Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

Strona 2 z 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Pisanie 29.11.15 20:10  •  KNW - Page 2 Empty Re: KNW
Growlithe napisał:
Kościół jest jedyną organizacją bez żadnego konkretnego atutu czy bonusu.
Zabrzmiało, jakby inne grupy miały dodatkowe profity. A tak nie jest. Nie posiadamy dodatkowych mocy, umiejętności, broni, technologii. To, co aktualne grupy posiadają, zdobyły fabularnie (rabując, kradnąc, zabijając) lub na misjach.
W sumie ten temat padł już niejednokrotnie. Wiem, że bonusy są głównie rasowe, a nie klasowe, ale chociażby S.Spec mają dodatkową technologię, a łowcy, jakby na to nie patrzeć, zwiększone parametry fizyczne. Może coś namieszałam, ale ktoś mi właśnie zwracał na to uwagę, że nie ma żadnych namacalnych bonusów za bycie członkiem Kościoła. Może coś się zmieniło w spisach, a ja tego nie zauważyłam.

Do poruszania tłumów chyba jestem zbyt liberalna i wolę, żebyśmy jako wielka rodzina podejmowali decyzje, dlatego pytam o wszystko zanim zacznę robić coś całkowicie sama. Fakt, że nie zawsze znajdują się chętni do dyskusji, cóż, nie każdy musi mieć ochotę. Postaram się trochę nad sobą popracować, choć żałuję, że nie zajrzałam wcześniej do żadnej innej organizacji żeby podpatrzyć jak się to powinno robić (u Smoków podczas mojego pobytu panowała anarchia, a do powiedzenia mieli o wiele więcej członkowie niźli przywódca).

Ayako napisał:Trzy, mimo wszystko wprowadziłabym tu lekką zmianę rang. W tej chwili nie widać, gdy ktoś jest wiernym KNW, chyba że podlega ściśle kościołowi. A przecież wiara polega na tym, że można ją łączyć z innymi stanowiskami... Dajmy dodatkową rangę "wierny" postaciom typu Poison - mogą nawet nie mieć dostępu do podforum KNW, niech ich będzie po prostu widać na forum.
Ja bym im dała dostęp do ukrytych tematów Kościoła i w sumie fakt, dobrze by było ich wyróżnić, żeby przynajmniej było widać, że KNW działa prężnie i nawraca, bo inaczej nadal będzie można nam zarzucić marazm (tak, kocham to słowo >D).

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.11.15 20:16  •  KNW - Page 2 Empty Re: KNW
W sumie ten temat padł już niejednokrotnie. Wiem, że bonusy są głównie rasowe, a nie klasowe, ale chociażby S.Spec mają dodatkową technologię, a łowcy, jakby na to nie patrzeć, zwiększone parametry fizyczne. Może coś namieszałam, ale ktoś mi właśnie zwracał na to uwagę, że nie ma żadnych namacalnych bonusów za bycie członkiem Kościoła. Może coś się zmieniło w spisach, a ja tego nie zauważyłam.
To nie rozumiem w czym rzecz. Przecież KNW nie zrzesza tylko ludzi, ale również wymordowanych, łowców, aniołów (nawróconych) - wszyscy z mocami, artefaktami, wzmocnioną tężyzną i co tam jeszcze miało być. Domyślam się, że przy androidach/biomechach też by nie kręcili nosem, tylko wciągnęli do siebie, bo zawsze można gościa przemianować na tanie mięso armatnie.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.11.15 20:22  •  KNW - Page 2 Empty Re: KNW
To ja się znowu odezwę.
Najbardziej pochwalałbym chyba jakieś połączenie tych wszystkich odsłon Kościoła. By każdy znalazł tam miejsce dla siebie. I zbłąkana duszyczka, która zwyczajnie zginęłaby w Desperacji, bo nie umie nikogo skrzywdzić; i psychopata, który odnajdzie szczęście w podrzynaniu gardeł niewiernym. Na razie nie mam pomysłu, jak to zrobić, ale jeśli na coś wpadnę, to się odezwę.

Byłbym też za wyróżnieniem jakoś wiernych mojego pokroju i dodaniem ich do spisu członków organizacji, bo na dobrą sprawę, są zupełnie niezauważalni, a przecież też noszą znak Ao na ciele.
Popieram też Tai, jeśli chodzi o dostęp do ukrytych tematów. Anioły jakoś mają dostęp do swoich (o ile nie są w KNW) nawet, jeśli nie są neutralami. To powinno pomóc w organizowaniu się Kościoła, bo jak na razie, jeśli ja chciałbym jakoś pomóc zielonym, to muszę chodzić i pytać się przez pw wszystkich, co się tam właściwie dzieje. Bardziej praktycznie jest już chyba dać dostęp do tych tematów na równych warunkach, co pozostali.

