Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

:: Off :: Karty Postaci

Go down

Pisanie 11.04.19 21:11  •  Popielica Empty Popielica
Godność: Amelia Ewangelina
Zawód: Sprzedaje to, co namaluje
Miejsce zamieszkania: Desperacja (Góry Shi)

Nie wiem, czy wiecie, ale obliczanie sumy wszystkich cyfr w jakiejś liczbie jest prostsze, niż sądzicie. Wystarczy przyjąć do siebie pewną prawidłowość: kiedy doliczymy w którymś momencie do dziewiątki, zapominamy o niej. I robimy tak z każdą następną dziewiątką, aż zostaną same inne liczby, które sumujemy.

Organizacja: Kościół Nowej Wiary
Stanowisko: Wierny
Rasa: Człowiek
Ranga: Desperat

Dlaczego musimy tak traktować każdą dziewiątkę? To proste – zauważcie, że liczba dziewięć jest tak jakby liczbą o jedno mniejszą od jedynki. Przykładowo taka dziesiątka. Liczbą mniejszą o jedno jest dziewiątką, a sumą liczb w dziesiątce jest jeden. Dlatego dziesięć równa się jedynce. Mam nadzieję, że rozumiecie?

Umiejętności:
~ Potrafi dobrze szkicować w ołówku i malować kredkami akwarelowymi i temperami
~ Umie w rozmowie z kimkolwiek tak "zmanipulować" osobę, by zdradziła dziewczynie przydatne informacje.
~ Bardzo dobrze gotuje
~ Jest pamiętliwa - lecz zazwyczaj  pozytywnym znaczeniu tego słowa
~ Sprawnie liczy, dlatego uwielbia matematykę

Słabości:
~ Ma skłonności do piromanii
~ Do głodzenia się również, podchodzi pod anorektyczkę
~ Często się jąka, mówi cicho, szybko i niewyraźnie.
~ Pisaliśmy w umiejętnościach o jej pamiętliwości; niestety, to idzie również w drugą stronę

Dodatkowo takie dodawanie ułatwia nam to, że: jeśli od dziewiątki odejmiemy liczbę x, otrzymamy pewien wynik. Niech to będzie y. Kiedy chcemy podwoić liczbę x, suma cyfr tego podwojenia jest równa liczbie, którą otrzymamy w działaniu: x-y. Chyba proste?

Wygląd zewnętrzny:
Chodzi ciągle w tym samym stroju. Jest zaniedbana, ale - jakimś dziwnym trafem - wcale nie cuchnie. Ma długie, proste blond włosy, z kokardką na czubku głowy. Rzadko kiedy się uśmiecha. Jej ruchy są sztywne, zwłaszcza gdy idzie. Można wtedy porównać ją do robota. I ma piegi. Niewiele... niezbyt widoczne... ale ma. Jest osobą niską i chudą (ma problemy z anoreksją), o wzroście 150 cm, i wadze 35 kg, co ewidentnie wskazuje na wychudzenie.

Charakter:
Pechowa, z reguły zamknięta w sobie, chociaż czasami ujawnia się całkowicie inna odsłona jej osobowości. Ta malutka, chudziutka istotka ma problemy natury psychicznej, głównie chodzi tu o jej piromanię. Po prostu widok ognia, który najlepiej wznieciła ona sama, uspokaja ją, pomaga opanować zszargane nerwy. Jest zagubiona, można ją uznać za potencjalną samobójczynię, pod pewnym warunkiem - jeśli zaakceptuje się teorię, jako że prawdziwy samobójca nie robi tego, bo nie chce żyć.. Taki człowiek tak naprawdę chce żyć, chociaż... nie bardzo wie, jak.
Nasza Popielica to osoba, która nie bardzo się angażuje ze wszystko. Przyjmuje wszystko, jakie jest, bez zagłębiania się w szczegóły. Może to dlatego nie ma zbyt znaczącej funkcji w Kościele Nowej Wiary? Nie zawsze orientuje się w tym co się na świecie dzieje?

Dodatkowe:
To najlepsze miejsce by zaznaczyć, że  dziewczyna jest poniekąd... geniuszem. Właśnie tak. Matematycznym rzecz jasna. W szkole inni uczniowie z klasy są o to bardzo zazdrośni, i to jeden z kilku powodów, dlaczego ją gnębią. Innym zaś jest jej piromania. To jeden z powodów, dlaczego można mówić o niej jako o potencjalnym samobójcy.

Ostatnio zmieniony przez Popielica dnia 15.04.19 17:57, w całości zmieniany 2 razy

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 13.04.19 13:53  •  Popielica Empty Re: Popielica
Gotowe!

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 14.04.19 18:52  •  Popielica Empty Re: Popielica
Okej. Miasto-3 to utopia; nie ma tam miejsca na zaniedbane jednostki. Widząc dziewczynkę w obszarpanych łachach, Władza natychmiast by się nią zainteresowała. Sami obywatele M3 nie mają też możliwości przechodzenia na tereny Desperacji — uznane jest to za formę ucieczki i kończy się karą (wydaleniem), nie ma więc szans, aby dziecko uczęszczało do szkoły, a przy okazji było członkiem Kościoła Nowej Wiary. Więc albo zostaje w Mieście-3, ale poprawia swój wygląd (ewentualnie nie poprawia i narażasz bohaterkę na interwencję S.SPEC), albo zmienisz jej miejsce zamieszkania na Desperację (np. Góry Shi, skoro ma należeć do KNW).

Daj mi znać na co wybierasz.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 15.04.19 18:02  •  Popielica Empty Re: Popielica
Jak widać w KP, wybrałam tę ostatnią opcję. Mam nadzieję, że to z malarstwem przejdzie?

Daj mi znać na co wybierasz
*Daj mi znać co wybierasz

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 15.04.19 21:25  •  Popielica Empty Re: Popielica
~ Potrafi dobrze szkicować w ołówku

*ołówkiem

~ Jest pamiętliwa - lecz zazwyczaj  pozytywnym znaczeniu tego słowa

*w pozytywnym

Nasza Popielica to osoba, która nie bardzo się angażuje ze wszystko.

*we wszystko

Jak już chcemy być drobiazgowi.

Akcept.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie   •  Popielica Empty Re: Popielica

Sponsored content

Powrót do góry Go down