Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

:: Off :: Karty Postaci

Go down

Pisanie 12.01.14 16:27  •  Model PJ-1801e993C Empty Model PJ-1801e993C
Proszę o wypełnienie poniższych kroków, aby dostać się do sekwencji głównej. Mógł wyczytać informatyk z ekranu komputera. Obok niego leżał podpięty android modelu PJ-1801e993C klasy użyteczności A. Gruby spaślak podrapał się po głowie i zaakceptował aktualizację oprogramowania. Na ekranie wyskoczył pasek z postępem aktualizacji.
-No to mogę udać się na małą drzemkę, za nim ta kupa złomu aktualizuje swoje oprogramowanie...- Powiedział sam do siebie i wyszedł z pomieszczenia. Aktualizacja trwała w najlepsze do momentu gdy ekran zabłysnął zielonym światłem i nie włączył się głośny alarm o błędzie nr 104. Informatyk zerwał się natychmiast z łóżka i pobiegł do pokoju. Android leżał w tym samym miejscu z otwartymi oczami i ustami. Na ekranie widniała lista z sekwencją główną.
Godność: PJ-1801e993C.
Pseudonim: Brak.
Orientacja: Brak.
Zawód: Brak.
Miejsce zamieszkania: Błąd nie można wczytać mapy.

Organizacja: Niezidentyfikowany błąd.
Rasa: Niezidentyfikowany błąd, nie zrozumiano sekwencji.
Ranga: Niezidentyfikowany błąd, nie zrozumiano sekwencji. Obiekt zainfekowany.

Błąd nr 104. System zainfekowany przez niezidentyfikowany virus.

Uzbrojenie: Rozszerzenie nr 110: Ulepszona motoryzacja- Obiekt potrafi wykorzystywać 300% zasobów swojej mocy. Staje się niebywale silniejszy, szybszy oraz wytrzymalszy. Następują delikatne modyfikacje wyglądu obiektu. Obiekt zostaje pokryty czarną stalą ochraniającą wszystkie ważne układy. Ulepszona motoryzacja trwa do 10 minut(Notka na czyli 4 posty lub mniej), jeśli utrzyma się dłużej skutkuje przegrzaniem i wyłączeniem się systemu w celu resetu.

Brak innych rozszerzeń. Uwaga obiekt zainfekowany nieznanym virusem, aktualny stan:spoczynek.
Sekwencje boczne:

Umiejętności: Rozwinięcie wiedzy: Obiekt posiada ogromną wiedzę na temat budowy robotów, biotechnologi. Kod 021503- Nieznana aktualizacja
Samonaprawa: Obiekt dostając odpowiednie narzędzia potrafi zreperować sam siebie oraz inne roboty. Kod 010305- Wynika z rozwinięcia wiedzy.
Walka: Obiekt zna wszystkie istniejące sztuki walki jakie tylko powstały. Kod 1519203- Nieznana aktualizacja.

Uwaga: Obiekt przechodzi ze stanu spoczynku w stan aktywny. Zalecane jest odejście. Błąd, błąd, obiekt zainfekowany.

Monitor zabłysnął ponownie zielonym światłem, po chwili można było ujrzeć napis Program Afterlife uruchomiony: Kod 9923c21p aktywny. Skanuję poziom uszkodzenia systemu, kasuję zbędne programy. Informatyk lekko zbaraniał gdy ujrzał to co się dzieje z jego androidem, który został zainfekowany jakimś dziwnym virusem lub oprogramowaniem hakerskim. Szybko wystukał pare własnych kodów ale to i tak nic nie dało. Na ekranie ukazały się parametry androida oraz jakie pliki są kasowane.

Słabości: Program Afterlife ujawnia parametry obiektu PJ-1801e993C.
-Obiekt nie może być podawany wysokiemu napięciu elektrycznemu.
-Obiekt nie może korzystać w stanie krytycznym z ulepszonej motoryzacji
-Obiekt nie odczuwa uczuć, ciężka asymilacja.

Proces Afterlife 50%, obiekt zdatny do użytkowania syntezatora mowy. Stan aktywny, proszę się odsunąć.

Na ekranie wyskoczyła dalsza sekwencja boczna:

Wygląd zewnętrzny: Obiekt upodobniony do postaci ludzkiej. Zachowane wszystkie cechy człowieka. Kolor oczu zielony, włosy koloru żółtego, skóra biała.