Ostatnio zmieniony przez Poison dnia 29.11.15 20:25, w całości zmieniany 1 raz

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.11.15 20:23  •  KNW - Page 2 Empty Re: KNW
Taihen napisał:W sumie ten temat padł już niejednokrotnie. Wiem, że bonusy są głównie rasowe, a nie klasowe, ale chociażby S.Spec mają dodatkową technologię, a łowcy, jakby na to nie patrzeć, zwiększone parametry fizyczne. Może coś namieszałam, ale ktoś mi właśnie zwracał na to uwagę, że nie ma żadnych namacalnych bonusów za bycie członkiem Kościoła. Może coś się zmieniło w spisach, a ja tego nie zauważyłam.
Połowa grup nie ma bonusów... Ani Drug-on, ani DOGS, ani Neomasoneria, jeśli jeszcze można ich liczyć. Nie wydaje mi się, żeby to była dobra droga zachęty. Lepiej iść w jakość fabularną.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.11.15 20:44  •  KNW - Page 2 Empty Re: KNW
Najbardziej pochwalałbym chyba jakieś połączenie tych wszystkich odsłon Kościoła. By każdy znalazł tam miejsce dla siebie. I zbłąkana duszyczka, która zwyczajnie zginęłaby w Desperacji, bo nie umie nikogo skrzywdzić; i psychopata, który odnajdzie szczęście w podrzynaniu gardeł niewiernym. Na razie nie mam pomysłu, jak to zrobić, ale jeśli na coś wpadnę, to się odezwę.

Podpisuję się pod tym.
W KNW (przynajmniej dla mnie) urocze jest to, że nie jest aż tak agresywnie nastawione do wszystkiego po kolei jak np. DOGS czy Drug-oni, w końcu to najemnicy, wiadomo, swoje za uszami mieli i takie potrzebujące istoty z Desperacji mogą szukać pomocy. Z drugiej strony podobała mi się również mała wizja, jaka krążyła zanim Tai została Prorokiem - takie niepokojące, acz ciekawe miejsce, na tyle bliskie sekty, że anioł krążący po ich terenach może mieć nieźle przewalone. Dlatego właśnie można wykorzystać wcześniej rzucony pomysł z KNW mającym dwa zupełnie inne oblicza. Nie każdy wyznawca musi wiedzieć, przykładowo, że krzyki z groty ofiarnej to nie są jego halucyny po ciężkim dniu, czy coś, tylko krzyki z prawdziwego zdarzenia, podczas gdy on uwierzył w niego łagodniejszą wersję.
Czy to przez to, że niektórzy nieco pokręcą/nie zrozumieją doktryny, czy może decyzji góry o celowej manipulacji, czy czegoś tam jeszcze. To się da ogarnąć, jak sądzę.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.11.15 20:46  •  KNW - Page 2 Empty Re: KNW
Erich napisał:
Taihen napisał:W sumie ten temat padł już niejednokrotnie. Wiem, że bonusy są głównie rasowe, a nie klasowe, ale chociażby S.Spec mają dodatkową technologię, a łowcy, jakby na to nie patrzeć, zwiększone parametry fizyczne. Może coś namieszałam, ale ktoś mi właśnie zwracał na to uwagę, że nie ma żadnych namacalnych bonusów za bycie członkiem Kościoła. Może coś się zmieniło w spisach, a ja tego nie zauważyłam.
Połowa grup nie ma bonusów... Ani Drug-on, ani DOGS, ani Neomasoneria, jeśli jeszcze można ich liczyć. Nie wydaje mi się, żeby to była dobra droga zachęty. Lepiej iść w jakość fabularną.

Dlatego szybko się wycofałam z tego pomysłu, bo sama też nigdy nie byłam za dawaniem dodatkowych bonusów za samo bycie.

Jeśli chodzi o połączenie różnych rzeczywistości i charakterów to jeszcze raz proponuję rozdzielenie tych ról na Starszyznę, niech ruszy swoje dupki i też się zaangażuje w rozwijanie Kościoła. Swoją drogą, właśnie zaktualizowałam spisy i brakuje nam jednego Starszego jakby ktoś był zainteresowany.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.11.15 20:51  •  KNW - Page 2 Empty Re: KNW
Znaczy Tai nie wiem (może się mylę) ale zabrzmiało to tak jakby "oni mają dodatki i dlatego jest och więcej, jak KNW będzie miało to i na będzie więcej". Ale niestety tak to to chyba nie bangla. Wydaje mi się, że KNW potrzebuje takie kopa.. kopa który powie "siema jesteśmy! i chcemy zamieszać w fabule" Bo powiedzmy sobie szczerze nie każdy (ba większość.) nie lubi grać postaciami, szarymi... takie drugie życie. No chyba nie tego szukają na tej tematyce.
Znaczy zawarliście sojusz z S. Specem i M-3 wykorzystajcie to dobrze, serio bo ma potencjał.

Jeżeli bardzo zależy na jakimś dodatku, można dać im silną perswazje w tej dziedzinie. Znaczy takie, no że lepiej im przekonać kogoś, do swoich racji. Wyższe jednostki mogą mieć jeszcze kłamanie jak z nut.

Można też dać konflikt rasowy, albo być jeszcze gorsi i mówić "nasza religia jest jedyna słuszna i w ogóle!"

