Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

Strona 4 z 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Pisanie 25.06.14 14:10  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 4 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Co do tej galerii sław.. nie jestem co do tego do końca przekonana, bo niby użytkownicy raczej się orientują z czego może być znana postać, z którą będą mieć styczność. Dyktator.. no wiadomo, że wszyscy go znają. Wilczur.. jasne, postrach Desperacji. Pan Zdzisiek, który ostatnio okradł staruszkę? Oczywiście, bo Pan Zdzisiek korzysta z takiego działu jak "Ważne Informacje" i tam sobie napisał, że jest bandytą, a użytkownik, który będzie chciał mieć z nim fabułę, po prostu to sobie przeczytał. No, ale nic. Mimo wszystko można spróbować, choć nie wiem czy nie będzie to po prostu niepotrzebne. Bo to jak pisanie drugi raz tego samego, tylko po prostu wszystko w jednym miejscu-..
Jeśli chodzi o te nagrody... ja jestem bardzo chętna na dodawanie nowych działów do gazetki, ale nie wiem czy sam pomysł też przejdzie, bo jednak trzeba będzie wyznaczyć te wszystkie osoby, które będą czuwać nad tym, co się ogólnie dzieje na fabule, a nie wiem czy komukolwiek będzie chciało się to wszystko czytać. Z drugiej strony, nie wszyscy będą się palić, aby posłusznie meldować, że na fabule stało się to i to. No, chyba, że źle zrozumiałam. Tak czy siak, nie jestem ani na tak, ani na nie. Ważne, aby nie było żadnych statystyk i punktów, bo od tego naprawdę robi się słabo.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 28.06.14 19:24  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 4 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
a jak tak się spytam... co z podsumowaniem.. bo nie wiem czy mam sie pytać czy ne?^ ^

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 28.06.14 19:33  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 4 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Przydałoby się parę odpowiedzi innych userów wobec twojego pomysłu. Więc jeszcze poczekamy. Najwyżej pogonię ludzi.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 03.07.14 16:44  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 4 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Take w temacie, święto lasu jak na ostatnie dni, tak. Przeczytałem wszystko, ale pewnie poniżej mogę coś pominąć, bo mam Alzheimera. To ten wiek. I jeśli wypowiedź będzie niespójna, to trudno. Spać mi się chce.
Najpierw co do waluty – na początku miałem pewne wątpliwości, bo z jednej strony niby dobrze mieć jakiś system, ale druga strona medalu przedstawia się tak, że to faktycznie tylko dodatkowa praca, choćby przez to, że niektórzy nie chcą być bogaci, jeszcze inni coś wydadzą, a jeszcze inni kogoś okradną albo sobie zarobią i tu musiałby powstać kolejny temat do uzupełniania profili. Niby czasem fabuła idzie, jak idzie, co nie zmienia faktu, że Virus nie jest małym forum i po czasie to zaczęłoby się stawać nieco uciążliwe. No i istnieje duża możliwość, że ludzie nie skorzystają z tego, chociaż – wiadomo – możliwość kupienia bestii i artefaktów to jednak fun, choć też pewnie trzeba będzie trochę na to uzbierać, a jak wspomniała już Shet, poza misjami można jeszcze starać się o pochwały i w efekcie otrzymać bonus od firmy.
Dalej... stworzenie działu, w którym można otrzymywać punkt to niby już lepszy pomysł, ale i tutaj opisywanie tego, co się robi właściwie na okrągło może się znudzić. Zresztą mi też nie chciałoby się wiecznie opisywać gotowania, sprzątania, obsługiwania klientów na inne sposoby. No i dalej pojawia się zamieszanie, bo każdy musiałby dostawać inną wypłatę albo dostawać różną sumę na start. Niby wydawało się fajne, ale im dalej, tym realizacja wydaje się coraz bardziej uciążliwa, bo to jednak coś, czego dokładnie trzeba pilnować i przede wszystkim korzystać z tego, żeby kiedyś nie wyszło, że ktoś ma miliard nuyenów i w sumie i tak nie wie, co z nimi począć.
No i po przemyśleniach i zapoznaniu się z wypowiedziami innych też uważam, że to może nieco zepsuć klimat gry. Jednak teraz wszyscy jakąś się bawią, mają ustalone, że postać stać na coś tam, a na coś innego nie. W Desperacji z kolei ktoś coś ukradł, więc ma, a ktoś inny głoduje przez kilka dni. Także tego... jestem przeciw z wahaniem na „wciąż mam wywalone i niby można spróbować”. Chociaż w sumie sam nie wyobrażam sobie Ryana robiącego zakupy w spożywczym. Od czego ma się ludzi. ~

