Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

:: Off :: Karty Postaci

Go down

Godność:
Aurea O’Nell
Pseudonim:
Silence , Auris, Aurel
Kierując się wyglądem można uważać, że Auri ma niespełna dziewiętnaście lat, choć tak naprawdę powinny z niej zostać już same kości, o ile zostałaby zabalsamowana ;-; Bo tak to Puff! Z prochu powstałeś w proch się obrócisz.
Orientacja:
Niestety dla co poniektórych, tak jak od wielu setek lat, jest to uważane za normę społeczną, Aureę znacznie bardziej pociągają przedstawiciele płci rzekomo brzydszej.
Zawód:
Na co dzień zajmuje się pracą w bibliotece.
Miejsce zamieszkania:
Idylla, Arkadia, Eldorado, Utopia, Ziemia Obiecana lub po prostu Eden.

Organizacja:
-
Rasa:
Skrzydlata, nieśmiertelna.
Ranga:
Żołnierz Armii Zastępów Skrzydeł Ludzkości

Moce (/artefakty/technologia):
►Z żywiołów zaprzyjaźniła się z mocą władania wiatrem.  
►Posiada umiejętność wymazywania wspomnień, co jest bardzo przydatne w życiu codziennym. Jest w stanie tego dokonać za dotknięciem skroni i może „przebierać” w wspomnieniach i po prostu je usuwać. Ale jest jedna wada. Usuwając komuś wspomnienia, stają się jej wspomnieniami z nią w roli głównej.
►Trzecią jej mocą jest kosa. Tak wiem. Aniołek taki dobry, niewyciągnięty z Otchłani, paradujący z kosą. A jednak. Przywołuje ten artefakt z siebie. Można nawet powiedzieć, że wyciąga go z siebie.
Ahooj marines ! Aurie is on the boat ! Dy7h

Umiejętności:
►Niczym Legolas patatajający na swym dzielnym, białym rumaku(nie wiem czy Legolas patatajał) strzela z łuku równie dobrze, jak nie lepiej.
►Nie wie na co jej to, ale nauczyła się łaciny i hebrajskiego. Ot takie widzimisię.
►Potrafi szyć. Tu chodzi tylko i wyłącznie o zaszywanie dziur w skarpecie. Ot takie beztalencie.

Słabości:
►Mimo, że jest kobietą, to kuchnia i gotowanie z nią związane jest co najmniej czymś nieosiągalnym.
►Miewa problemy z zabiciem na polu walki. Nie może spojrzeć przeciwnikowi w oczy, ponieważ mięknie wtedy i nie jest w stanie zadać ostatecznego ciosu.

Wygląd zewnętrzny:
Co można powiedzieć o jej wyglądzie? Jest średniego wzrostu, bowiem metrówka przy futrynie wskazuje równiuteńko 168 cm. Nie jest ani wychudzona, ani nie ma nadwagi. Można by rzec, że wygląda normalnie. Ma czym oddychać jak i na czym siedzieć, a waga od lat niezmienne wskazuje 51 kg. Ma zdrowy odcień koloru skóry, jak na przedstawiciela rasy białej, bo wśród Aniołów też są biali, czarnuchy, żółci i czerwoni(Nie, nie jestem rasistką ;-;). Posiada delikatne rysy twarzy, którą okalają długie do połowy pleców, ciemnobrązowe włosy. Jest właścicielką pary dużych oczu o delikatnie migdałowym kształcie, a tęczówka w nich przybrała kolor mroźnego błękitu. Uzupełnieniem całej twarzy jest drobny, lekko zadarty nos i różane usta. Na co dzień Aurea lubi się ubierać w… W co bądź. Nie ma jakoś specjalnie sprecyzowanych gustów. Choć najczęściej ubiera się w różnego typu marynarki, glany, krótkie topy lub bralety w zestawieniu z rurkami, krótkimi spodenkami czy leginsami.
Charakter:
Infantylna, arogancka, sarkastyczna egoistka. Nie brzmi to jak pierwsze zauważalne cechy charakteru Anioła, nie? W końcu Ci Skrzydlaci powinni zawsze być gotowi do niesienia pomocy człowiekowi w chwilach zwątpienia, siedzieć i wpierać ich mimo, że nie wiedzą o nich, dbać o nich, chronić, szerzyć dobro, dbać o pokój na Ziemi i inne pierdoły. A kij prawda! Jak się taki znajdzie, to ją powiadomcie, bo takiego nie zna i chętnie pozna by zapytać z jakiego psychiatryka uciekł. Bądź co bądź aniołowie są dobrymi istotami i można powiedzieć, że nawet brzydzi ich przelew krwi, czy coś… Ale walczą. Są odważni, waleczni. Miewają chwile zwątpienia, ale wtedy mają nadzieję, że Bóg nad nimi czuwa i dadzą radę. Momentami mieszkańcy Niebios zachowują się wręcz wulgarnie bluzgając na prawo i lewo czy upijając się do nieprzytomności. Jednak nie zostają(i chwała za to) uznani za upadłych. Odkąd ta „garstka” została zesłana na Ziemię, wcale nie jest tak grzeczna, potulna i posłuszna jak była w Raju. I właśnie taka sama jest Aurea. Może z małymi odchyłami na jej dziwactwa. Jak na przykład to, że lubi kanapkę z serkiem topionym ogórkowym z paluszkami, łyżeczką dżemu i plastrem szynki, to że potrafi ot tak zacząć sobie śpiewać pod nosem i do tego tańczyć*Billie Jean is not my lover AU! She's just a girl who claims that I am the one, but the child is not my son*. Bo chyba to, że uwielbia w nadmiarze wąchać świeże pranie, nie należy do dziwactw, nie? Każdy przecież to lubi. Powiedzcie, że tak T^T.

