Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

Strona 4 z 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

No to super. Tyle mi starczy. Dobra robota.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Dział już stworzony — klik
Zaraz biorę się za pisanie tematu z informacjami.
Ale miałem zrobić również jakieś proste kody do komentarzy.
Tylko niespecjalnie się orientuję jak wyglądają takie portale.

Ma ktoś może propozycje jak to powinno wyglądać?

Czekam do 23:00.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Nie wystarczy coś prostego w stylu małego okienka z avatarem i niewielkiego pola obok, w którym pojawia się tekst? Zazwyczaj to tak wygląda.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Marzą mi się dwa kody, ale kij nie wiem czy są one proste do zrobienia.
Spoiler:

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pierwsza opcja, którą podsunęła Vandal jest spoko. c:

Jekyll
Bernardyn     Opętany
Jekyll
Bernardyn     Opętany

GODNOŚĆ :
Dr Jekyll, znany również jako Kyle.

Powrót do góry Go down

Nie mam zielonego pojęcia o kodowaniu, dlatego trudno mi to sobie jakoś wyobrazić w tej formie, ale potrzebę chyba najlepiej oddaje rysunek Vandal, przyjmując, że zrobimy to w formie osobnych wallów, gdzie użyszkodnik może wstawiać zdjęcia z opisem w formie instagramowej LUB posty w formie twitterowej, czyli zamiast zdjęcia sam opis.

1) Jeden poddział służyłby samym profilom, który traktujesz jak takiego twittera z miejscem na posty i zdjęcia.
- Zakładasz swój profil, a pierwszy post to twoja wizytówka. Może coś jak wgląd na mobilny widok profilu na instagramie? Widziałam kiedyś na jakimś sl forum, że mają na to kody, mogłabym poszukać i może da się to fajnie przerobić pod M-Chat.
- Każdy kolejny post właściciela to post na profilu. Tutaj byłoby miejsce na kod, gdzie może wstawić swoje zdjęcie z opisem LUB zwykłego posta jak na twitterze.
- Gdyby ktoś chciał skomentować konkretny post, można zaczytać od CYTOWANIA WĄTKU, żeby stworzyć taki sznurek od posta po ostatni komentazr, który będzie się rozrastał z każdym kolejnym cytowaniem.

2) Drugi poddział służyłby jako... miejsce na tematyczne rozmowy? Forum na rozmowy.
Coś w stylu - dzieje się coś na forum, choćby... zamach.
Jak ja to widzę:
- NOWY TEMAT W DZIALE AKA WĄTEK: Zamach w supermarkecie.
-> Pierwszy post to komentarz użytkownika, który chce o tym napisać.
-> Kolejne posty to odpowiedzi innych użytkowników, którzy się do tego odnoszą dalej w formie kodu na komentarz. Tutaj nie trzeba by było cytować jak we wcześniejszym, bo i tak dyskusja będzie trwać na bieżąco. Wtedy jeśli ktoś chciałby się odnieść do czyjegoś konkretnego użytkownika, wystarczy go "oznaczyć" zwykłym @nick.

NIE WIEM, CZY JASNO TO WYTŁUMACZYŁAM, ALE SIĘ STARAŁAM, CHOĆ JASNOŚĆ WYPOWIEDZI NIE JEST MOJĄ MOCNĄ STRONĄ.

Teoretycznie obie opcje można połączyć i komentować wydarzenia na tych swoich profilach, ale mam wrażenie, że zrobienie osobnych wątków na dyskusję dałoby temu jakąś przejrzystość, żeby nie panował chaos na profilach.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

A ja bym nie przesadzała z osobnymi działami i mnożeniem bezsensu tematów... w sensie... nie wydaje mi się, żeby to było potrzebne aż takie roztkliwianie się na poddziały. Możesz u siebie na profilu postować zdjęcia/tekst/co ci się podoba, ale żeby twój profil był jedną wielką zbieraniną tego, bo M-chat jest mocno skondensowanym medium i ma z założenia zawierać w sobie to wszystko.

Kwestia-2
Spec prawdopodobnie założy sobie własny profil oficjalny na którym będzie postował takie rzeczy jak zamach, a poza tym na wallach innych pojawi się podobny wpis.
I mogą dawać "@oficjal_spec"

Teoretycznie obie opcje można połączyć i komentować wydarzenia na tych swoich profilach, ale mam wrażenie, że zrobienie osobnych wątków na dyskusję dałoby temu jakąś przejrzystość, żeby nie panował chaos na profilach.
To jest medium społecznościowe - tu może panować chaos.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Przyznaję rację, mogłam się trochę zapędzić. Nie pomyślałam o oficjalnych profilach, a to też ułatwi sprawę. Mój mózg próbował pogodzić myśli instagramowo-rozrywkowe i informacyjno-forumowo-dyskusyjne. B)

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

To ja jeszcze ożywię ten temat.
Co dalej z tymi soszjal midiami? Temat powstał, ale nikt go nie używa.
Czy naprawdę jest/był aż tak potrzebny?

Yū ✿
Przywódczyni
Yū ✿
Przywódczyni

Powrót do góry Go down

Pomysł sam w sobie był fajny tylko... jak się tego używa? Czy wstawiasz tam publiczne przemyślenia swojej postaci, czy ktoś wbija ci tam i komentuje? Nie umiem w kody, więc nawet nie chce mi się mojego Gwoździkowego jakoś ogarnąć, po prostu założyłam jak wszyscy :v

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

No własnie ja sam nie wiem jak to ma do końca wyglądać, a ostatecznie nie doszliśmy do żadnego wniosku. Kodę mogę zrobić.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 4 z 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
- Similar topics