Co do reputacji – niby wszystko fajnie, ale jak wspomniał Hyst, jedni piszą o dupie Maryni wśród jakichś szaraków, a inni mordują, napadają albo są jakimiś gwiazdami, ale przecież piszą mniej i już całe założenie postaci podupada. Równie dobrze możecie to wpleść w wydarzenia. Powstała kronika, wymienia się kolejne nicki/imiona/whatever i to już samo w sobie jakoś wpływa na reputację usera. O, można przyznawać punkty właśnie za branie udziału w wydarzeniach, a później ewentualnie dawać możliwość wymieniania ich na coś. Bądź co bądź, osoby, które się do tego zgłaszają lub w trakcie trwania postanawiają się wkręcić i pokazać, jakoś przyczyniają się do rozwoju fabuły ogólnego forum i wtedy też może zrobić się o nich głośniej. Nie ma co kombinować, gdy można dopracować nieco istniejące już pomysły. W dodatku pewnie to jakoś zachęciłoby innych do ruszenia tyłków. A jeśli chodzi o jakieś zasługi postaci z przeszłości i tak dalej, to – o czym już wspomniała Kot – do tego powstały już Ważne informacje. Hala sław może powstać na podstawie wydarzeń lub jakichś akcji MG na fabule. Albo wprowadzenie jakiegoś zamieszania postacią, które jakoś wpłynie na fabułę. Napad na S.SPEC, puszczenie z dymem jakiegoś sklepu, coś tam coś tam. Tak sądzę.

Co do podsumowania już nie chce mi się zbytnio rozpisywać, ale może być. Ale żeby to też było faktycznie zasłużone później, a nie, że ktoś dostanie coś za krótką akcję i takie tam.
Dobra, to chyba tyle.

Fucker
Rottweiler     Opętany
Fucker
Rottweiler     Opętany

Powrót do góry Go down

Pisanie 10.07.14 19:45  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 4 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Właściwie, to nie chce mi się za bardzo rozpisywać... *zerk na post Take* ...taaa. No ale, wracając. Generalnie, jak tak wertuję te posty, to coraz mniej mi się to wszystko widzi. Wiem, że to jest takie urozmaicenie i wzbogaca to wszystko rozgrywkę, a robienie userom delikatnie pod pagórek to zawsze dodatkowe ściągnięcie zainteresowania na forum...
ALE. Bo zawsze jakieś musi być.
Kicia napisał:Co do tej galerii sław.. nie jestem co do tego do końca przekonana, bo niby użytkownicy raczej się orientują z czego może być znana postać, z którą będą mieć styczność. Dyktator.. no wiadomo, że wszyscy go znają. Wilczur.. jasne, postrach Desperacji. Pan Zdzisiek, który ostatnio okradł staruszkę? Oczywiście, bo Pan Zdzisiek korzysta z takiego działu jak "Ważne Informacje" i tam sobie napisał, że jest bandytą, a użytkownik, który będzie chciał mieć z nim fabułę, po prostu to sobie przeczytał.
No więc właśnie. Koteł ma tu sporą rację, bo przecież po to już jest ten dział, w którym wszystko jest umieszczone, żeby uniknąć niepotrzebnej roboty. Jasne, taki jeden wielki temat z rozpisaniem, kto kim jest i jak jest znany byłby jak najbardziej na miejscu, ale to jest KOLEJNA rzecz do wypełniania i KOLEJNY kawał roboty, nawet, jeśli pozornie niewielki.
Punkty, nagrody, propsy na dzielni, reputacja pro elo i szacun? Generalnie, wiadomo, że zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie się chciało pilnować tych wszystkich wydarzeń, fabuł, rozgrywek, sesji, whatever, jednakże tylko przez pierwszych pięć minut, bo potem to naprawdę tanie się uciążliwe i każdy prędzej czy później dostanie lenia. Niezależnie od tego, czy będzie się to robiło na zmiany, czy podzieli się pracę między kilka osób, i tak zawsze będzie czegoś brakowało. A i userom może to dość wszystko uprzykrzyć. Ponadto wciskanie czegoś na siłę i ciągłe modyfikowanie tego tak, żeby się spodobało, wcale nie działa zbyt dobrze i wręcz odrzuca. Urozmaicenia, dodatki, jakieś inne bajery... okej, bardzo miło, ale to się zaczyna robić, jak - nie mam lepszego porównania, sorreh? - akcesoria do Simsów. Niby takie jednorazowe 700MB to nic, ale nagle chce się mieć kolejne, kolejne i kolejne, a tu nagle kurna gra wczytuje się pięć godzin, nie da się znaleźć niczego w tej tonie nowych przedmiotów, a w dodatku ma się zaśmiecony dysk, podczas gdy chcieliśmy po kilka przedmiotów z danego dodatku.
Takie dodawanie zbyt wielu rzeczy, i już nawet nie chodzi o to, że w tak krótkim czasie, to naprawdę kiepski pomysł, więc generalnie jestem na nie. Ze wszystkim.

