Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

:: Off :: Karty Postaci

Go down

Pisanie 27.09.13 22:25  •  Panna nikt Empty Panna nikt
*dramatyczna muzyczka w tle*

Godność:
"Wpatrywałem się w białą tablicę z jej imieniem i nazwiskiem. Nie miałem już łez. Zastanawiałem się, jak wytrwać milczenie Bo­ga. Byłem pusty w środku."

Sama dawno zapomniała kim jest i jak się nazywa. Nie jest to ważne i nie obchodzi jej.

Pseudonim:
Jedni mówią na nią Lucky, inni po prostu Panna Nikt. Zresztą sama każe się tak nazywać.

Wygląda młodo wygląda na zaledwie niecałe 20 lat

Orientacja:
Biseksualna

Zawód:
Złodziejka, przemytniczka, barmanka, dziwka. Zależy co jest potrzebne i za co dostanie najwięcej kasy.

Miejsce zamieszkania:
"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
– Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
– Powiedz mi, dokąd teraz odeszło – odparł. – Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi."

Nie wiem...naprawdę, to tu to tam. Najczęściej w Desperacji chociaż i czasem do 3-Miasta się wybierze na trochę.

Organizacja:
DOGS

Rasa:
"Ten, który walczy z potworami powinien zadbać, by sam nie stał się pot­wo­rem. Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas."

Wymordowana

Ranga:
Opętana/ Rottweiler

Moce (/artefakty):
~Tancerka ostrzy:
Potrafi zamienić swoje dłonie w szpony podobne do noży i równie ostre. Może zamienić w noże. Udoskonaleniem tej mocy jest też, że szpony wyrastają z jej palców u stóp. Ostrza mają czarny kolor i przypominają szpony tylko, że są ostrzejsze i dużo trwalsze. (użytek 6  postów odpoczynek 4) po "schowaniu" się ostrzy skóra jest delikatnie poraniona.

~Oczy Bazyliszka:
Cóż nie trzeba chyba mówić o co chodzi prawda? Przy kontakcie wzrokowym, dzięki tej mocy jej użytkownik może zamienić na krótki czas przeciwnika w kamień. (skamienienie na 3 post, odpoczynek 3)

Umiejętności:
~Po mistrzowsku posługuje się bronią białą i w dużym stopniu opanowanie strzelanie z broni palnej, co z jej wzrokiem robi z niej świetną snajperkę.
~Jest świetnym strategiem, przez obserwację potrafi przewidzieć ruchy wroga i wymyślić kontratak.
~Za sprawą cudownej mocy cycków potrafi do siebie przekonać każdego, który chodź trochę interesuje się płcią piękną.
+ zwiększona tężyzna (podniesiona sprawność fizyczna; zręczność, szybkość, siła etc.);
+ wyostrzone zmysły;
+ biokineza na niezaawansowanym poziomie, umożliwiająca niewielkie zmiany w kodzie DNA

Słabości:
~Słabość do alkoholu- tak za dużo pije
~Za dużo pali
~Kocha słodycze pięknych mężczyzn i słodkie kobiety
~Łatwo się potrafi w kimś zauroczyć (najczęściej kawałku ciastka)

*dramatycznej muzyczki ciąg dalszy

Wygląd zewnętrzny:
"Cała zewnętrzna konstytucja ciała kobiety, jego szczególny kształt, to właściwości, które mocą odwiecznej atrakcji stoją u początku poznania."

Jak można opisać tą osóbkę jednym słowem? Nieziemsko seksowna, ups nie wyszło w jednym. Jednak samo piękna przy niej nie wystarczy i trzeba dodać jak piękna jest. Jednak wróćmy do tematu czyli opisu tej osóbki. Jej nogi są wyjątkowo długie jak na jej wzrost i zawsze idealnie gładkie. Szczupłe i wysportowane jednak posiadające kobiece krągłości. Na udach trochę wyżej niż ich połowa widać pewien tatuaże. Przypominają one łańcuszki z koronką i małą kokardką. Nad jednym z nich, na lewym udzie widać drugi podobny do czarnej koronki. Wyżej widzimy jej krągłe pośladki a na łonie widać kolejne z jej tatuaży przedstawiające dwa lecące kruki. Ponad nimi widać płaski brzuch, a po jego bokach śliczne, krągłe biodra. Zwężają się do talii by ku górze rozszerzyć się przez żebra. Przysłaniają je jednak piękne, krągłe piersi sporych rozmiarów, którymi pochwalić mogą się nieliczne kobiety. Wyżej widzimy drobne ramiona i delikatnie zarysowane obojczyki. Ręce dziewczyny są chude a dłonie malutkie i delikatne. Zakończone są one długimi palcami z pomalowanymi na purpurę paznokciami. Niestety cały jej wygląd psują mało widoczne jednak wciąż istniejące blizny po licznych walkach. Na barkach widać długą szyję a na niej naturalnie głowę. Szczęka dziewczyny ma delikatny kształt V, a jej kości policzkowe są ładnie zarysowane. Posiada trochę małe, jednak pełne różowe usta. Gdy się uśmiecha widać jej rząd białych zębów i dość długie kiełki. Jej nosek jest malutki i lekko zadarty, z profilu podobny do Nefretete. Jej oczy są duże, o złotej barwie i pionowych, kocich tęczówkach. Otoczone zawsze ostrym, czarnym makijażem. Włosy dziewczyny sięgają za pas wyglądając jak lśniące nitki białego jedwabiu. Można ją zazwyczaj zobaczyć w ciemnych strojach, zawsze wyzywających. Kolejnym stale znajdującym się na niej elementem jest jej droga, elegancka bielizna.
Mierzy ona zaledwie 160 cm jednak nadrabia charakterem. No i naturalnie stara się też ubierać wysokie obcasy, mimo, że rzadko się to zdarza. Mówiąc o stopach, jej są bardzo małe, nosi rozmiar zaledwie 36. Jej waga jest tylko przeciętna bo liczy 50 kg. Skóra dziewczyny jest delikatna, a karnacja jasna. Jej ruchy są zawsze płynne lecz trochę dzikie. Przypomina ruchy dzikiego kota. Oczywiście najbardziej rzucające się w oczy są uczy i koci ogon o białym futrze.
Znakiem szczególnym u dziewczyny są 4 kolczyki w lewym uchu w kształcie kółek zaczynające się u zewnętrznej nasady uszu sięgające aż do jej połowy. Drugie ucho zdobi jeden kolczyk ponad zewnętrzną połową. Nad nim widać naderwany ślad. Dodatkowo posiada ona na swoim ciele kilka tatuaży. Jeden pod lewą piersią "I'm small sweet and fucking nasty." pisany "ręczną" czcionką.

