Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

:: Off :: Gry

Strona 1 z 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Pisanie 27.04.20 16:49  •  Identity V Empty Identity V
Identity V EOjnd9fU0AAp71g
Żeby krótko podsumować IDV, wystarczy powiedzieć „bardziej family friendly dead by daylight w stylistyce Koraliny”. Ale rozwinę — w podstawowym trybie gry mamy czterech survivorów i myśliwego. Zadaniem survów jest zdekodowanie pięciu maszyn, otworzenie bram i ucieczka, myśliwego — wyeliminowanie ich. Survivorzy dzielą się na klasy: assist (support; z boku ma zapewniać drużynie jakąś przewagę, szybsze leczenie chociażby, buffy do szybkości), decoder (szybciej ogarnia maszyny, często wolniej przechodzi przez przeszkody), contain (wkurwia myśliwych, stworzony do uciekania) i rescuer (ma jakąś umiejętność, która sprawia, że dzięki niej może skuteczniej ratować konających).
Jeżeli chodzi o plusy:
+ darmowe. Nie trzeba wkładać pieniędzy żeby cokolwiek zdobywać, nagradzają cię za sam fakt, że grasz.
+ dostępne na PC i telefony; chyba można grać z kimś, kto używa innego typu urządzeń niż my.
+ styl graficzny.
+ w przeciwieństwie do dbd — survivorzy są bardziej zindywidualizowani, mają różne (często nadnaturalne) zdolności, które niekiedy są dostępne tylko dla danej postaci.
+ wciąga, cholera.
+ cały czas coś się dzieje; normalnie jest tygodniowa rotacja darmowych postaci, więc znaczną część można wypróbować zanim się zdecyduje na kupno, poza tym co chwilę są eventy.
+ fajniuchne lore, sporo rzeczy się ze sobą łączy.

Z minusów — community bywa mocno dziwne i toksyczne. I camperzy, błeh.

Obecnie trwa event, w którym można grać każdą dostępną w grze postacią. Kończy się bodajże 6 maja, więc do tego czasu można popróbować, pozbierać punkty. Plus zaraz będzie collab z danganronpą, jeśli mamy tu fanów >D

Ogółem jakby ktoś chciał zagrać, można mnie znaleźć pod nickiem cynamon na serwerze — oczywiście — NA/EU. Chętnie też kogoś pouczę jak grać, choć mam czasem całkowite lagi mózgu i wcale nie gram tak długo, bo ledwie miesiąc xD

Lista grających (virusowy nick — nick w grze)
Szczur — cynamon
Lazarus — Wowotov
Cadoc — vfx
Nathair — Evendell
Menschenfresser — Natuchna

tu się zbieramy!

Ostatnio zmieniony przez Szczur dnia 09.05.20 10:30, w całości zmieniany 3 razy

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.04.20 0:22  •  Identity V Empty Re: Identity V
Ten event z danganronpą mnie zainteresował!
własnie pobrałem to to na pc, kryję się pod nickiem vfx. Gra się przyjemnie i to miła odskocznia od dbd, które już mi się na dobrą sprawę przejadło. :I
I tak jak na stronie jest napisane, że klient ma crossplay, tak jak grałem jeden mecz to ostrzegało mnie, że będę grał tylko z innymi graczami, którzy zasuwają na emulatorze/kliencie pc. mi to nie przeszkadza, ale no.

Cadoc
Nosiciel
Cadoc
Nosiciel

GODNOŚĆ :
Cadoc. Jego prawdziwe imię to Yanai.

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.04.20 0:25  •  Identity V Empty Re: Identity V
Ooo!! Wyślę ci zaproszonko jak skończę posta @@ w ogóle, usłyszałem, że trzeba mieć grę na obu urządzeniach żeby móc grać na pc. Kazało ci instalować na telefonie? 0:

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.04.20 0:44  •  Identity V Empty Re: Identity V
nope! kazało mi natomiast wybrać rodzaj telefonu z jakiego korzystam i konto, a ja wybrałem opcje logowania przez konto google, które jest przy okazji podłączone do serwisu z gierkami w goole play, więc może to pomogło. pewnie z czasem to pobiorę i na telefonie.
swoją drogą, to brawa dla tej gry za dodanie trybu z dwoma killerami przed dbd. :' )

Cadoc
Nosiciel
Cadoc
Nosiciel

GODNOŚĆ :
Cadoc. Jego prawdziwe imię to Yanai.

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.04.20 0:58  •  Identity V Empty Re: Identity V
Okej!! Jezu, dopchanie się do duo jako killerzy jest okropne, chcieliśmy ze znajomą zrobić duet przyjaznych kitajców (śmiesznie się złożyło, że mój main to Wu Chang a jej to Geisha XD) i czekaliśmy... 20 minut... Koniec końców się nie doczekaliśmy, ALE wierzę że kiedyś nam się uda.

W ogóle polecam pobawienie się na mapie z parkiem rozrywki. Można jeździć rollercoasterem, zjeżdżać ze zjeżdżalni i jeździć na karuzeli ;w;

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.04.20 1:11  •  Identity V Empty Re: Identity V
Skąd można to zassać?

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :
Nathair Colin Heather, pierwszy tego imienia, zrodzony z burzy, król Edenu i Desperacji.

