybko się urywają, ale to najwyraźniej trzeba Ci wybaczyć. Ogólnie styl mi się podoba, czyta się przyjemnie.
Masz ode mnie okejkę na drogę, Posiu!

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 11.10.15 10:50  •  Oceń osobę powyżej - Page 36 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Nick: Ni to grzeje, ni to ziębi, choć czasem kuje mnie to h na końcu. Nawet nie wiem, dlaczego. |:
Avatar: Podoba mi się kreska, podoba mi się ogólnie, podoba mi się ten kapelusz, podoba mi się brak napisów, ale szkoda, że nie został chociażby troszkę ogarnięty w programie. Wtedy to byś mogła kosić. Ale i tak prezentuje się nieźle.
Podpis: Tyle tego, aż nie idzie się zdecydować, co o tym w końcu myślisz, yup.
Postać: Kolejny stróż, co, Lil? Ogólnie to widzę, że Reb to dosyć złośliwa, ale jednak troskliwa jednostka, co fajnie się łączy z charakterem Kirina (w końcu to za nim chodzi). I uroczo, że jest sługą, że zdecydowała się tak poświęcić dla swojego podopiecznego, w końcu mogła się bić o lepszą fuchę w tym gangu. No i zmienianie rozmiarów, Boże. Kolejna urocza rzecz. Taka malutka Reb w kieszonce to tylko cukier. Ale dobry cukier.
Posty: Wieki temu oceniałam, jeżeli się nie mylę. Były dobre, treściwe, różnej długości, nie było problemów przy czytaniu, choć pisałyśmy dopiero na początku Twojej kariery na Lil, więc pewnie do tego czasu sporo się zmieniło. Trzeba nadrobić.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 11.10.15 22:53  •  Oceń osobę powyżej - Page 36 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Nick: najsu. Sama się przez chwilę nad nim zastanawiałam. Witamy w klubie klasycznych, japońskich imion na literę "a" i z końcówką "ko" c: (btw, aprobuję japoński zapis nazwiska przed imieniem)
Avatar: meh. To nie dla mnie. Za bardzo animowate.
...mały plus za stylizowany strój miko, bo wszystko, co zawiera w sobie hakamy, jest dobre i słuszne.
Podpis: j.w.
Postać: miłość za ludzką dziewczynę w Desperacji, w dodatku taką nie ogarniającą niczego. Nie chcę się rozpisywać - bo postać dopiero powstała i zobaczymy, jak będzie - ale na starcie mi się podoba. Będę Ci pewnie czasem śledzić wątki, bo z takim początkiem masz mnóstwo rzeczy, które możesz z nią zrobić i zastanawiam się, w jaki sposób ukształtuje się jej życie i charakter.
Trochę mi przypomina Kamikaze, powinny się kiedyś spotkać. Ten sam wiek, podobna historia, podobna przyszłość...
Posty: ładne, czyste, schludne. O ile nikt Cię nie wrobi w pisanie ścian tekstu, wszystko jest super.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 15.10.15 20:46  •  Oceń osobę powyżej - Page 36 Empty Re: Oceń osobę powyżej
Nick: Klasyka. Imię postaci. Sam postawiłbym tu raczej na nazwisko, gdyż jako osoba publiczna, to pewnie nim częściej się posługuje, ale imię też jest dobre. Podoba mi się.
Avatar: Kwestia gustu. Ten mi się akurat niezbyt podoba. Pamiętam za to, że któryś z poprzednich tak. Nie powiem ci, jak dokładnie wyglądam, bo tego już nie pamiętam. Cóż, jeszcze można powiedzieć? Oryginalny. Mało mamy tu avatarów nie związanych z mangą.
Podpis: Skromny. Link do utworu muzycznego. Też dobre rozwiązanie.
Postać: Wspominałem już chyba gdzieś wcześniej, że mi się podoba. Wyróżnia się wśród tych wszystkich egoistów i zabijaków, których jest pełno na forum. Dla odmiany silna, odpowiedzialna za ludzi kobieta. Wydaje mi się być taka normalna, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Ludzka i prawdziwa. Wydaje mi się, ze mógłbym kogoś takiego spotkać w normalnym życiu i nie byłoby to nic niezwykłego, jak w wypadku "szalonych naukowców" czy psycholi, których senem życia jest mordowanie i chlanie. Ayako to osoba z krwi i kości. Ma jakąś głębię w sobie. Jeśli miałaś na celu osiągnięcie czegoś takiego, to gratuluję. Udało ci się i życzę powodzenia w dalszym rozwijaniu jej.
Posty: Lubię je czytać. Masz przyjemny styl pisania. Nie wygląda to tak, jakbyś musiała się zmuszać do tworzenia ściany postu. Piszesz tyle, na ile masz natchnienie. Jest dobrze.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

:: Off :: Postacie

Strona 36 z 55 Previous  1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 45 ... 55  Next
- Similar topics