Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

Strona 1 z 2 1, 2  Next

Go down

Pisanie 09.06.15 0:16  •  Kącik wzajemnej samopomocy Empty Kącik wzajemnej samopomocy
Zastanawiałam się ostatnio jakoś tak od święta nad researchem.
Research, wiadomo, podstawowa umiejętność każdego pisarza, nie można go przeskoczyć. Ale po co marnować czas na czytaniu serii (często błędnych) artykułów, stron w wikipedii, wywiadów itd, jeśli można złapać kogoś, kto zwyczajnie zna się na danym temacie? Już kiedyś padła propozycja obywatelskiej korekty, przy okazji precyzowania działania technologii, jeśli dobrze pamiętam. Może warto by zrobić temat w stylu "pytania otwarte", w którym osoba z problemem mogłaby poprosić ogół o opinie i wskazówki?

Przykład: osoba A chce napisać postać, która jest informatykiem, ale osoba A jest informatycznym analfabetą i nie potrafi ogarnąć, co dokładnie postać powinna robić. Osoba A prosi więc o pomoc i osoba B, która, powiedzmy, pracuje w sektorze od 5 lat opisuje w krótkich słowach, co osoba A powinna wiedzieć, oraz gdzie może znaleźć rzetelne informacje.

Czemu proponuję formę tematu? Bo dzięki temu więcej ludzi będzie miało dostęp do informacji, a poza tym może na forum jest więcej niż jeden specjalista w danej dziedzinie i dzięki temu informacja stanie się bardziej kompletna.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.06.15 0:41  •  Kącik wzajemnej samopomocy Empty Re: Kącik wzajemnej samopomocy
Sądzę, że to interesujący pomysł. Można by się na coś takiego pokusić

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.06.15 0:42  •  Kącik wzajemnej samopomocy Empty Re: Kącik wzajemnej samopomocy
Kurde, brzmi fajnie. I pożytecznie, szczególnie dla osób, które faktycznie chciałyby zagrać jakimś typem postaci, ale nie wiedzą, czego się uczepić. Specjaliści nie tylko mogą rzucić dobrymi radami, ale też od razu nakierować na odpowiednie strony - user ograniczy się do tych sprawdzonych, zamiast latać po zasyfionych terenach Google.
Jestem za. Tym bardziej, że to "tylko temat". Wadzić nie będzie, a pomóc może.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.06.15 0:46  •  Kącik wzajemnej samopomocy Empty Re: Kącik wzajemnej samopomocy
Jestem bardzo za, bo sam spędziłem sporo czasu, szukając czegoś, co pozwoli mi opisywać leczenie ran z sensem lub co pomoże mi sprawiedliwie oceniać działanie wszystkich artefaktów i technologii, nierzadko pytając ludzi na CB o opinię.
Popieram.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.06.15 0:47  •  Kącik wzajemnej samopomocy Empty Re: Kącik wzajemnej samopomocy
Yup, też mi się podoba.~

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :
Nathair Colin Heather, pierwszy tego imienia, zrodzony z burzy, król Edenu i Desperacji.

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.06.15 6:45  •  Kącik wzajemnej samopomocy Empty Re: Kącik wzajemnej samopomocy
Za! To jest świetny pomysł. Sama nieraz muszę latać i się pytać o różne rzeczy (np. o leczenie ran, którego szukał Blinek).
Temat może się przydać, a jego zrobienie to tylko chwilka roboty.
Na pewno komuś pomoże. ; )
Zdecydowanie za!

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.06.15 8:47  •  Kącik wzajemnej samopomocy Empty Re: Kącik wzajemnej samopomocy
Za~. Będzie na pewno użytecznie założyć taki temat~!

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.06.15 8:51  •  Kącik wzajemnej samopomocy Empty Re: Kącik wzajemnej samopomocy
Tak tak, popieram! Bardzo użyteczna rzecz (a z tymi ranami to i ja miewam problemy...)

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.06.15 10:10  •  Kącik wzajemnej samopomocy Empty Re: Kącik wzajemnej samopomocy
Ja także popieram. W sumie można tu ująć nie tylko umiejętności ale też chociażby prawa fizyki, albo survival, w których od czasu do czasu prawie wszyscy się gubimy.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.06.15 11:07  •  Kącik wzajemnej samopomocy Empty Re: Kącik wzajemnej samopomocy
Chyba kiedyś próbowałem przeforsować coś nieco podobnego. Anyway - ten pomysł jest jak najbardziej w porządku. Stąd też - yup, tak, zgadzam się.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 09.06.15 11:53  •  Kącik wzajemnej samopomocy Empty Re: Kącik wzajemnej samopomocy
Tak, zdecydowanie to się może przydać. D:
Jak najbardziej za.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 1 z 2 1, 2  Next