Ogłoszenia podręczne » KLIKNIJ WAĆPAN «

:: Off :: Karty Postaci

Go down

Pisanie 11.09.14 18:50  •  Rosie  Empty Rosie
Godność: Ryoko Komatsu
Pseudonim: Rosie

Orientacja: homoseksualista
Zawód: nigdzie nie pracuje, jest za młody, utrzymują go rodzice.
Miejsce zamieszkania: Miasto-3

Organizacja: -

Rasa:Człowiek

Ranga: Uczeń

Moce (/artefakty/technologia): -
Umiejętności: Potrafi czytać, pisać... liczyć... no i dość dobrze gotuje. Całkiem nieźle gra na gitarze, potrafi obsługiwać komputer w zakresie ponadpodstawowym i ma talent do nauki języków - posługuje się japońskim, niemieckim i angielskim, a ostatnio liznął trochę francuskiego.

Słabości: boi się burzy, pająków, nienawidzi ciasnych pomieszczeń, ma lęk wysokości... chyba więcej słabości mieć nie można. A, i jeszcze ma kłopoty z zapamiętywaniem - czy to dat, imion, nazwisk... czegokolwiek.

Charakterek: Buntownik, to na pewno. Kiedyś, gdy mieszkałem z rodzicami, ojciec starał się jakoś temperować mój charakterek, jednak teraz, gdy jestem w domu dziadków, nie ma na mnie żadnego wpływu. Bądźmy szczerzy - nikt nie ma na mnie wpływu. Zachowuję się i ubieram tak jak chce. Chyba można powiedzieć, że jestem indywidualistą. Tak, na pewno nim jestem. Bo wiecie jak to jest, wychowywałem się z trójką braci, każdy z nas walczył o uwagę zapracowanych rodziców - trzeba było wypracować w sobie charakterek. Jednak tak naprawdę to, jaki teraz jestem, zawdzięczał jedynie sobie i otoczeniu. A jaki jestem? Żądny przygód. Miejscami perwersyjny. Seksoholik na pełen etat. Ale tak naprawdę, w głębi duszy, jestem wrażliwym romantykiem i poszukuje kogoś, kto ujarzmi we mnie tego buntowniczego, agresywnego i pyskatego gostka, którym również jestem. Tak, jestem jedną wielką mieszanką. Indywidualnością, której nie sposób opisać w kilku zdaniach. Wystarczy spojrzeć na mój ubiór, na to jak wyglądam, na to jak zachowuje się postawiony pod ścianą. Potrafię krzyknąć, warknąć, tupnąć nogą, czasem walnąć kogoś pięścią w zgrabną szczękę - ale to tylko wtedy, kiedy jestem do tego zmuszony. W rzeczywistości nie skrzywdziłbym muchy, chociaż... lubię ostry seks, jeśli wrócimy chociaż na momencik do mojego seksoholizmu. A to czy jestem na dole czy na górze zależy wyłącznie od mojego, chorego czasami, humorku. Nigdy nie robiłem romantycznych kolacji, ze świeczuszkami i tym podobnymi bajerami, ale chyba byłbym do tego skłonny, tak sądzę. Często się uśmiecham, aż za często. Usłyszałem kiedyś, że mam ładny uśmiech - jeszcze za czasów, gdy byłem chodzącym pesymizmem. Teraz już nie strzelam fochów o byle co, a posyłam wszystkim swój uśmiech numer pięć. Czasami nieco inny rodzaj uśmiechu, gdy staram się kogoś poderwać. Bardziej niewinny. Zakładam wtedy też włosy za ucho i pozbywam się kaptura.

