Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

Strona 1 z 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Pisanie 24.06.14 13:52  •  Nuyeny - waluta na forum?  Empty Nuyeny - waluta na forum?
Nuyeny - waluta na forum?  V3BSqkn

Ścierworyjek napisał:Coś mi właśnie przyszło do łba. Na forum jest opcja dostawania punktów za posty. Naliczałoby tylko za fabularne i.. tak, magicznie pojawiła się waluta, którą można płacić za artefakty, bestie czy umiejętności. Może i dzięki temu ruszy fabuła. :3

Teraz tylko kwestia czy chcecie wprowadzać nuyeny?
Pieniądze otrzymywałoby się za posty napisane na fabule. Z tego co wyjaśnił mi Ścierworyjek  - kwotą można dowolnie manipulować. Administracja może dodawać lub odejmować punkty, dzięki czemu rozwiąże się kwestia różnicy pomiędzy mieszkańcami Desperacji a M3 (z czego wiadomo, że mieszkańcy M3 posiadają dużo pieniędzy, Władza jeszcze więcej, a bestie Desperacji ledwo mogą wyżyć).

Pomysł to tylko luźna propozycja, którą można doszlifować. Lub nie. W zależności od tego, czy będzie się wam chciało w to bawić. Z pewnością będzie to miało parę niedociągnięć, ale każdy gwóźdź można dobić, żeby trumienka ładnie wyglądała, yep?

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 14:24  •  Nuyeny - waluta na forum?  Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Ja jestem za. Zobaczymy jak to wyjdzie, na początku pewnie będzie żmudno i nudno, ale radę damy! :3 Jakież to mobilizujące...

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 14:45  •  Nuyeny - waluta na forum?  Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Chcemy.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 14:47  •  Nuyeny - waluta na forum?  Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
A mnie się właśnie wydaje, że ten system trochę nie przejdzie w praktyce. .-. Zasadniczo jest mi to obojętne, ale chyba jednak nie pyknie. Nie wiem, niby byłam już w kilku miejscach, gdzie było to prowadzone, ale nikt nie był zadowolony w ostateczności.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 14:51  •  Nuyeny - waluta na forum?  Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Tak, żeby nie było, że tylko jedno słowo...
Ogółem pomysł jest warty uwagi, aczkolwiek wszystko wyjdzie w praniu, czyt. w czasie dyskusji. Bo może być fajnie, a może nie być. Albo może być okej, ale i tak nikt by tego nie używał. Wyobrażam sobie, że wprowadzenie waluty wymaga założenia tematów ze sklepami, zaangażowania MG lub NPC* i w ogóle. No i są ludzie ja, którzy nie chcą, aby ich postacie miały jakiekolwiek środki płatności. Zobaczymy.

*Oni są tacy smutni i nikt nie chce ich zakładać, no kurde. A to takie dobre miejsce pod tytułem "nie jestem MG, ale mogę się w niego pobawić".

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 15:15  •  Nuyeny - waluta na forum?  Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
No więc właśnie. To jest baaaardzo dużo roboty i wymaga straaasznie dużo zaangażowania, i w ogóle. Toteż dlatego jakoś średnio mi się to wydaje czymś, co byłoby na ten moment szczególnie potrzebne i miałoby szansę wyjść perfecto.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 17:27  •  Nuyeny - waluta na forum?  Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Cóż jestem tu od niedawna, ale dodam parę groszy. Szczerze powiedziawszy na wszystkich forach gdzie były waluty i ja... to średnio wypaliło, ludzie i tak albo zapominali albo uznawali że nie chcą się w coś takiego bawić.

Można w sumie w inne sposoby odróżnić M3 od depresji oraz zdobywanie artefaktów też może odbywać się w inny sposób ^ ^.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 18:17  •  Nuyeny - waluta na forum?  Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Ja byłbym za opcją: "Spróbujmy, jeśli nie wypali - poprawmy, jeśli nie wypali po raz kolejny - zrezygnujmy."

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 18:25  •  Nuyeny - waluta na forum?  Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Mam to samo podejście co Blight.

Hysterics napisał:(...) Można w sumie w inne sposoby odróżnić M3 od depresji oraz zdobywanie artefaktów też może odbywać się w inny sposób ^ ^.
W jaki, prócz misji?

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 18:31  •  Nuyeny - waluta na forum?  Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Ta, Blight dobrze mówi.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 24.06.14 18:37  •  Nuyeny - waluta na forum?  Empty Re: Nuyeny - waluta na forum?
Głównie chodziło mi o misje.. ale mogą też być potyczki.. czyli jeden ukradnie drugiemu ; ) . A co do odróżnienia, no to oczywiście zasoby na misjach oraz dużą rzecz robi tu sama gra. Jeżeli gracz nie zagra postacią tak że jest w beznadziejnym, bez kasy, jedzenia i inne takie... to takiemu graczowi można wszystko zabrać czy coś fabularnie. (ja wiem że nie wszyscy się zgadzają, ale szczerze innego pomysłu nie mam. )

A mam pytanie: powiedzmy że mamy pieniądze na forum i mamy sklepy z artefaktami i innymi, skąd mamy ową kasę? Za misje, głównie?

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 1 z 5 1, 2, 3, 4, 5  Next
- Similar topics