Historia:  Nie. Jakoś nie mam ochoty.

Dodatkowe:
►Nie lubi psów. No nie dzierży ich po prostu. Ale kotałki za to jak najbardziej uwielbia.
►Lubi czerwone wino i whisky.
►Rzadko rozkłada skrzydła. Twierdzi, że są zmorą, ale odjąć ich sobie nie da. Atfu!
►Ma silną alergię na czekoladę. Mimo tego potrafi zjeść opakowanie tabletek przeciwalergicznych i nażreć się(dosłownie!) kilku tabliczek czekolady.
►Gdy dostała się na Ziemię, popłynęła z nurtem i kilka razy zdarzyło jej się upalić. Tak tak. Niegrzeczna ona.

Wiem, wiem. KP do idealnych nie należy. Proszę o wskazanie błędów : )

Ostatnio zmieniony przez Aurea dnia 06.01.14 17:17, w całości zmieniany 2 razy

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

No to skoro już prosisz o te błędy, to taka uwaga na początek – zdarza ci się stawiać spacje przed znakami interpunkcyjnymi, zwłaszcza przed wykrzyknikami, a tego się nie robi. Kropki, przecinki, znaki zapytania i wykrzykniki lubią mieć tekst obok siebie. Z kolei, gdy wyliczasz dane rzeczy w dodatkowych, dobrze byłoby postawić spację za znakami. *chory na punkcie stawiania spacji, choć jego własna nawala czasem* To teraz reszta kwestii.

Ale kotałki za to jak najbardziej uwielbia.
Wszystkie koty na forum się kłaniają. ~

Wybierając rangę Anioła Zastępu musisz wybrać dla postaci konkretny Zastęp. Póki co na forum istnieją dwa: Zastęp Białych Wilków i Zastęp Skrzydeł Ludzkości, więc sobie wybierz jeden z nich.

Moce.
Bonus przy wyborze tej rasy:
+ 1 moc dodatkowa (jeden z żywiołów);
Czyli już z góry wiadomo, że musisz zrezygnować z jednego żywiołu. Także zdecyduj się na aero- lub pirokinezę, bo tak to byłby już jednak dwie moce.
Co do drugiej mocy w sumie nie mam jakichś wielkich zastrzeżeń, ale powiedzmy, że może wymazać wspomnienia raz na sesję, tylko jednej osobie. A tak to obie moce męczą twoją postać w jakiś sposób. W każdym razie przez te moce – do poprawy.

Fucker
Rottweiler     Opętany
Fucker
Rottweiler     Opętany

Powrót do góry Go down

Dobra. Wiem, wiem męczę. Spójrz jeszcze raz, czy wszystko zostało poprawione? Jakby coś jeszcze było, to poprawię.
Tak, doskonale wiem jak bardzo roi się na forum od kotów.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Yep, teraz wszystko jest okej. *elokwencja* Te urocze emotki w opisach. No nic. W takim razie możesz spokojnie wojować na fabule.

Ahooj marines ! Aurie is on the boat ! Ue3d

Fucker
Rottweiler     Opętany
Fucker
Rottweiler     Opętany

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down