Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

:: Off :: Karty Postaci

Go down

Pisanie 18.01.15 1:42  •  Y26 Empty Y26
Godność: Y26
Pseudonim: Y
Orientacja: Aseksualny
Zawód: Lekarz w lokalnym szpitalu
Miejsce Zamieszkania: Miasto 3
Organizacja - "Jeśli mam wybierać między złem a złem to wole nie wybierać wcale" ~ Geralt z Rivii
Rasa - "Przypatrzcie się ! Oto cud techniki ! Perfekcja w chłodnym stalowym wydaniu ! Podziwiajcie majestat, oto android z pamięcią i charakterem człowieka !" ~ Doktor Heirlich, Berlin 2832. Android, Biomech

Przedmioty:
1. Pistolet "Afterburner" projektu Francuskich inżynierów z byłej firmy produkującej broń "D'Avugne Corporation", obecnie stacjonujących na terenie Miasta 5. Afterburner nie różni się praktycznie niczym od zwykłych Japońskich pistoletów. Strzela tą samą amunicją, wygląd też bardzo podobnie. Ale ma dwie BARDZO duże różnice. Niemiecka niezawodna konstrukcja, spowodowało drastyczne zwiększenie celności oraz niezawodności. Praktycznie nigdy się nie zacina a lepsze wyważenie powoduje, że ma zwiększoną celność.

2. PZM - Przenośny Zestaw Medyczny "Himler&Seifel". Również Niemieckiej produkcji zestaw do "wyciągania z za drugiej strony" albo raczej kiedy mają ją już przekroczyć.  Padłeś nie przytomny ? Ocucimy cię. Zatrzymana akcja serca ? Mały defibrylator nie koniecznie Cie podniesie, ale lepsze to niż nic. Masz ranę otwartą ? Na pewno gdzieś został jeszcze kawałek bandaża. Jedyne tak naprawdę czego tu nie ma to leków na receptę, oraz bardziej skomplikowanych  odtrutek.

Umiejętności
-Zaawansowana wiedza medyczna. Możliwość zdiagnozowania, wypisywania recept oraz prowadzenia podstawowego leczenia. Jako bardziej zaawansowana część wiedzy medycznej, potrafi przeprowadzać zabiegi chirurgiczne. Wycinanie guzów, przeszczepy i implanty nie mają przed nim tajemnic.
-Umiejętność strzelania z Afterburnera. Reszta pistoletów ręcznych jest zbyt "barbarzyńska" oraz "prostacka w budowie" by w ogóle rozważyć uczenie się z nich strzelać.

Słabości

-Oczywiście typowa dla androidów słabość, podatność na elektryczność.
-Zupełny brak doświadczenia bojowego. W starciach większych niż 1v1 nie ma pojęcia jak sobie poradzić z przeciwnikiem.

Wygląd zewnętrzny

192 centymetry wzrostu, 164 kilogramy (z racji bycia Androidem), czarne krótkie włosy, brązowo-żółte oczy, oraz różowo-biała karnacja.

Charakter

Bycie biomechem takim jak Y26 ma swoje zalety. Mimo częściowej utraty charakteru pozostały w nim resztki empatycznośći dla ludzi. Nie jest jej dużo, i praktycznie zawsze pozostaje w typowym dla androidów charakterze - zimnym wyrachowaniu. Nie zapłacze, ani nie pokocha, ale dalej może kogoś polubić albo zrozumieć dlaczego odczuwa smutek.

Historia

Chcesz się czegoś dowiedzieć ? To popytaj, może ktoś coś wie...albo zadaj pytanie bezpośrednio do samego Y26. Rzadko mówi coś o sobie, ale im więcej z kimś się przebywa tym więcej można z niego wyciągnąć.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 18.01.15 12:01  •  Y26 Empty Re: Y26
Hej.
Zanim dostaniesz akcept, musisz poprawić parę błędów.
• Przed znakami interpunkcyjnymi nie stawia się spacji. U ciebie ten problem pojawił się w związku z pytajnikami. Popraw.
• Masz też problemy z interpunkcją - w paru zdaniach zabrakło mi przecinków albo pojawiły się bez powodu, ale nie jest to coś na tyle tragicznego, żebyś musiał wszystko poprawiać (raczej dajesz radę).
• Rozbuduj trochę wygląd. W praktyce nie ma wymaganego minimum, ale te 4-5 zdań rozbudowanych wygląda przeciętnie dobrze i więcej wymagać nie będę.
• Widziałem też parę wpadek z "nie", na przykład:
Padłeś nie przytomny
Nieprzytomny. Razem.
Mały defibrylator nie koniecznie Cie podniesie
Niekoniecznie. Też razem.

Popraw to, co ci wyżej wypisałem i rozbuduj wygląd.

Arcanine
Wilczur     Poziom E
Arcanine
Wilczur     Poziom E

Powrót do góry Go down