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.11.15 20:55  •  KNW - Page 2 Empty Re: KNW
Pomysł bonusa upadł, więc chyba nie trzeba go dalej przepracowywać.

Ja chcę eventu fabularnego. Wielkiej procesji, namiotów z narkotycznymi kadzidłami, błyskających świateł i śpiewów. Zróbcie coś takiego, bardzo proszę, czy to w mieście, czy to w Desperacji. Obrzędy są najlepszą częścią religii.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.11.15 21:35  •  KNW - Page 2 Empty Re: KNW
Nathair napisał:- składanie ofiar z aniołów, co miało dawać siłę wyznawcom Ao. Ao, który był krwawym i niebezpiecznym bogiem.
- wmawianie, że anioły to kłamstwo a inna odmiana mutacji wirusa X.
- nawracanie, nawet siłą. Stąd pojawiła się Inkwizycja.
- powolna próba przejmowania władzy. Wiadomo - wiara to silny oręż. A fanatycy są bardzo niebezpieczni.

Slo napisał:Szczerze, to ja się w pierwszym momencie zastanawiałem nad dołączeniem aniołem do KNW, ale ich tam już trochę było, to zrezygnowałem. Może i jestem nowy, ale z tego co wyczytałem wyobraziłem sobie Kościół jako prawdziwą, istną sektę, gdzie wierzącymi rządzi się za pomocą seksu, narkotyków, manipulacji, prania mózgu i przekierowania ich gniewu połączonego z bezradnością wobec świata na Bogu ducha winne (hyh, ten pun!) istoty. W końcu ogłupiony tłum o wiele łatwiej się kontroluje. Gdzieś na szczycie jest taka jednostka, która pod niewinnym uśmiechem i piękną buźka chowa swoje chore ambicje podporządkowania sobie ludzi. A anioły zabijają dlatego, że są świadectwem starego Boga, czyli przeszkodą dla nowych porządków.

Podpisuję się pod tym rękami, skrzydłami, nożem Marazm.
Szczerze mówiąc byłam w lekkiej konsternacji, gdy przeczytałam w tematach opisowych o zmianach jakie zaszły w KNW.
Religia miłości... No ogólnie super, kochamy się. Dzieci kwiaty i te sprawy, a to żeśmy pomordowali x aniołów/niewiernych to... to zapomnijcie. (X).
Sekta to sekta. To niebezpieczeństwo jest właśnie pociągające. I przepraszam, ale wydaje mi się, że neutralni są od tego, aby być... neutralni? Kościół jest w deficycie, ale to się może w każdej chwili zmienić jeśli zaproponujemy coś "z dreszczykiem emocji".

Jeśli o mnie chodzi, jestem na...
- tak dla "podwójnej twarzy" kościoła - skoro niektórzy to wolą to siatka manipulacji wizerunkiem knw jak najbardziej brzmi odpowiednio.
- ogromne tak dla szerzenia tej wiary, zwłaszcza w mieście, skoro teraz mamy możliwości.
- jeśli potrzebny jest członek starszyzny to napiszę do administracji o otwarcie kp Marazm i możemy ją w to wkręcić. Chętnie pomogę w rozwijaniu kościoła.
- nie dla kościoła jako świątyni seksu i dobroci samej w sobie. Bo jak było wspomniane można by stworzyć burdel w Mieście-3 i na to samo by wyszło.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.11.15 21:36  •  KNW - Page 2 Empty Re: KNW
Tak! Ja też chcę eventu fabularnego! Musze jakoś przekonać mojego Kirę do przyjęcia nowej wiary, a nic go tak nie zachęci jak wizja darmowych prochów i dobrej zabawy (co się w sumie wiąże XD).

Myślę, że takie wydarzenia i huczne obchodzenie wszystkich świąt może przyciągnąć ludzi do Kościoła. Walkę oferuje tu praktycznie każda organizacja a zabawę? Nietypowe imprezy i dziwne obrzędy? To jest coś wyjątkowego, co oferuje jedynie KNW. Warto to wykorzystać.

Co do reszty:
- tak, dla hucznego obchodzenia świąt
- tak, dla wielu obliczy Kościoła
- tak, dla zmasowanego nawracania miasta
- tak, dla wyróżnienia postaci wierzących w organizacjach i dołączenia ich do subforum
- nie, dla zupełnego przestawienia się Kościoła na starą doktrynę. Taka zmienność nie ma moim zdaniem sensu, jeśli chodzi o fabułę.
- nie, dla jakichś dodatkowych bonusów u postaci w KNW.
Nie wiem, czy wszystko uwzględniłam.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.11.15 21:57  •  KNW - Page 2 Empty Re: KNW
To ja mam jeszcze pytanie odnośnie kościółka w Mieście - subforum czy na razie jeden temat? Przy drugiej opcji lepiej by było widać jak się KNW rozwija w Mieście.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie   •  KNW - Page 2 Empty Re: KNW

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 2 z 3 Previous  1, 2, 3  Next