Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

Strona 4 z 4 Previous  1, 2, 3, 4

Go down

Pisanie 05.01.15 12:14  •  Bilokacja łamie realizm? - Page 4 Empty Re: Bilokacja łamie realizm?
Jeszcze jedno: Czy wątek to to, co dzieje się w danej lokacji, czy raczej to, co trzyma ciągłość fabularną?

Bo np. X i Y są w kawiarni. Ale X w innej fabule walczy. W kawiarni fabuła rozgrywa się tak, że idą do mieszkania X. Więc wychodzą z lokacji, jest zt. Ale wątek dalej idzie, bo przecież to dzieje się tuż po sobie. Więc w mieszkaniu, X nie powinien mieć nagle pięciu ran kłutych z walki, która skończyła się na drugiej fabule.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 05.01.15 12:59  •  Bilokacja łamie realizm? - Page 4 Empty Re: Bilokacja łamie realizm?
Wydaje mi się że taki wątek można uznać za "jedną" fabułę i ciągnąć go dalej, w ramach "zamrożonego" miejsca. Dopiero gdyby się np. poszło zupełnie gdzie indziej, następny dzień czy coś - wtedy dopiero zadziała zasada mrożenia drugiego miejsca. Ciągnąc jedną fabułę po - powiedzmy - kilku lokacjach to nie zakończenie jej. Koniec fabuły - rozstanie się, jakieś z/t konkretniejsze niż przeniesienie do tematu dalej/i tym podobne. Przynajmniej tak ja to widzę.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 05.01.15 13:19  •  Bilokacja łamie realizm? - Page 4 Empty Re: Bilokacja łamie realizm?
Sunae napisał:Wydaje mi się że taki wątek można uznać za "jedną" fabułę i ciągnąć go dalej, w ramach "zamrożonego" miejsca. Dopiero gdyby się np. poszło zupełnie gdzie indziej, następny dzień czy coś - wtedy dopiero zadziała zasada mrożenia drugiego miejsca. Ciągnąc jedną fabułę po - powiedzmy - kilku lokacjach to nie zakończenie jej. Koniec fabuły - rozstanie się, jakieś z/t konkretniejsze niż przeniesienie do tematu dalej/i tym podobne. Przynajmniej tak ja to widzę.

Dokładnie.

To co? Zakładać temat z wyjaśnieniami?

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 05.01.15 16:25  •  Bilokacja łamie realizm? - Page 4 Empty Re: Bilokacja łamie realizm?
Jak dla mnie wszystko jest sensownie omówione. Zakładaj.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 05.01.15 16:55  •  Bilokacja łamie realizm? - Page 4 Empty Re: Bilokacja łamie realizm?
Zakładaj

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.01.15 0:00  •  Bilokacja łamie realizm? - Page 4 Empty Re: Bilokacja łamie realizm?
To można zamknąć ten temat. Na dniach pojawi się wzmianka o bilokacji. Pewnie zrobię to w weekend.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 22.01.15 19:35  •  Bilokacja łamie realizm? - Page 4 Empty Re: Bilokacja łamie realizm?
Nie ogarnąłem. - Zamykam

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 4 z 4 Previous  1, 2, 3, 4
- Similar topics