Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

Strona 2 z 2 Previous  1, 2

Go down

Nie. Tym bardziej, jeśli to ma być pięć osób. A gdzie sprawdzających sześć tam... chujnia. *tak bardzo nie ma rymu* Tym bardziej, że już o tym dyskutowaliśmy i zdecydowaliśmy, że pod tym kątem nie będziemy dobierać nikogo do oficjalnej pomocy i wtedy też mi się to zbytnio nie podobało. Poza tym damy sobie radę. Zwykle próbujemy wspólnie obgadać moce i wymyślić, co użytkownicy powinni zmienić. Miło, że chcecie pomóc, ale momentami drażni mnie, że niektórzy chcą wprowadzać tu dość sztywne zasady.

Zero
Anioł Stróż
Zero
Anioł Stróż

Powrót do góry Go down

Hm. Więc uznajemy że tak naprawdę nie istnieje żaden problem?

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Też mi się wydaje, że jak ktoś mocy nie rozpisze mocy, to sprawdzający kp może go napomnieć, ze ma być zawarte jeszcze to, to i owo. A jak ma problem - na cb jest zazwyczaj pełno ludzi, zazwyczaj znajdzie się ktoś, kto pomoże, jest też pw do administracji.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Nath - mimo wszystko popieram. Skoro ja się nauczyłam opisywać moce, to każdy jest w stanie to zrobić, byłam beznadziejnym przypadkiem

Ale skoro sporo ludzi chce pomagać innym, to czemu mieli by tego nie robić? Lepiej pokazać kogoś chętnego palcem i powiedzieć "on ci, dziecko pomoże, deklarował się, idź z Bogiem i bądź miły dla koleżanki", niż dodawać dodatkowe obowiązki innym, którzy mają wystarczająco dużo roboty, a tym bardziej zmieniać system. Ot, dać zdanie we wzorze KP "w ramach pomocy przy wymyślaniu mocy zapraszamy na CB, co dwanaście głów to nie jedna, a nie gryziemy, a łykamy w całości" i niepewni czują się pewniej, bo wiedzą, że mogą to zrobić, a nikt nie dostaje dodatkowego krzyża na ramiona.

Ale mówię - to bardziej byłaby inicjatywa nieodpłatnej pomocy międzyludzkiej i jako-takiego kompromisu, mieszanie w całej dotychczasowej metodyce zatwierdzania mocy mija się z celem, tym bardziej, jeśli dotychczas nie było większych problemów.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Jest jednak różnica między jakąś "Radą", która mniej lub bardziej oficjalnie działałby na rzecz nowych, a zwykłą pomocą userów z cb, którzy jednak zwykle są zaskakująco otwarci. Przynajmniej z tego, co zauważyłem. Można dać we wzorze przyjemne wstawki z cyklu "jeśli nie masz pomysłu, pomożemy!" Nie wiem tylko, czy jest szczególny sens.

Za to zacząłem myśleć o ograniczeniach, o których wspomniałem wyżej i nadal nikt się nie wypowiedział. Ktoś? Coś? Cokolwiek..?

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Chcą pomagać - spoko. Ale w tym momencie jest to pomoc "na siłę". Jest sporo innych rzeczy w czym mogą pomóc a nie w czymś, w czym serio nie ma takiej potrzeby. Przecież od jakiegoś czasu jak ktoś za mało rozpisze moc czy inne duperele - jest proszony o rozpisanie. I nie ma z tym większego problemu.

EDIT: Cóż, ja zazwyczaj daję ograniczenia 2-4 posty + 4-6 postow odpoczynku. Na artefakty i moce.

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :
Nathair Colin Heather, pierwszy tego imienia, zrodzony z burzy, król Edenu i Desperacji.

Powrót do góry Go down

Ugh... Nie chodziło o to, by wprowadzać jakiekolwiek ograniczające zasady, tylko, żeby dać userom miejsce do zapytania się o działanie mocy według ich pomysłu - czy ma prawa bytu. Niektórzy (np. ja) nie lubią, kiedy w ich KP jest dziesięć postów sprawdzającego odnośnie jednej mocy i wolą mieć akcepta na czysto.
A już na pewno nie chodziło o tworzenie Rady Forum.

Ale dobra. Tyle głosów przeciw. Czekam do jutra. Jeśli nie zdarzy się znaczący przełom w sprawie, to zamykam.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Len, a istnieje?

Przecież jeżeli jakaś moc jest niezrozumiale opisana, sprawdzający kartę proszą, żeby uściślić jakieś rzeczy/coś zmienić (wyprowadźcie mnie z błędu, jeżeli się mylę), więc o co właściwie chodzi?

EDIT: No mówiłam XD

EDIT 2: Sorry, że to piszę, Blight, ale problemy bardzo...

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Edit. - Albo w sumie jednak nie, po głębszym namyśle jednak to nie jest aż tak ważne ._.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

To co, kończymy temat...? Czy ktoś uważa, że bez wprowadzenia tej zmiany nie można żyć i chce nam powiedzieć dlaczego?

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Właśnie wróciłem do domu. Skoro do tej pory nikt nie zrewolucjonizował tematu, to go zamykam. Zawsze pozostaje kwestia PW do mnie o otwarcie.

Pomysł nie wypalił. Zamykam

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 2 z 2 Previous  1, 2
- Similar topics