Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

:: Off :: Karty Postaci

Go down

Godność: Ikar Anterio
Pseudonim: Blight
Orientacja: Brak danych. Prawdopodobnie heteroseksualny.
Zawód:
Obecnie – medyk łowców
Dawniej – medyk polowy, naukowiec S.SPEC i strzelec wyborowy w szeregach wojska Miasta-3.
Miejsce zamieszkania: Podziemia M-3

Rasa: Łowca
Organizacja i ranga: Łowcy - Medyk

Technologia:
(z czasów gdy jeszcze był w S.SPEC)
Z rozmowy z kwatermistrzem S.SPEC:
„Okulary rejestrujące obraz i dźwięk, z sześcioma zręcznie ukrytymi przyciskami aktywacyjnymi. Są to: nagrywanie obrazu, dźwięku, tryb podczerwieni, przybliżanie i oddalanie obrazu. Ponadto istnieje bezpośrednie połączenie bezprzewodowe, na zaszyfrowanym kanale, przekazujące nagranie do wybranego wcześniej komputera, aktywowane szóstym przyciskiem. Poza tymi wszystkimi funkcjami, działają jak zwykłe okulary dla krótkowidza z wadą -2.”
„A, tak… Teraz, kiedy pan o tym wspomniał, przypomniało mi się, że pokwitował także odbiór czegoś jeszcze. Proszę poczekać, przyniosę dokumentację…”
[Potwierdzenie pobrania uzbrojenia: Orion Rifle.
Dane techniczne:
Waga – 4kg.
Stan – Doskonały
Ilość pobranej amunicji:
5 magazynków – 30 strzałów każdy.
Podpis pobierającego: Anterio]

Umiejętności:
Opinie profesorów medycyny i farmaceutyki:
– „Anterio to geniusz. Naprawdę, czysty geniusz, jak matkę kocham. Charakteryzuje się doskonałą wiedzą na temat ludzkiej anatomii. Potrafi bezbłędnie stosować ją w praktyce.”
– „Był moim najlepszym studentem. Jego biegłość w sprawach chirurgii, pierwszej pomocy i opatrywania ran jest po prostu niesamowita.”
– „Mistrz nauk farmaceutycznych ten Anterio, nie przesadzam. Co on potrafi wyczyniać ze składnikami, to po prostu coś niesamowitego. Jest w stanie przygotować każdy lek, na który dostanie gotową recepturę. Słowo daję!”

Opinia sierżanta Eryka Lina:
– „Osiągał bardzo dobre wyniki na wszelkich treningach, a także akcjach w terenie. W bardzo dobrym stopniu opanował posługiwanie się bronią palną w warunkach bojowych.
– „Jego ogólna sprawność fizyczna nie daje podstaw do krytyki. Posiada znaczną kondycję, ponadto należy zaznaczyć, że potrafi bardzo szybko biegać nawet w pełnym oporządzeniu.

- Ponadto świetnie radzi sobie z walką bronią białą, szczególnie mieczami. (za 5 pochwał)

Rasowe:
- zwiększona wytrzymałość i siła
- zwiększona zręczość i szybkość
- zwiększona regeneracja ciała

Słabości:
- po przebyciu psychozy krwiopaty nabrał upodobania do smaku krwi i choć nie jest już od niej uzależniony, ma problemy z pohamowaniem się
– nie znosi psów
– łatwo się denerwuje, jeśli ktoś przerywa jego pracę
– czasami jest rozkojarzony

Wygląd:
Cytaty z notatek prywatnego psychologa:
„Przyszedł do mnie dzisiaj nowy pacjent. Nie sądzę, aby wygląd zewnętrzny był szczególnie istotny, ale w przypadku pacjentów zwracam na niego uwagę. Był to wysoki mężczyzna, o wzroście wynoszącym w przybliżeniu 179 cm. Chudy. Nie sądzę, by ważył więcej niż  72kg. Nie bardzo umięśniony. Pierwsze co rzucało się w oczy, patrząc na niego, to blada skóra. Jak się okazało, nie jest to chorobliwe zabarwienie, a naturalny kolor. Następną elementem były włosy. Ciemne, właściwie czarne, średniej długości. Grzywka zaczesana na prawą stronę. O ile ten nieład można nazwać zaczesaniem. Niżej, niepokojąco puste, czerwone oczy, schowane za czarnymi okularami. Przez lewe oko przechodziła niewielka pionowa blizna. Gładko ogolony. Miał długie, chude palce. Kiedy opowiadał mi pewną historię, rozpiął koszulę. Ujrzałem okropną bliznę, ciągnącą się od lewej piersi, do jedenastej pary żeber po prawej stronie. ”

Charakter:
Cytaty z notatek prywatnego psychologa:
„Ikar jest bardzo bystrym człowiekiem, to nie ulega wątpliwości. Martwię się jednak o jego stan psychiczny. Kiedy się z nim rozmawia dłużej niż chwilę lub dwie, można zauważyć lekki dysonans pomiędzy jego uczuciami w danym momencie. Na początku sądziłem, że jest to tylko moje własne wyobrażenie, jednak po dalszych obserwacjach doszedłem do wniosku, że cierpi on na roztrojenie jaźni, o nietypowej płynności przejścia. Potrafi naprawdę szybko zmieniać nastrój, w zależności od osobowości biorącej nad nim górę. Po kilku sesjach byłem w stanie naszkicować psychologiczny obraz tych trzech panów, ale należy zawsze pamiętać, że żaden z nich nie jest bardziej lub mniej prawdziwy. Każdy z nich jest Ikarem.
Pierwszy z nich, jest łagodny i uprzejmy. Ciężko mu znieść krzywdę innych i pragnie im pomóc za wszelką cenę.  Często się uśmiecha i jest niepoprawnym optymistą.
Drugi jest bezwzględny w pragnieniu dominacji. Dla osiągnięcia władzy zrobi wszystko. Nie toleruje sprzeciwu. Potrafi zręcznie ukrywać swoje emocje, a nawet udawać inne od odczuwanych. Nie odczuwa wyższych emocji. Brak empatii, współczucia dla cierpienia. Chłodny, zdystansowany. Zachodzi podejrzenie, że mam do czynienia z psychopatą
Trzeci pojawia się rzadko, mógłby nie być osobną jaźnią, gdyby nie fakt, że występują u niego cechy niezgodne z pozostałymi alter ego. Są one bardzo niepokojące. Cieszy go ból innych, czuje satysfakcję mogąc - cytuję - "rozłożyć człowieka na czynniki pierwsze" na swoim stole operacyjnym. Wykazuje chorobliwą fascynację ciałami istot pochodzących z Desperacji i chce zbadać je dokładnie, aby zrozumieć zasadę działania wirusa X.
Jest jedna cecha, która łączy całego Ikara w jedno. Jest nią pragnienie znalezienia leku, zdolnego zniszczyć wirus X. Postawił sobie to za życiowy cel i będzie dążył do niego bez względu na koszty. ”

[psycholog zgodził się udzielać nam dalszych informacji o podmiocie]

Historia:
[na razie brak danych]

Inne:
Jest oburęczny.
Lubi eklerki i czekoladę.
Lubi kawę.

Ostatnio zmieniony przez Blight dnia 05.03.15 21:08, w całości zmieniany 1 raz

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

W sumie wszystko jest na swoim miejscu. Akcept.

Fucker
Rottweiler     Opętany
Fucker
Rottweiler     Opętany

Powrót do góry Go down