Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

Strona 5 z 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

Go down

Pisanie 12.06.15 20:41  •  Umrzeć od kaszlu - Page 5 Empty Re: Umrzeć od kaszlu
Ogólnie podział jaki podał Blig jest spoko i mi się podoba. Jak tylko rozwiązać sprawę z wywiązywaniem się userów z tego? Mg ma cały czas nad nimi czuwać? Czy jak? Bo jak wiadomo, ludzie są różni ;).

Blight napisał:Jest jeszcze jedna kwestia, którą musimy wziąć pod uwagę - co jeśli user wziął sobie chorobę na start, jak np. Hex albo Abaddon? I ona w teorii powraca okresowo. Ustalamy dla nich jakiś czas fabularnej przerwy między chorobami, na przykład: 5-8 fabuł, zanim pojawiają się pierwsze symtomy nawrotu?
Mi to pasuje, głupie nie jest.

Ayako napisał:4. Jeśli już uwzględniamy background postaci, to właściwie wszyscy z M-3 powinni być wykluczeni z losowania, bo albo nie będą mieli okazji się zarazić, albo od razu grzecznie pomaszerują do lekarza i po chorobie. A to by było strasznie bez sensu, bo nie dość, że pozbawia właścicieli takich postaci z radości leczenia, to jeszcze jest nie fair w stosunku do innych graczy.

Tak trochę mi się wydaje, że można tutaj ew. Zrobić takie cudo jak "czekaj w kolejce" jak to bywa. No i taki gracz może musiałby odbębnić wizytę u lekarza, albo będzie to bardzo drogi zabieg na którego nie będzie go stać i musi poszukać pieniędzy, a jeżeli jest bogaty to może nie ma aktualnie odpowiedniego sprzętu do zrobienia tego, albo lek którego potrzebuje jest bardzo rzadki? W sumie u nich pomysłów też jest wiele, ba... nawet może być nieco łatwiej, bo można wziąć żywcem z realnego świata.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 13.06.15 0:12  •  Umrzeć od kaszlu - Page 5 Empty Re: Umrzeć od kaszlu
Blight napisał:Jest jeszcze jedna kwestia, którą musimy wziąć pod uwagę - co jeśli user wziął sobie chorobę na start, jak np. Hex albo Abaddon? I ona w teorii powraca okresowo. Ustalamy dla nich jakiś czas fabularnej przerwy między chorobami, na przykład: 5-8 fabuł, zanim pojawiają się pierwsze symtomy nawrotu?
Ja bym tu dała zastrzeżenie, czy postać ma/bierze leki. Myślę, że nawet Hexa dałoby się spacyfikować odpowiednią ilością psychotropów, więc nawrót choroby byłby wtedy uniemożliwiony, a przynajmniej złagodzony.
...swoją drogą, chciałabym to kiedyś zobaczyć. Spokojny i panujący nad sobą Hex.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 10.09.15 19:59  •  Umrzeć od kaszlu - Page 5 Empty Re: Umrzeć od kaszlu
Wszystko dokładnie rozpisałem i wprowadziłem, łącznie z wyjątkami. Soł...
Zamykam

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 5 z 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5