Charakter:
"To dlatego płynę z prądem [...] od mężczyzny do mężczyzny, od miłości do miłości. Miłość jest cudowna, dopóki jest nowa. Kiedy jest nowa, ma moc."

A po co się dopytujecie? Jak tak was bardzo to interesuje to proponuję poznać.
Ale, jak by tu wam dobrze opisać, aby nie pokręcić? Cóż to jest dość trudne, ponieważ ta panienka jest jak dwie różne osoby. Z jednej strony wyrafinowana, kapiąca seksapilem kobieta lubiąca sowie wypić w miły męskim towarzystwie. Skora do flirtu i romansów, w których nie ma co ukrywać ma wprawę, często zdarza jej się przedawkować alkohol przez co budzi się w nieznanym sobie domu. Jednak niezależna, odważna i pewna siebie. Tajemnicza istotka nie lubiąca mówić o sobie. Jeśli już to robi zdaje się wyglądać, jakby czekała na odpowiedni moment by zabić swojego słuchacza. Jest także również naprawdę zwinna jak kot.
Z drugiej zaś wiecznie wybuchowa i pełna energii dziewczyna. Stojąca zazwyczaj w centrum uwagi, nie zawsze specjalnie. Podchodzi do siebie i wszystkiego z dystansem. Rozmarzona trzyma głowę w chmurach. Potrafi się przewrócić na prostej drodze lub przerwać rozmowę w połowie, ponieważ nie wie o co chodzi. Przez jej niezdarność czasem coś rozbije czy zniszczy.
Tak więc otrzymujemy iście wybuchową mieszankę. Jeśli dodamy do tego dość tajemniczą przeszłość dziewczyny, którą nie chce ujawniać możemy otrzymać naprawdę dziwną jednostkę.
W zewnątrz szalona, nieprzewidywalna, radosna bądź głupia ze swoim dziecinnym zachowaniem. Nie można też zapomnieć, że mimo swojego zachowania jest w środku delikatną dziewczyną. Jednak by się o tym dowiedzieć trzeba ją poznać i zyskać jej zaufanie. Bądź co bądź dla przyjaciół Lucky jest w stanie wskoczyć nawet w ogień.
Jedak cała ta piękna osóbka potrafi założyć na siebie maskę obojętności i surowości. Najczęściej robi tak gdy ktoś jej podpadnie. Dba o swoje małe pieski mimo, że i potrafi je porządnie złajać jak trzeba. Stara się być dla nich jak starsza siostra jednak taka, do której czuje się respekt.

Historia:
Zrobię dłuższą w swoim czasie

Dodatkowe:
~Jest dziwna ale i tak każdy ją kocha.
~Ponoć nazywa się Myuki Namida Yumeka.
~Miyuki znaczy "piękne szczęście" lub "piękny śnieg"
~Namida znaczy „płacz”
~Yumeka- pierwszy znak (?) oznacza "sen", a drugi znak (?) - kwiat lub płatek.
~Lucky jest wręcz „uzależniona” od słodyczy.
~Kiedy jest nerwowa przygryza kciuk .
~Jest sierotą.
~W pewnym stopniu uzależniona jest od papierosów i alkoholu.
~Posiada dość dużą wiedzę medyczną.

Ostatnio zmieniony przez MissNobody dnia 27.09.13 22:57, w całości zmieniany 1 raz

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 27.09.13 22:48  •  Panna nikt Empty Re: Panna nikt
    Pierwsze co rzuciło mi się w oczy przy sprawdzaniu, to to, że dałaś sobie właściwie cztery umiejętności. Posługiwanie się bronią palną i białą to dwie odrębne dziedziny, ale gdy zjechałem wzrokiem niżej i ujrzałem kwestię z cy... z urokiem osobistym właściwie, względnie jako-taką perswazją, to uznałem, że przymrużę oko lub dwa i dam temu spokój, choć uważam, że powinnaś to przenieść do „dodatkowych informacji”. W opisie wyglądu tyle razy użyłaś słowa „piękna”, że... ona serio musi być oszałamiająca, co? Poza tym... ta postać to nie jest przypadkiem Black Hanekawa z Bakemonogatari? ._. Dodatkowo rottweiler! Jak fajnie... będzie z kim na owce biegać. No, w takim razie, let's go to game.

Panna nikt Ds39

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

- Similar topics