Systemy gotowe, Program Afterlife ukończony brak historii, częściowo zachowany charakter.
Z końcem tego zdania android całkowicie się ocknął. Był to wysoki mężczyzna, ciało ludzkie odzwierciedlone było w stu procentach. Stał z zamkniętymi oczami a z jego ust dało się usłyszeć mechaniczny głos.-Nastrajanie głosu w toku...- Otworzył oczy a na jego twarzy pojawił się delikatny uśmiech, tak jakby w tę istotę wstąpiło coś innego niż tylko określony program. Informatyk szybko odsunął się jak poparzony od swego podwładnego. Który był całkowicie nagi, jego oczy błyszczały jak szmaragdy a ciało było z pozoru idealne, gdyż pod fałszywą skórą była czarna stal o łącznej masie 200kg, był o wiele wyższy od swojego dawnego szefa, gdyż posiadał 190 cm wzrostu. Informatyk wystraszony tą całą sytuacją wystukiwał jakieś kody i sekwencje jednak to nic nie pomogło, android żył juz własnym życiem. Złapał przewody podpięte do jego ciała i jednym ruchem oderwał je wszystkie stając się samowystarczalną maszyną, niepotrzebującą żadnych poleceń. Wkrótce ponownie przemówił do informatyka głosem niepodobnym do maszyny. -Gdzie ja jestem!?- Wrzasnął tak, iż ekran pękł na kawałki. Android podszedł do informatyka i podniósł go za koszulę i spojrzał mu prosto w oczy. Dało od razu zrozumieć, iż ten android jest małomówny. A główne cechy jego charakteru to brutalność, opanowanie, świadomość odmienności oraz poczucie wyższości nad innymi. Można było się spodziewać jego brutalności jednak kolejna cecha uaktywniła się w nim szybko, mianowicie ciekawość świata. Teraz gdy program afterlife był ukończony ten android doznawał więcej bodźców zewnętrznych. Słyszał więcej oraz widział więcej, a to doprowadzało go do szału. Informatyk z strachu zemdlał więc biedny android cisnął nim o ścianę powodując średnie urazy ciała jak i głowy. Znalazł raz dwa jakieś ubrania i wyszedł drzwiami z tego mieszkania. Jego celem była organizacja łowców, wpisane miał już w swój system, iż jest wtajemniczony.

Dodatkowe:
Brak, ale za to jest pare słów od mnie.

Chciałem aby moja postać samodzielnie się rozwijała i mogła dokonywać wyborów, nie podałem organizacji gdyż sądzę, że dopiero na fabule wyjdzie gdzie dołączy on i jak bardzo ulegnie jego zmianie charakter oraz czy uda mu się z asymilować z społeczeństwami.

Ostatnio zmieniony przez PJ dnia 13.01.14 20:34, w całości zmieniany 1 raz

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 13.01.14 20:16  •  Model PJ-1801e993C Empty Re: Model PJ-1801e993C
nie znanym
"Nieznanym".
Samo naprawa:
"Samonaprawa".
z stanu
"Ze" stanu.
Informatyk lekko zbaraniał gdy ujrzał to co się dzieje, nie wiedział co się dzieje z jego androidem,
Powtórzenie.
samo wystarczalną
"Samowystarczalną".
nie potrzebującą
"Niepotrzebującą".
nie podobnym
"Niepodobnym".
Dało od razu zrozumieć, iż (...)
"Dało się od razu zrozumieć" <- uciekło ci. ._.
W wielu miejscach zapomniałeś też o przecinkach. Między innymi:
Stan aktywny, proszę się odsunąć.
Informatyk lekko zbaraniał, gdy ujrzał (...)
Nie wiem też, dlaczego po dwukropkach nie robisz spacji.
Wygląd zewnętrzny:Obiekt (...)
Tutaj chociażby, choć przykładów jest więcej.

Tyle ode mnie. Tak mniej więcej. Karta ciekawie opisana, ale popraw błędy. Wtedy dam ci akcepta.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 13.01.14 20:36  •  Model PJ-1801e993C Empty Re: Model PJ-1801e993C
Poprawione jak się nie mylę wszystko.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 13.01.14 21:01  •  Model PJ-1801e993C Empty Re: Model PJ-1801e993C
Model PJ-1801e993C Fkag