Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

:: Off :: Archiwum misji

Go down

Pisanie 09.06.18 17:33  •  Lvl: 99 [Hachirō & Warner] Empty Lvl: 99 [Hachirō & Warner]
Lvl: 99 [Hachirō & Warner] MAvgVB2

Uczestnicy: Hachirō, Warner, NPC x1
Poziom: Łatwy/Średni
Cel: Hachirō - Mobiculum/sztylet lectra, Warner - rękawice STRIKE/usprawnienie mechanicznych części w kolanach i/lub stopach; zdolność wykonywania skoku do 2m wzwyż.

  Rozkazów się nie podważa.
 Tak powiedziałby każdy oddany sprawie, gotowy na poświęcenie żołnierz. Bywają rozkazy sprzeczne z osobistymi przekonaniami, ale również takie, których brzmienie każe zastanowić się, czy przełożony jest aby na pewno trzeźwy. Mniej-więcej taki wydźwięk miała bowiem treść zadania, którą zarówno Hachirō jak i Warner otrzymali kilka dni wcześniej. Poza nimi, bo dobór nie był losowy, polecenie wykonania owego zadania otrzymało jeszcze kilkoro ludzi o stanowiskach wyższych, od zwykłego szeregowego. Problem polegał na tym, że wróg, na trop którego około tygodnia temu wpadli żołnierze pozostawał zagadką. Jego natura, powody czy nawet rodzaj broni z jakiej korzystał.
 Jedyną informacją, jaka pojawiała się we wszystkich raportach sprawy było miano przestępcy, który określał się nazwą 'Level 99'. Pod tym pseudonimem dokonał kilku niewielkich włamów, kradzieży i szantażów, jakie najpierw za pomocą wiadomości przesyłanych bezpośrednio do centrali S.Spec zapowiadał. Początkowo sprawa miała zostać rozwiązana po cichu, jednak dzień przed wystosowaniem rozkazów, Level 99 włamał się do głównych anten i centrali medialnej, by z pomocą ekranów telewizyjnych w całym mieście zapowiedzieć wybuch niewielkiej bomby w jednym z większych sklepów. W aferę zostali wciągnięci niewinni ludzi, poza tym cała sprawa wyszła na jaw. Ludzie zaczęli wymagać, by na ulicach pojawiła się straż, najważniejsze budynki były pod jeszcze większym niż normalnie nadzorem policji, a złapanie przestępcy zlecono dyskretnym jednostkom przedstawiającą różne gałęzie wojska - w końcu nikt nie wiedział, z kim mają do czynienia. By nie płoszyć i ułatwiać sprawy nieznajomemu złoczyńcy, który najwyraźniej kontrolował także przepływ niektórych informacji grupy były jedynie trzyosobowe i w każdej znajdował się haker - człowiek gotowy walczyć z Levelem 99 na jego terenie.
 Rozkaz w dużym skrócie brzmiał tak: złapać przestępcę, o którym nic nie wiadomo.
 Hachirō, Warner i przypisany dla nich haker mieli spotkać się w jednej z sali, by omówić plan działania. Z dniem dzisiejszym oficjalnie zaczynali wykonywanie swojego zadania, jakim było namierzenie i pochwycenie przestępcy. Jednak nawet gdy dwójka mężczyzn stawiła się na czas, brakowało trzeciego członka ich ekipy. Kilka minut po tym, jak przekroczyli próg pokoju oboje otrzymali identyczny e-mail:

  Trafiłem na trop poszukiwanego. Nie mogę się ujawniać, ponieważ on także mnie obserwuje. Będę kontaktował się z wami za pomocą wiadomości. Dla bezpieczeństwa nazywajcie mnie Level 7. Wygląda na to, że Level 99 wciągnął do pewnej gry wszystkich hakerów - to niesamowite, że zdołał nas namierzyć w tak krótkim czasie. Wygląda na to, że zamierza wysyłać nam zaszyfrowane wiadomości, które są czymś w rodzaju wskazówek dla pozostałych. Udało mi się odczytać pierwszą informację, która mówi, że musicie udać się przed szpital w centralnej części miasta. Tam odkryjecie informację dla mnie, której odczytanie pozwoli mi przekazać wam kolejne dane.

---

Standardowo proszę o wypisanie ekwipunku i ubioru. Pamiętajcie, że znajdujecie się na terenie M-3 i nie powinniście wyglądać podejrzanie, ani wywoływać niepokoju wśród obywateli. Dodatkowo ustalcie wspólnie 5 umiejętności, które będzie posiadać wasz NPC haker i niech jedna osoba poda je w swoim poście. Na ten moment wasze zadanie, to poza ustaleniem planu działania udanie się z Północnego Rewiru (tu się znajdujecie) do Centrum miasta. Z hakerem możecie się kontaktować jedynie przez e-maile. Ustalcie proszę dogodny dla was limit czasowy na posty. Proponuje standardowy tydzień, jednak postaram się dostosować. Jeżeli coś nie jest dla was zrozumiałe - piszcie PW.

Hachirō: brak obrażeń.
Warner: brak obrażeń.
Level 7: ??
Level 99: ??

Termin: nie dotyczy

Yū ✿
Przywódczyni
Yū ✿
Przywódczyni

Powrót do góry Go down

- Similar topics