...dobra, nie rozpisałam się AŻ TAK. I... tak bardzo nieskładna, bezsensowna wypowiedź, no trudno.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 27.07.14 1:19  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 4 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Zwracam uwagę na temat, bo tak sobie smutnie stoi od dwóch tygodni.

Takie małe podsumowanie:

Waluta, reputacja, exp (jakkolwiek zwać) - dużo na nie, kilka na może (czyli chyba odpada)
Galeria sław - głosy na nie, ale dużo osób się nie wypowiedziało

O ile dobrze przeczytałem. Jest późno, więc wybaczcie jeśli coś pomieszałem

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 27.07.14 1:54  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 4 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Ja jestem za zamknięciem tematu. Pomysł nie przeszedł.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 05.09.14 21:14  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 4 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Nie czytałam zbytnio wcześniejszych postów.
Nie głupi pomysł. Może na przykład za ową walutę można by kupować artefakty? Ale oczywiście za spore sumy. Bo na tym gra polega - żeby posty były jak najlepsze, najdłuższe. Lepsze posty byłyby lepiej nagradzane.
I żeby stworzyć dodatkowe pole do profilu, żeby to miało ręce i nogi? Pewnie potrzebne będą osoby odpowiedzialne za ową walutę, ktoś, kto by pilnował "porządku", by nikt nie oszukiwał, etc.

Marcelina
Poziom E
Marcelina
Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 05.09.14 21:51  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 4 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Nie, żeby coś, ale ten temat chyba już skończyliśmy jakiś czas temu, tak mi się wydaje... XD *nie wie, co on tu jeszcze robi*

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 05.09.14 22:03  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 4 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Mieliśmy w planach wprowadzenie tego, ale zbyt wiele osób było przeciwnych i budziło to zbyt wiele kontrowersji. Zbyt dużo ludzi do upilnowania, zbyt niejasne zasady zarabiania i w ogóle dużo "zbyt ..."
Warto byłoby przeczytać cały temat, tak na wszelki wypadek, Marcelino. Można się wtedy dowiedzieć wielu rzeczy na temat reaktywowanego pomysłu. : )

Szczerze nie mam pojęcia, Nath. Albo stał sobie z boku i go nie zauważyłem przy porządkach, albo to reaktywacja tematu z archiwum.

W każdym razie, ja jestem przeciwny, z powodów poruszonych wcześniej.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 05.09.14 22:30  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 4 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Temat sam z siebie się nie przenosi. Nie będziemy wprowadzać waluty i nie sądzę, by ktokolwiek tu zmienił jeszcze zdanie, więc temat może już polecieć do archiwum.

Fucker
Rottweiler     Opętany
Fucker
Rottweiler     Opętany

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 4 z 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
- Similar topics