Teraz wygląd: Najbardziej rzucają się w oczy moje kłaki, to na pewno. Aktualnie są białe. Wcześniej były już różowe, niebieskie, fioletowe, srebrne, złote... Wszystko zależne było od mojego aktualnego stanu emocjonalnego. Nie żebym miał jakieś problemu ze sobą, no ale... każde zmiany nastroju odbijały się na moich włosach. Teraz są białe, sięgają mi niemalże do kolan i na razie nie planuje tego zmieniać, dobrze mi w tym kolorze. Co ten kolor dla mnie oznacza? Biel to kolor spokoju, podobno. Nadziei na lepsze jutro. A nuż coś się zmieni w moim życiu? Czasami zakładam soczewki na swoje brązowe ślepia, żeby oczy również były białe. Niech pasują do włosów, a nie są takie... nijakie. Brązowe oczy ma prawie każdy, a ja lubię się wyróżniać. Mam wręcz obsesję na punkcie tego, żeby ludzie mnie zauważali. Po prostu muszą wiedzieć, że jestem, że istnieje... Nie mogą przejść obok mnie obojętnie!
Najczęściej mam na sobie bluzę z kapturem - kaptur zarzucony niedbale na głowę, ale w taki sposób, żeby nie zasłaniał moich cudownych włosów. Gdy byłem młodszy wyglądałem jak dziewczynka... zresztą, nadal uważam, że mam nieco dziewczęce rysy, ale już jest lepiej niż wcześniej. Poza bluzami? Koszulka, pod spodem, w kolorze zależnym od mojego humoru. Czasami, gdy aktualnie nie mam na sobie bluzy, w zastępstwie jest koszula. Raczej jasna, najczęściej biała lub błękitna. Ciemnych kolorów unikam, po prostu nie lubię i już. Do tego spodnie, albo materiałowe, albo dżinsy. I trampki, obowiązkowo trampki, innych butów nie noszę. Trampki górą! Nie mam kolczyków w widocznych miejscach. Za to, gdy zdejmę koszulkę, to można zauważyć dwa złote kółeczka na sutkach. A na lewej łopatce mam tatuaż, różową różyczkę. Sto siedemdziesiąt centymetrów wzrostu i pięćdziesiąt kilogramów.

Zainteresowania: Interesuje się... Praktycznie wszystkim, serio. Uwielbiam czytać książki, dosłownie o wszystkim. Te psychologiczne, horrory, romanse, jakieś komiksy też się zdarzały... Poza tym gram na gitarze, lubię rysować i bawić się komputerem. Zarówno jeśli chodzi o śmiganie po sieci, gry, jak i rozbieranie komputera i grzebanie w nim 'od środka'.

Dodatkowe:
❖ nie lubię śpiewać - a już na pewno nie publicznie. Nie mam do tego odpowiedniego głosu. Jest nieco za bardzo zachrypnięty. Chociaż... niektórzy twierdzą, że to plus.
❖ sądzę, że jestem uzależniony od seksu. Bo można przecież lubić seks, ale... żeby aż tak?
❖ kocham zwierzęta, mam nawet psa rasy Husky w domu dziadków.
❖ nałogowo pochłania wszelkie książki. Dosłownie, o wszystkim.

Ostatnio zmieniony przez Rosie dnia 11.09.14 20:40, w całości zmieniany 2 razy

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 11.09.14 20:17  •  Rosie  Empty Re: Rosie
Skończone.

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 11.09.14 20:24  •  Rosie  Empty Re: Rosie
Z racji, że wybierasz człowieka możesz posiadać aż pięć umiejętności, a tutaj wypisałaś właściwie tylko jedną. Na pewno nie chcesz nic sobie więcej dodać?

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :
Nathair Colin Heather, pierwszy tego imienia, zrodzony z burzy, król Edenu i Desperacji.

Powrót do góry Go down

Pisanie 11.09.14 20:29  •  Rosie  Empty Re: Rosie
A co tam - dopisałam coś

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 11.09.14 20:39  •  Rosie  Empty Re: Rosie
W wyglądzie brakuje wzrostu i wagi. Dopisz jak możesz.

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :
Nathair Colin Heather, pierwszy tego imienia, zrodzony z burzy, król Edenu i Desperacji.

Powrót do góry Go down

Pisanie 11.09.14 20:41  •  Rosie  Empty Re: Rosie
Już

Gość
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie 11.09.14 20:44  •  Rosie  Empty Re: Rosie
Okej, nie mam nic więcej do dodania. Tak więc akcept. Miłej gry.

Nathair
Anioł Stróż
Nathair
Anioł Stróż

GODNOŚĆ :

Powrót do góry Go down

Pisanie   •  Rosie  Empty Re: Rosie

Sponsored content

Powrót do góry Go down