Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

Strona 2 z 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Pisanie 24.06.14 18:41  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 2 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Z tego, co zostało poruszone wyżej, albo w innym temacie, nuyeny dostaje się za posty fabularne.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 18:42  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 2 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Hys, ludzie zarabiają. W M3 praktycznie każdy ma pracę. W Desperacji to kradzieże, misje itp. Więc akurat ta sprawa nie byłaby taka nie do rozwiązania.

Głównie problemem byłoby system. Plus osoby, które - przykładowo - piszą dużo, a nie chcą być bogate. Jak Growlithe czy Yunosuke. Można też uznać, że są po prostu specjalne działy z pracami naszych postaci (?), pisalibyśmy tam posty i dopiero wtedy zarabiali, a fabuła sama w sobie wciąż byłaby bezpłatna.
Ale nie wiem. To świeży pomysł, może ktoś wpadnie na to,jak go oszlifować.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 18:46  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 2 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Jestem za tymi tematami ;D ale nie można tez jakoś specjalnie przesadzić, bo przecież taki Hyst nie może być bogatszy od człowiek z M3. Więc i tutaj trzeba by było nałożyć jakieś ograniczenia, no i takim działem musiałby zająć się jakiś mg czy coś, żeby rozdawał piniążki ^ ^.
Pisane na szybko wymyślane jeszcze szybciej.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 18:47  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 2 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Ale np. wojskowi powinni dostawać wypłatę z najazd w Desperację, a inni nie koniecznie - jak odróżnić kto jest kim?

Naukowcy powinni dostawać wypłatę za pracę w labie, a ich obiekty badań niekoniecznie (w końcu tylko leżą na stole)

Z tego może wyniknąć spory chaos.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 18:52  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 2 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Blight - o tym właśnie mówiłem, gdy wspominałem o niezbyt ujmującym systemie.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 18:53  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 2 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Ta, a potem będą wojny z tytułu "a dlaczego on zarabia więcej od mojej postaci".

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 19:07  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 2 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Jeśli by się dało, to można ustalić jakieś stawki:

M-3 :
S.SPEC - 20 ny* na post
Obywatel/Łowca - 15 ny na post
Reszta - 10 ny na post

Desperacja - 10 ny na post (mieszkańcy - 15 ny)
Eden - 10 ny na post (mieszkańcy - 15 ny)

*ny - nuyeny

Wszelkie wartości zarobku są tylko umowne.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 19:15  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 2 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Tak, a teraz załóżmy, że mamy dwóch obywateli. Jeden pracuje jako prawnik, a drugi na zmywaku w McVirusie. I zarabiają tyle samo! Magia.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 19:22  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 2 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Poruszyłem podobny problem w tamtym temacie i Ryjek razem z Nath stwierdzili, że przecież nie będzie MG, który by rozdawał nuyeny indywidualnie od posta.

Cały ten pomysł wygląda na trudniejszy do zrealizowania, im bardziej się w niego zagłębiamy. W końcu wyjdzie nam, że nie da się tego zrobić sprawiedliwie, ale i tak spróbujmy.

Potrzebne byłoby indywidualne ustalenie kosztów od konkretnego tematu:
zlewozmywak +2 ny
kancelaria prawnicza +10 ny
budynek władzy +20 ny

Ale w takim wypadku wychodzi to bardzo nierównomiernie i zajęłoby dużo pracy.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 19:34  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 2 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Welp, gram na jednym forum gdzie jest waluta funkcjonująca w takowy sposób i muszę przyznać, że jest bardzo fajna. Niestety bez jakiejś ilości pieniędzy na start na przejdzie, bo zaczynanie od zera zazwyczaj nudzi.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 19:56  •  Nuyeny - waluta na forum?  - Page 2 Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
I jeszcze taka sugestia żeby ceny nie były wzięte z kosmosu. Przykładowo - 1 post daje dajmy na to 2 punkty. Chcesz sobie kupić bestię czy coś takiego. A wtedy: "Spoko. Nie ma sprawy. Jak już uzbierasz te 140 punktów. Że co? Że to 70 postów? Dasz radę!"

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 2 z 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
- Similar topics