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.04.20 1:13  •  Identity V Empty Re: Identity V
https://idv.163.com/m/
Powinno być gdzieś tutaj 0: ogółem mamy już dość ludu na team z tego co widzę |D

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.04.20 1:19  •  Identity V Empty Re: Identity V
Tylko jak ściągnę to, to proszę się mną zaopiekować.

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :
Nathair Colin Heather, pierwszy tego imienia, zrodzony z burzy, król Edenu i Desperacji.

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.04.20 1:21  •  Identity V Empty Re: Identity V
Mogę albo uciekać przez całą rundę i dać czas na dekodowanie albo umrzeć w 5 sekund... XD POSTARAM SIĘ

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.04.20 1:23  •  Identity V Empty Re: Identity V
NA POCZĄTKU TO FAJNIE JAK MI SIĘ WYTŁUMACZY KROK PO KROKU CO MAM ROBIĆ XD

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :

Powrót do góry Go down

Pisanie 29.04.20 2:02  •  Identity V Empty Re: Identity V
Dbdujesz... W Koralinie! Generalnie na początkowej randze jest raczej luźno, bo killerzy też nie ogarniają (choć ja siedzę na początkowej bo się boję rankedów XD)
Generalnie teraz masz dostępnych wszystkich, każda postać jest inna i ma poziom trudności od 1 do 3. Mi się super gra jako Prospector, First officer, Acrobat (moje najdroższe dziecko-) bądź Prisoner, bo lubię grać pod uciekanie i ratowanie (Luca Balsa best kiter) @@ za to na początku mocno się trzymałem grania jako Doctor, bo może się wyleczyć bez pomocy innych (ten ból, tu nie ma self care niestety).
Ogółem nie pamiętam czy dbd to ma, ale jeśli oberwiesz przechodząc przez okno/paletę albo dokonując z kimś interakcji - od razu leżysz. Wyjątkiem od tego jest Lawyer, choć nie wiem czy już dostał tego buffa.
Nie dekodujesz - masz kruki nad głową i killer dostaje powiadomienie, że ktoś się leni. Zrąbiesz skillchecka - też powiadomienie. Przechodzisz szybko przez przeszkody - też. Rozwalasz krzesła jako Gardener - też.
Jak słyszysz takie alfjjakdkszzzzszszs - Killer się teleportuje między jakimiś maszynami do dekodowania. Zanim się w pełni pojawi, pokaże się obok taki czerwony punkt.
Jeżeli po zdekodowaniu wszystkiego killer ma czerwone oczy - gra z tutejszym NOEDem. Tylko to trwa po prostu dwie minuty. Szczerze nie widuję nawet ludzi, którzy tego nie mają w buildzie...
Ogółem buildy są większe niż w dbd, nie masz czterech perków, tylko określoną ilość punktów, które możesz rozdzielić między wybrane umiejętności. Drzewko wygląda choćby tak, ja gram obecnie z podobnym buildem i w sumie jest ok (prowadzi do efektów podobnych jakie w dbd dają borrowed time i adrenalina).
Ogółem w community wrósł zwyczaj campienia (choć ja dalej uważam, że trzeba być frajerem żeby tak grać XD), ale wystarczy przed ratowaniem kogoś zbaitować cios (zacząć animację ratowania i ją przerwać) i przy cooldownie ataku uratować już normalnie.

Ze strony killera wygląda to tak, że masz punkty presence w czasie meczu; każdy cios zadany survowi ci je podnosi, dzięki czemu możesz odblokować sobie jakieś lepsiejsze umiejętności swojej postaci na czas meczu.
Killerzy mają jeszcze kilka dodatkowych zdolności, na przykład:
- teleport (raz na X czasu możesz się teleportować między maszynami do dekodowania/survami na krzesłach/bramami jeśli wszystko już zdekodowane)
- abnormal (pozwala resetować progress dekodowania o 60%, każde kolejne użycie zmniejsza reset o 3%)
- blink (krótki teleport w zasięgu wzroku)
- excitement (nie mam pojęcia jak to działa...)
- peepers (zostawiasz dziwnego cosia z okiem, który cię zaalarmuje jeśli surv koło niego przejdzie)
- patroller (możesz być wrednym karłem i gryźć ludzi po kostkach... Dosłownie)
- listen (jeśli ktoś nie przestanie prowadzić interakcji bądź będzie biegł - ten skill ci go pokaże)

Kolejnych bohaterów kupujesz za żółte puzzle bądź za echoes. Pierwsze dostajesz za granie, drugie za sypanie hajsem. Po evencie będą dostępni dla nowych tylko Lucky guy, thief, doctor, gardener i lawyer. Darmowa tygodniowa rotacja (ta normalna, poza eventem) jest rozpisana w tym poście.
Z moich morderczych mainów, mocno polecam Wu Changa (darmowy teleport co chwila, stunowanie, biała forma ma tak powalony hitbox że to poezja...) i Photographerem (można fajnie jumpscare'ować), coś tam ogarniam jako Dream Witch (uważana za największego overpowera w grze) i uczę się Bloody Queen (podobna reputacja do DW).

I w sumie nie wiem co jeszcze powiedzieć tak na start xD o, przed Klaunem trzeba po prostu uciekać. Nie kombinować. Run for your life, Klaun to zło.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie   •  Identity V Empty Re: Identity V

Sponsored content

Powrót do góry Go down

:: Off :: Gry

Strona 1 z 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next