Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

Strona 1 z 2 1, 2  Next

Go down

Pisanie 16.02.15 17:30  •  Rozpiska grup Empty Rozpiska grup
Ostatnio rozmawiałem z Taihen i poczynił się nam pewien pomysł. Zauważyliście pewnie, że grupy coraz bardziej się rozwijają. Zaczynacie tworzyć własne tradycje, przyzwyczajenia, zasady, wydarzenia. Ustalacie pewne normy, bez których się nie obejdzie.

Sęk w tym, że nowi mogą o wszystkim nie wiedzieć. Ba. Nie wiedzieć nawet o połowie tego, co wy wymyśliliście. Warto byłoby o tym wspomnieć. Najlepiej gdzieś w Kompendium. Najlepiej w dziale z grupami.

Tyle, że zaraz w temacie z opisami grup wyszłyby nam kilometrowe opisy, przez które nikt o zdrowych zmysłach nie chciałby się przekopywać (desperatów prosimy na lewo, reszta idzie za mną). Co wy na to, aby w dziale z grupami, każda grupa założyła jeszcze oddzielny temat? Użytkownik, nasz nowy Kowalski-kun, wpierw wchodziłby do tematu głównego, by zaznajomić się z ogólnymi, krótkimi opisami, a jeśli dana grupa szczególnie by go zainteresowała: mógłby poczytać o niej więcej właśnie w tematach "indywidualnych".

Nie wiem, jak u reszty, ale DOGS ma już... sporo do wprowadzenia. Oczywiście, mogę to wypisać w "poziomie -4", upchnąć gdzieś na chama i hulaj dusza. Tyle, że gang nie jest bandą uroczych ratlerów (shh, Hanako, shh) i parę naszych "nowych" rozwiązań będzie dość brutalne. Czy każdy by się chciał na to pisać? Nie mam pewności. Niektóre fakty wręcz musiałyby się znaleźć w Kompendium, by później nie spotkać się z buntem usera ("nie wiedziałem, że tak to wygląda! Nie wiedziałem, że tak to robicie!")... tyle, że tych faktów jest dość sporo.

Przywódcy zakładaliby jeden temat (jeden dla S.SPEC, dla Łowców, KNW, Smoków i DOGS) i edytowaliby pierwszy post, jeśli dochodziłyby nowe święta, rytuały czy ciekawostki, których nie ma w opisie ogólnym, a które mogłyby zachęcić (/zniechęcić) nowe dusze do dołączenia.

Szczególnie chodzi też o wypromowanie organizacji. Wywalenie na stół jej atutów, również pod kątem fabularnym (np. S.SPEC mogłoby organizować co jakiś czas wypady na Desperację, gwarantując wojskowym wyżywienie i ewentualną pomoc medyczną w razie wywiązania się walki z wymordowanymi).

Teraz szybka ankieta: za, przeciw? Szczególnie zwracam się do przywódców grup, bo to oni musieliby zakasać rękawy i wystrugać temat.

Ostatnio zmieniony przez Growlithe dnia 16.02.15 17:35, w całości zmieniany 1 raz

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down

Pisanie 16.02.15 17:34  •  Rozpiska grup Empty Re: Rozpiska grup
Jak już mówiłam, jestem za, bo nikt nie wie o co chodzi w Kościele i po części dlatego nie chce do niego dołączyć. Zdecydowanie pomogłoby to też nowym na podjęcie decyzji, bo nie każdego satysfakcjonuje krótki opis i wiele niedopowiedzeń.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 16.02.15 17:39  •  Rozpiska grup Empty Re: Rozpiska grup
Jasne, za. Sam ostatnio z kolei myślałem nad propozycją wprowadzenia tematu do kompendium z technologią S.SPEC (którą sobie gdzieś tam powolutku opisuję) ponieważ akurat z nią sprawa jest inna niż z technologią innych grup. Opisać i ujednolicić. Ale to możnaby wcisnąć i do tego. Zatem taaajest.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 16.02.15 17:41  •  Rozpiska grup Empty Re: Rozpiska grup
No za.

Zero
Anioł Stróż
Zero
Anioł Stróż

Powrót do góry Go down

Pisanie 16.02.15 17:43  •  Rozpiska grup Empty Re: Rozpiska grup
Yup, za.

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :
Nathair Colin Heather, pierwszy tego imienia, zrodzony z burzy, król Edenu i Desperacji.

Powrót do góry Go down

Pisanie 16.02.15 17:49  •  Rozpiska grup Empty Re: Rozpiska grup
Proponowałem to już w tajnych kazamatach Drugsów, więc za!

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 16.02.15 17:59  •  Rozpiska grup Empty Re: Rozpiska grup
Za. Argumenty mówią same za siebie.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 16.02.15 18:00  •  Rozpiska grup Empty Re: Rozpiska grup
100% za, wreszcie opis masowych mordów SPECu będzie zaktualizowany.
Już przeczuwam kłótnie, jak tylko pojawią się sprzeczności w poszczególnych pomysłach.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 16.02.15 18:01  •  Rozpiska grup Empty Re: Rozpiska grup
Yup, myślę że i łowcy mieliby coś do opowiedzenia o sobie w takim temacie, bo w swoim gronie bardzo chętnie na ten temat dyskutujemy. Tak więc jestem za.

Yū ✿
Przywódczyni
Yū ✿
Przywódczyni

Powrót do góry Go down

Pisanie 16.02.15 18:02  •  Rozpiska grup Empty Re: Rozpiska grup
Zdecydowanie, za. Opowiadanie nowym tego wszystkiego za każdym razem jest trochę niepraktyczne. Zwłaszcza, gdy nazbiera się tego duużo.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 16.02.15 18:12  •  Rozpiska grup Empty Re: Rozpiska grup
Ja tez jestem za, szkoda to jakoś zaprzepaścić i stracić

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 1 z 2 1, 2  Next